Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

глаукома

  • 125 220
  • 408
# 405
Аз също се стряскам ужасно. Но е факт че с капките налягането спада. При първото мерене беше 26 и 24. След седмица мисля 21-22. След още 2 беше под 21 и на двете очи. Докторката ми капна някакви изкуствени сълзи, защото и се оплаках че чувствам понякога леко сърбене на клепачите. И отново замери налягането. След изкуствените сълзи налягането беше с по еденица надолу. Каза че и когато са сухи очите, това също покачва налягането допълнително.
Скоро ще посетя и глауомен специалист за допълнителна консултация.
Виж целия пост
# 406
Здравейте.

Направиха ми автоматична периметрия. Налягането в очите ми съответно е 19 в лявото и 21 мм в дясното. Усреднени дефекти съответно -0.36!! и -0.26!, шаблонни 0.4! и 0.28. Доколко е възможно да имам глаукома щом като налягането не е толкова високо? Възможно ли е резултатите да са лоши заради друг проблем? Естествено ще се изследвам допълнително, но няма как да стане веднага за жалост.
Виж целия пост
# 407
Здравейте,днес бях на контролен преглед за очното налягане,измери ми го 21 И на двете очи.От декември миналата година съм с очно налягане е само един път ми беше 18,винаги е над 20 а капя капки.Незнам вече какво да правя,от Пловдив съм,следя се при доц.Атанасов, който е глаукомен  специалист .Правени ми са всички изследвания, за сега казва,че не се вижда глаукома.На скенера се виждат някакви малки изменения,но доктора казва,че може да са и заради това,че съм с диоптър. Каза,че ще повтори скенера след година,за да види тези изменения дали са се променили.Но това очно налягане не спада въпреки капките и това ме притеснява.Остави ме на същите капки и каза да отида след нова година.
Виж целия пост
# 408

Другият ми въпрос е - не знам дали е от сухота в очите, но когато ми изстрелят въздуха при мерене на ВОН и цялата подскачам, не мога да го контролирам и се чудя дали може да отчете грешен резултат (на лекарката не й прави впечатление явно)

Да, може. Моята доцентка неслучайно не харесва този метод и мери по контактния. Но не с печатчетата. Той е много стар и също неточен. Винаги слага капки упойка, за да не мърдаме по време на измерването.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия