Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на котки тема 57

  • 35 820
  • 738
# 525
Здравейте!
Котето ми не е породисто,живеем в къща и то живее свободно навън.Вчера се прибра окървавен по врата,днес се появи чак вечерта и видях,че накуцва.Прибрахме го вътре на топло,изкъпан-личи си,че се е бил с друго животно-или е куче,или диво животно-възможно е да е бялка,тъй като в квартала ни има доста.
На крачето има дупка от зъб-стъпва на него,но явно го боли доста,защото стъпва на него и скача от дивана,но го щади и го държи свито горе от време на време.В момента лежи,но крачето му не е подвито под тялото.Дава ми да му държа крачето,дори си го протяга,все едно ми се оплаква,сладкия!
Дали е възможно да е счупено?Мислех си,че няма да стъпва на него,ако е счупен,но не съм сигурна.
Ваксината е и против бяс,но му я ударих сега-така се случи.
Виж целия пост
# 526
gerche, ако котката има цистит, биха могли да ѝ дадат болкоуспокояващо и кръвоспиращо. Болкоуспокояващо- но-шпа( за 4 кг котка половин таблетка, тази вечер) и едно цяло хапче рутаскорбин (за вечерта). Това бяха изписали на Грей, но и антибиотик.
Понеже не се знае какво му има на котето и без лекар няма да мине- евентуално обезболяващо.
 Да питат ветеринар по телефона, пък утре- на лекар.
Виж целия пост
# 527
 newsm44 Мацки ,имаме напредък!
  Вече ни посреща силно мъркайки на вратата.Тика се в краката ни, чак спъна  малката и се отъркаляха  набързо.До преди малко ми се натискаше в скута, чак върху главата ми полази Simple Smile  Е, тая вечер обърна една саксия, такова мазало направи. Но тя беше лека , пък с  голямо цвете, лесно се  преметна.Цветята отиват дарение още утре, то и повечето са отровни за домашни животни.Но други бели не е правил.Не броя  опитите да драска по  дивана и качването  на масата, това май докато са малки, че и после доста котки  го правят.  Е, понякога  изневиделица си  сменя настроението и захапва, но поне не ръмжи вече и почти не присвива уши.Усети се, че няма  лошо куче наоколо да го похапва Wink  Даже започна да мяука по-бебешки, а не като дъртак.
  Аз като го донесох оня ден, го окъпах, защото  беше мръсничък.Много е пухен, но все пак бълхи не засякох.
Но тая вечер една ме посети ...в пазвата JoyТо не, че няма съседски котки по терасите ми ,от които също да прехвръкнат, както се е  случвало вече, но NaughtyПоставих му обезпаразитяващите капки, за по-сигурно и сега беснее.
но, определено си е своенравени е от котките, които искат да водят парада.Ама и аз съм инат, да видим кой ще надвие Joy
Виж целия пост
# 528
kikaha1, благодаря ти! И аз съм на мнение,че трябва да заведат мацата на лекар,но не знам кога ще стане това.Дано не е нещо сериозно  Praynig, ще им предложа поне на ветеринар да звъннат.
Lei@, явно му трябва време на мъника, скоро мои познати си взеха малко коте и ми звъняха да питат, кога и дали ще се успокои,защото им съскало и ръмжало. Сега е най-спокойното и лигаво коте,но определено му трябваше време да свикне.
Виж целия пост
# 529
Не се давай Lei !
Виж целия пост
# 530
Атти, ще се оправите,малко е упорито, но не е страшно. Момичетата в темата са много доволни и от промивки на мястото със сребърна вода (не заместващо лечение).

ОРИДЕЛ по принцип е възможно и да е счупено. Но при тези обстоятелства по описание може само да се гадае, и то много неточно. Заведете го на вет!
Виж целия пост
# 531
Благодаря ти, че ми напомни, бях срещала из темите, но съвсем не се сетих в момента. От аптеката ли се купува сребърна вода?
Виж целия пост
# 532
Да, повечето аптеки имат, стотинки е.
Виж целия пост
# 533
Да взема да кажа за сребърната вода, че май аз съм най-алтернативно лекуващия човек в темата.  Laughing
Колоидно сребро с концентрация 10мг/л продават в аптеките и 100мл са към 4лв. Аз при такива проблеми лекувам само и единствено със сребърна вода. Но наистина сребърна вода, а не колоидно сребро. Разликата е в реактивността на сребърните йони. Когато е прясно приготвено е сребърна вода, сребърните йони са "свободни" и много реактивни към патогенните микроорганизми. Когато сребърната вода престоява сребърните йони започват да се събират в по-едри формации (поради реактивността си като няма с какво друго да се свържат почват със себе си) и да се превръща в колоидно сребро. То е по-слабо реактивно поради това, че вече няма такова количество свободни сребърни йони (ако изобщо са останали вече). Има си пак ефект, но е нужно повече време.
Моите котаци и двамата не са ваксинирани (нямаше как да избегна на децата ваксините, иначе ... ) - нон стоп са в прегръдките ни и ги целуваме. Била съм бременна и с двете деца с големия кот, спал е при бебетата в креватчето ... Единственото от което се пазих беше от изпражненията му при бременност, заради токсоплазмата.
Сега, имайки биорезонансната апаратура и от това не бих се пазила, защото мога да я убия веднага, ако се заразя.

Атти, ако искаш драсни на ЛС - виждам, че си в София - ще ти направя малко вода с концентрация 30мг/л - убедена съм, че няма да ти е нужно повече от 1 намазване на котката. И за детенцето мога да ти предложа вариант, различен от химиите в аптеката, стига разбира се да не си от хората, които отричат алтернативните лечения.
Не съм много сигурна, че ваксина ще има голям ефект. Ваксините обикновено са срещу 1 или няколко щама на вирусите например. Ако хванеш друг щам - няма да има ефект тая ваксина. Гъбите също имат богато разнообразие и затова се съмнявам в ефекта на ваксина.

Виж целия пост
# 534
Вижте какво намерих:

Комбинации от есенции на д-р Бах  за
лечение на някои по-често срещани емоционални
и поведенчески проблеми при домашните животни

 
Комбинация 1: Рéскю Рéмиди – най-известната и най-широко използвана комбинация на д-р Бах.
Прилага се при хора и животни за оказване на първа помощ при всякакви критични състояния, свързани със загуба на съзнание, физически и емоционален шок, силен стрес, паника, уплаха, емоционално разтройство, физическа и душевна травма, нервно напрежение, депресия и други. 
Състав: Star of Bethlehem (спомага за излизане от състояние на умствен или физически шок), Clematis (възвръща съзнанието и желанито за живот при кома и безсъзнание), Rock Rose (премахва страха и действа окуражаващо), Impatiens (премахва нервността, треперенето и раздразнеността); Cherry Plum (възвръща способността за самоконтрол при критични ситуации).
 
Комбинация 2: За отстраняване на деструктивно поведение
Състав: Cherry Plum (възвръща способността за самоконтрол при критични ситуации); Chestnut Bud (помага на животните да придобият основни умения и да се откажат от лоши навици); Rock Rose (отстранява деструктивно поведение, което е резултат от силен страх, паника, фобии); Wild Oat (отстранява деструктивно поведение, което е резултат от депресия от оттекченост); Willow(отстранява деструктивно поведение, което е израз на яд, злоба или негодувание).
 
Комбинация 3: За преодоляване на конфликтно съжителство между домашни животни
Състав: Beech (отстранява нетолерантността); Cherry Plum (засилва способността за самоконтрол); Chicory (отстранява конфликтно повединие, което е резултат от ревност); Holly (потиска повечето форми на агресивно поведение); Vine (отстранява конфликтно повединие, което е резулт от борба за доминиране); Walnut (спомага за поддържане на мира).
 
Комбинация 4: За подобряване на резултата от дресировка
Състав: Cerato (повишава способността за концентриране при неуморни, свръх активни индивиди, които се дразнят от всичко и лесно се разсейват); Chestnut bud (помага на животните да придобият основни умения и да се откажат от лоши навици); Clematis(повишава концентрацията и отстранява състоянието на безразличие и незаинтересованост); Honey Suckle (за отстраняване на нервността и безпокойството при отделяне от дома, стопаните, при хоспитализация или оставяне в кучкарник);  Rock Water (за упорити животни, които трудно се отказват от старите си навици); White Chestnut (отстранява тревогата и безпокойството при наличието и на други животни и засилва концентрацията; спомага за по-лесното отказване от стари навици).
 
Комбинация 5: За успокояване и намаляване на агресивността преди посещение при ветеринар
Състав: Agrimony (премахва вътрешното безпокойствие при животни, които лесно се стресират); Aspen (успокоява при състояние на страх от нещо неизвестно); Holly (при повечето форми на агресивно поведение); Mimulus (при страх от нещо конкретно); White Chestnut (отстранява тревогата и безпокойството при наличието и на други животни); Rescue Remedy (вж. Комбинация 1).
 
Комбинация 6: При емоционални разтройства, свързани с раздяла или промяна на стопанин
Състав: Chicory (при животни, които непрекъснато изискват внимание и близък контакт със стопанина); Gentian (потиска депресията от раздялата); Honey Suckle (нервност и безпокойство при отделяне от дома, стопаните, при хоспитализация или оставяне в кучкарник); Red Chestnut (при силна превързаност към стопанина си); Rock Water (улеснява адаптацията към нови условия); Walnut (предпазва от стрес, свързан с промяна).
 
Комбинация 7: За домашни любимци, които не понасят самотата и искат непрекъснато внимание
Състав: Agrimony (премахва вътрешното безпокойствие при животни, които лесно се стресират); Chicory (при животни, които непрекъснато изискват внимание и близък контакт със стопанина); Heather (при животни, които се нуждаят от непрестанно внимание и изразяват негодуванието си от самотата гласово); Rock Rose (при животни, които изпадат в паника или изпитват силен страх, когато са сами, често проявяващи се с деструктивно поведение).
 
Комбинация 8: За по-добро представяне по време на силови състезания
Състав: Elm (премахва нервното напрежение при напрегнати ситуации); Hornbeam (при ментално и физическо изтощение); Oak(повищава издържливоста и спомага за бързо възстановяване на силите); Olive (повишава издържливостта); Rock Rose (за кураж);Sweet Chestnut (мобилизира силите при изтощение).
Забележка: Вместо Hornbeam може да се включи Rescue Remedy!
 
Комбинация 9: За успокояване на животни, които изпитват панически страх от гръмотевици, буря, заря
Състав: Agrimony (премахва вътрешното безпокойствието при животни, които лесно се стресират). Aspen (успокоява при състояние на страх от нещо неизвестно); Mimulus (успокоява при състояние на страх от нещо конкретно); Rescue Remedy (вж. Комбинация 1).
 
Комбинация 10: За животни, които изпитват физически и емоционален дискомфорт при пътуване
Състав: Aspen (успокоява при състояние на страх от нещо неизвестно); Cherry Plum (възвръща способността за самоконтрол при критични ситуации); Impatiens (премахва нервността, треперенето и раздразнеността); Rock Rose (действа успокояващо и окуражаващо, при пациенти, които лесно се паникьосват); Scleranthus (при повръщане, саливация по време на пътуване); Walnut(предпазва от стрес, свързан с промяна или транспорт).
 
Комбинация 11: За успокояване на животни, участващи в киноложки изложби или шоу  програми
Състав: Elm  (премахва  нервното  напрежение  при  напрегнати ситуации);  Cherry Plum (възвръща способността за самоконтрол при критични ситуации); Crab Apple (укрепва самоувереността); Impatiens (премахва нервността, треперенето и раздразнеността); White Chestnut (отстранява тревогата и безпокойството при наличието и на други животни и засилва концентрацията; спомага за по-лесното отказване от стари навици).
 
Комбинация 12: При епилепсии, припадъци и нервни кризи
Състав: Sclerantus (възстановява стабилността и баланса); Sweet Chestnut (мобилизира силите при физическо и умствено изтощение); Rescue Remedy (вж. Комбинация 1).
 
Виж целия пост
# 535
Lei@    Party  Hug
ОРИДЕЛ, дано не е сериозна раната и бързо да се оправи милото... Заведи го на вет, да сте спокойни...
Виж целия пост
# 536
   Олеле, намерих още една бълха, но тя беше умряла, доста са едри Close Сигурно вече обезпаразитяващото подейства.Но сега от внушение ли, не знам, все ме сърби тук -там Laughing  Дадох му купичка с мляко и го пощих, защото иначе се обръща и хапе  зверски.Нищо няма, освен няколко  яйца ли са , акита ли са от бълхи в основата на опашката.
 
Дали ще се отучи да хапе толкова силно?И на игра и   на сериозно  доста стиска и започне ли веднъж не пуска- гадина. Ох и види ли гола малката за баня или от там идваща се хвърля на краката й.Но и другия го правеше.Мен не ме подгони, но  дойде да ми души краката.Изобщо като изляза от банята и започва да ме души, толкова е смешен.И пак  усети ракийката Joy.
  Освен това не се навира да спи при нас, а си прави гнезденце и се намества на покривката, която метната нощем на единия фотьойл.И не става засега в ранни зори , а чака аз да тръгна към банята , та чак тогава  се надига.Дано, че  да може да се спи нормално.
Виж целия пост
# 537
Бекс така гони и хапе голямата дъщеря като се изкъпе.
Дойде и нашето време за кастрация,Сони от няколко дни ми налита любовно,а днес се опита да яхне Бекс и стана голям екшън. Утре ще се обадя в клиниката да му запиша час за кастрация.
Виж целия пост
# 538
Бекс така гони и хапе голямата дъщеря като се изкъпе.
Дойде и нашето време за кастрация,Сони от няколко дни ми налита любовно,а днес се опита да яхне Бекс и стана голям екшън. Утре ще се обадя в клиниката да му запиша час за кастрация.

На колко месеца е? Нашия Мъро стана на 9, но не обръща никакво внимание на Каролина, която от 3 месеца е все разгонена  ooooh!
Виж целия пост
# 539
Сони е на около 5 месеца,но определено вече се прави на мъж, за което Бекс му е много ядосан  Twisted Evil.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия