За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 27 198
  • 739
# 30
Привет! Hug

Да запитам салам-торта във фризер ли се държи, или хладилника е достатъчен?
хладилника
Виж целия пост
# 31
Привет! Hug
Да запитам салам-торта във фризер ли се държи, или хладилника е достатъчен?
хладилника

Значи да го вадя от фризера, че го мушнах там. Whistling
Благодаря! Hug
Виж целия пост
# 32
Feis, аз съм ги набедила за неделя или понеделник котлетите. Понеже са ми леко сухи за скара, само ги „запечатвам" в тигана, след тях и гъбки, колкото да пуснат сок и заедно в тавата. Като реша, че са почти готови, слага топено сирене и сметана за готвене. Допичам още малко и готово.
Рецептата, гаранция съм я чела тук, ако някоя си я познае и не е съвсем точна, да ме извини.
Весело посрещане на новата година.
Виж целия пост
# 33
Цитат
Цитат на: mar4 в Четв., 29 Дек. 2011, 16:52
Здравейте.Моля ,да ми кажете къде бъркам в блата за торта. newsm78.
Значи слагам :5 яйца,1 чаена чаша захар,една чаена чаша брашно+ бакпулвер, 1-2 лъжици какао.Пека на функция вентилатор и реотан отдолу.Блата става страхотен ,НО по някое време се набръчква отгоре. ooooh!И като го изкарам от фурната се свива  . Crossing Arms
Къде бъркам ? Thinking

  mar4,дай подробности,как точно го забъркваш?Може там да има грешки.....
   И колко са ти големи чаените чаши?
Виж целия пост
# 34
Не знам дали сред вас има фенки на руската кухня, ама искам да попитам дали някоя е правила ПРЯНИКИ. Искам да направя такива на мъжо ми, че много ги харесва. Намерих рецепта в гуглето, ама питам за личен опит.

Мерси!!
  KaRoLa,пробвай тази рецепта на alia.Разкошни са!  Hug
Виж целия пост
# 35
Ей, мерси, не изглежда сложно Simple Smile Да видим мъжът дали ще оцени трудът ми Simple Smile Иначе да чака майка му да му донесе от Русия ако не хареса моите  Crossing Arms
Виж целия пост
# 36
Някой правил ли е сладкиш Долче Вита, на Камен Воденичаров, който показваха в Черешката на тортата? Онзи, който е като тирамису, само че с ананас.
Много се чудя дали да не направя него за десерт, но ме е страх да не се изложа, че ще имаме гости. Дали да рискувам или да си заложа на традиционното тирамису  Thinking?
Виж целия пост
# 37
Здравейте, имам форми за мъфини от вафлени кори , но ми се струва , че ако направя в тях мъфини ще изгорят при печенето. Някакви идеи какво да ги правя?
Виж целия пост
# 38
Здравейте, имам форми за мъфини от вафлени кори , но ми се струва , че ако направя в тях мъфини ще изгорят при печенето. Някакви идеи какво да ги правя?
Напълни ги с плодове и крем според вкуса ви.
Виж целия пост
# 39
Не знам дали сред вас има фенки на руската кухня, ама искам да попитам дали някоя е правила ПРЯНИКИ. Искам да направя такива на мъжо ми, че много ги харесва. Намерих рецепта в гуглето, ама питам за личен опит.
Мерси!!

KaRoLa, сега за Коледа правих Рождественские прянички, могат веднага да се консумират, много са мекички и вкусни, може и да е защото аз също много обичам пряники, май всичките са ми все много вкусни. Grinning Бях намислила да правя  по малко от ментовите и пряники сахарные, но вече се съмнявам, че ще успея да смогна, може и за след Нова година да останат.
  
Виж целия пост
# 40
Какъв алкохол е по - подходящ за приготвянето на свински котлети– бяло вино, червено вино или бира ( имам само светла)?
Благодаря!
Виж целия пост
# 41
Аз слагам бяло винце... Peace

Желая на всички весело посрещане на Новата 2012   bouquet  И да си имаме много и вкусни гозби на трапезата!
Виж целия пост
# 42
Някой правил ли е сладкиш Долче Вита, на Камен Воденичаров, който показваха в Черешката на тортата? Онзи, който е като тирамису, само че с ананас.
Много се чудя дали да не направя него за десерт, но ме е страх да не се изложа, че ще имаме гости. Дали да рискувам или да си заложа на традиционното тирамису  Thinking?

Доста хора го правиха тогава. Няма какво да му сбъркаш, и дете може да го приготви.
Според мен е по-подходящ за летен десерт.
Виж целия пост
# 43
Какъв алкохол е по - подходящ за приготвянето на свински котлети– бяло вино, червено вино или бира ( имам само светла)?
Благодаря!

бира или бяло вино, ако е за печенето. Ако е за мариноване - червено.
Виж целия пост
# 44
Цитат
Някой знае ли марината за телешко месо? Бях чела някъде, нещо от сорта - бщло вино, лук, черен пипер, подправки ... но не си спомням дали имаше още съставки и мисля, че месото престояваше 24 часа 

Елизабет,   може и червено вино  Peace Как ще го печеш телешкото? Цяло или на пържоли?




Ще го пека на скара на пържолки. А освен  червено вино ти какво друго слагаш в маринатата? И кто съм започнала с въпросите  Mr. Green какво вино ще ми препоръчаш - бяло или червено? Много ти благодаря Пепчо   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия