Яйца-домашни или купешки

  • 8 078
  • 61
# 15
Давала съм и давам само купешки яйца.
Имах възможност за снабдяване с домашни яйца, но се отказах. Не ми се поема такъв риск.
А моето дете умира за сварени белтъци Crazy.
Виж целия пост
# 16
Какъв риск има от домашните яйца?  Thinking Винаги съм си мислила, че не важи за тях, както за млякото. Просто яйцето излиза под друг вид. Нали след това се сварява.
Виж целия пост
# 17
Блонди, черупката на яйчицето е с миниатюрни пори. През тях минават спорите на салмонелата, ако има такава. Високата температура на приготвяне не е гаранция за изтребването им.
Виж целия пост
# 18
Да, ама за пълното отсъствие на тези спори, гаранция ли са купешките яйца?  Thinking
Виж целия пост
# 19
Всяко яйце е с печат. Идеята е, че яйцето е проверено, здраво и е безопасно за консумиране и затова му е бит печат.
Както и пастьоризацията на кравето прясно мляко от магазина. Сипано е в бутилката, на която е написано, че е минало процес на пастьоризация, т.е. абсолютно безопасно за консумация дори и без варене.
Виж целия пост
# 20
чувала съм за заразени детски градини, лагери и пр...тези яйца са 100% от купешките.
Няма гаранция за произхода и качеството. Такива печати се майсторят в днешно време....
Ако лицето Х от което купувате не го познавате, то по добре е да са купешки естествено, но ако имате възможност за домашни яйца - то са си ОК!
 bowuu
Виж целия пост
# 21
Всяко лято има случаи на заразени със салмонелоза.
Вече е от неправилно съхраняване на яйцата или на приготвените с яйца продукти - торти, кремове, майонези и пр.
Виж целия пост
# 22
Слава Богу,досега никой от нас не се е заразявал със салмонела,детето яде от 6м.,а ние от години.
Че има риск има,но има и при купешките,може и да са проверени и с печат,но този печат не гарантира от кога са,също не пише срока им на годност и как са съхранявани.
Виж целия пост
# 23
Гаранция няма никога, то е ясно.
Виж целия пост
# 24
сега да не спрете да купувате!!!
Нека да си хапват яйца децата -толкова ги обичаме всички и са полезни.
Рядко се случват инциденти за щастие. А се лекува. Не е смъртоносно.
Измивайте ги преди да ги сложите в хладилника. Чупете ги на обла повърхност и не вкарвайте черупките по време на чупенето им.
Да се заразиш със салмонела е по- рядко отколкото да те пипне грип.
Рядко оставаме в къщи по време на грипна епидемия дори...
Споко!!!
 newsm10 newsm57
Виж целия пост
# 25
В началото започнах с купешки,въпреки че имаме от къде да се снабдим с домашни.От няколко години сме само на домашни.
Виж целия пост
# 26
Аз съм за купешките. Домашните не знам къде и как се съхраняват и дали наистина са пресни.
Виж целия пост
# 27
Ами това е целта на домашните яйца,да са от сигурен източник,а не да отида на пазара и да си купя домашни,няма как да стане.
Виж целия пост
# 28
Предпочитам купени.
Виж целия пост
# 29
Измивайте ги преди да ги сложите в хладилника.

яйце никога не се мие,3 дни след измиването му става отровно  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия