Коледа 2011 - тема 4

  • 92 015
  • 737
# 570
Никой ли не е размразявал белтъци?
 Praynig

Аз за пръв път наскоро замразих. Още не ми се е налагало да размразявам, но тук в темата някой беше писал, че се оставят в хладилника бавно да се размразят. Най- добре през ноща. Аз мисля поне така да подходя.
Но който е опитвал, нека да сподели.

Замразих през лятото белтъци в полиетиленови торбички и скоро ги ползвах. Размразих ги на стайна температура, никакъв проблем да се разбият, но да не престоят на топло, все пак. Следи ги.
Виж целия пост
# 571
nudel33, natalyna, arina, много ви благодаря! 
  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 572
MiRa 55, _Норе_, благодаря ви ! Снежния човек аз съм си го правила, а понеже децата ми са големи , но ме "сърбят" ръцете , къщата я занесох и слепвах в градината за другите ми деца. Да уточня- снежният човек  е от хартия, не става за ядене  Laughing
 Днес пробвах и браунис бисквитките на Ирина - страхотни са! Разбира се, някой вкъщи беше изял единия бял шоколад, та малко икономично ги декорирах.
 Fior, natalyna - златни ръце имате   bouquet
 Хубава вечер , момичета!
Виж целия пост
# 573
След прекрасната къща на _Норе_, моята е като първобитна  Embarassed



ММ е моделираща маса, дано не бъркам. Т.е. захарно покритие за торти и сладки. Шоколадова глазура правя като на 100гр шоколад добавям 3с.л. олио и разтапям на водна баня. Може с лъжичка да намажеш, а може и с фунийка от хартия или найлоново пликче.Зависи от ефекта, който целиш да постигнеш. С четка не ми е удобно да мажа с шоколад.

Благодаря! Отивам да се пробвам с шоколада Simple Smile
Виж целия пост
# 574
Направих меденките на Джемма, и ги слепих с шипков мармалад. Саго бъркам тестото за меденките на Джули. Тестото е на трохи.  newsm78
Виж целия пост
# 575
Похвал, похвал, приключих с коледните сладки Hug
В момента пека последната тава от мамините ми меденки, повечето ще слепя с шипков мармалад, направих и една чиния потопени в шоколад. Загрях 2-3 с.л. мляко, в него разтопих половин натурален "Своге" и топвах меденките в топлата смес. Стигна ми за двайсетина сладки Peace

Белтъци се размразяват като всяко друго нещо - в хладилника или ако трябва да е по-бързо - във вода. Една тайна - ако ги разбиете все още леко на кристалчета, се разбиват по-лесно Wink Аз вече не ги чакам да се размразят напълно.

Останалият айсинг, вече писах, стана на белтъчни кексчета на Йоли. Страхотни са!

В нощта преди Коледа ще направя и забравените, и остава....да ядем Crazy
Виж целия пост
# 576
След прекрасната къща на _Норе_, моята е като първобитна  Embarassed



ММ е моделираща маса, дано не бъркам. Т.е. захарно покритие за торти и сладки. Шоколадова глазура правя като на 100гр шоколад добавям 3с.л. олио и разтапям на водна баня. Може с лъжичка да намажеш, а може и с фунийка от хартия или найлоново пликче.Зависи от ефекта, който целиш да постигнеш. С четка не ми е удобно да мажа с шоколад.

Благодаря! Отивам да се пробвам с шоколада Simple Smile

BTW, къшичката ти е мноoooго симпатична!!!  Hug
Виж целия пост
# 577
МОмичетА СУПЕР сте Hug
Аз да питам, че най- после им дойде реда на ванилените кравайчета, в специални формички ли ги правите или на ръка? Rolling Eyes
Днес се отчитам с една доза масленки, нямам снимки но другата седмица ще правя ябълков пай с орехи и канела, шоколадови бисквити, кравайчетата и охлювчета, та ще нащркам Wink
Виж целия пост
# 578
повечето ги правят на ръка, аз обаче си купих формичка- стават мънички, за една хапка, много симпатични, еднакви и излизат много бройки.



Виж целия пост
# 579
Направих меденките на Джемма, и ги слепих с шипков мармалад. Саго бъркам тестото за меденките на Джули. Тестото е на трохи.  newsm78


Наскоро момичетата дадоха съвет за същия случай да се добави жълтък.

Моят въпрос: започвам шоколадовите звезди с капучино и се чудя как да ги слепя. Миналата година слепвах марципана към звездичките с бял шоколад, но после някои се отлепваха (не всички).эАко някой го е правил с айсинг, нека сподели дали са се слепили добре?
Виж целия пост
# 580
По това време на годината това е любимата ми тема Peace! За всички неуморни ръце, творящи красота и сладост -   bouquet  bouquet  bouquet

Ето и моите декорирани меденки -

-



и всички отблизо


Тези бяха за едно момче, за вкъщи има още толкова, обаче успях да ги скрия, преди да ги нападнат Laughing...
Виж целия пост
# 581
Момичета,поздравления за прекрасните рецепти,наистина сте страхотни  chef
Виж целия пост
# 582
Mari eta тези красоти ти ли ги прави,страхотни са,поздравления.Това е дарба,аз едва ли мога толкова краси Peaceви да ги направя
Виж целия пост
# 583
Благодаря момичета за съветите....Ето ги и моите виненки...

Виж целия пост
# 584
Natalyna, ако това са набързо украсени меденки, не смея да си представя как ще изглеждат онези, на които ще отделиш повече време!  Rolling Eyes Страхотни са! Поклон пред таланта ти!   bouquet
Утре ще ви покажа моите меденки-карикатури, за да се посмеете с тях, ама хич не ми се рисуваше и постоянно ги вардех от набезите на беба, та каквото - такова, ще се изядат и грозни.  Naughty Laughing

Понеже миналата година нещо не сполучих с РА, реших тази година да съкратя процедурата и си направих смес за рисуване върху меденките само от половин чаша пудра захар и течна готварска сметана. Получи се идеална консистенция за драсканици.  Grinning Намацах около 80 меденки и даже ми хартиса малко глазура.
Отдавна ме мъчи един въпрос - като украсявате меденките с фондан, след това, при консумация, не преобладава ли неговия вкус?  newsm78 Много са красиви, като картинки стават, но някак си ми се струва, че медения вкус се губи...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия