Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Philips - Lumea - фотоепилация

  • 460 714
  • 2 708
# 15
Дали работиш за козметичен салон  където се извършва също епилация с фото или лазер но с професионални уреди ИЛИ НЕ, никой не може да знае.Цитат
"Систематизирана информация от публикации в международно признати реферирани научни списания".

В това е проблема че горенаписаното мнение не е твое, не е личен опит, .....сега не ми се търси, но подобна статия имаше написана някъде от някакъв козметичен салон си вардеха бизнеса, и какво от това. Това е тема за личен опит.

Редукцията с домашния уред била от 3 до шест месеца, да не мислиш че с професионалните уреди се случва нещо уникално различно. Първо че някои работят с апаратура боклук като например в Пикасо. Второ минават те през пръсти остават не минати зони, трето изгарят те като например в Борекс, четвърто има вероятност да не падне нито един косъм тоест ефективност НУЛА като в Скин лайн Варна ......и т.н

И това за луди пари за почти никаква ефективност


Виж целия пост
# 16
Ива_И, ще помоля да укротим страстите и да не сме агресивни. Все пак идват хубави празници. Става ли?

Не знам как е в козметичните салони. Не мога да си го позволя като цена, а и както ти казваш - нямам им доверие! За мен те не са решение. По тази причина се насочих към уреди за вкъщи.

Близо две години събирах подробна информация за 9 уреда, когато за домашна фотоепилация в България още никой не беше чувал. Цените бяха убийствено високи, а и нямаше доставки към нашата страна. Статии, отзиви, ревюта. В крайна сметка реших да се доверя на Филипс, защото половината ми уреди са техни. Харесвам ги и пак ще ги купувам. Но в случая става въпрос за един конкретен продукт.

Имам опит с Lumea. Купих я от английския Амазон по Коледа (заради минималното намаление), след като от Филипс България ме дезинформираха, че няма да се продава у нас. До тук – 4 месеца процедури при пълно спазване на всички инструкции и резултатите са точно такива, каквито са описани в края на мнението ми.

Както написах, има два уред, при които всички тези проблеми на масовите епилатори са решени. Доказани са в изследвания и отзивите са чудесни! Не се продават официално в България, но могат да се поръчат и от Амазон, и от страниците на производителите - големи и сериозни компании. Нарочно не ги посочих, защото не искам да ги рекламирам.

Относно мнението ми – писано е изцяло от мен. Както казах, всеки решава сам какво и как да използва и да си похарчи парите. Важното е всеки да има пълна информация.

В момента наистина съжалявам, че изобщо се занимавам да си губя времето, за да кажа на висок глас нещо, което може да е от полза някому.  
Виж целия пост
# 17
Просто си кажи личния опит ако имаш такъв с това трябваше да започнеш а не с генерални заключения....личен опит в първо лице единствено число, от там нататък ти не си наясно!

Аз не съм доволна от хомеопатията, но удачно ли е да напиша статия в темата за хомеопатия, че цялата тази наука не работи при всички

Тук не става въпрос за и против Лумеа. Аз не съм на нито едната позиция.

Що се отнася до агресията, ако смяташ за агресия всички мнения различ от твоите .....ами няма какво да кажа
Виж целия пост
# 18
Личен опит след 4 месеца използване на Lumea SC2003, при пълно спазване на всички инструкции:
1) редукция на около 35-40%;
2) ефект "тук има, тук няма", въпреки разграфяването с бял молив, лекото застъпване при третиране, изпъването на кожата (за да няма изгърбване) и т.н.
3) уредът е неефективен при по-плътни косъмчета, такива които са сдвоени, които са по-надълбоко и т.н.;
4) няма ефект и при светъл мъх по горната устна, брадичката и т.н. Може и да свърши работа при тъмни мустачки или нещо друго, за това не знам

Имайте предвид, че трудно сработва върху неравни части от тялото (лице, глезени, колена и т.н.), защото трябва да има пълен контакт. Въпреки че се води безопасен, пазете си очите - светлината, която се процежда през апликатора дразни очите. Затваряйте ги докато се "флашвате".

Да, изключително удобен уред, работи бързо, има 100000 импулса живот (което е ужасно много!), красив, сравнително тих, никаква болка (леко парване) дори на 5-та степен, но темата е за ефективността. Наистина съжалявам, че аргументи от типа "една там каза/написа, че..." се ценят повече от резултати от клинични тестове на апаратите, които ни продават. Не исках да правя генерални изводи, а да обясня с аргументи, защо тези уреди не проработиха при мен и изглежда, че не са универсално решение.  Ако все пак някой има уважение към себе си и иска да знае повече от красиви рекламни обещания, качих по-важните цитирани неща тук:

https://www.dropbox.com/sh/3kflvqkzue68f4q/x5jQxKAjew

За съжаление, при мен не се получи. Дано вие имате късмет! Аз продължавам да търся...
Виж целия пост
# 19


Както написах, има два уред, при които всички тези проблеми на масовите епилатори са решени. Доказани са в изследвания и отзивите са чудесни! Не се продават официално в България, но могат да се поръчат и от Амазон, и от страниците на производителите - големи и сериозни компании. Нарочно не ги посочих, защото не искам да ги рекламирам

[/quote]
Моля те, сподели кои са тези два уреда, много се изкушавам да купя Лумеата, но все пак парите са доста и искам като ги дам да видя резултат. Ако не желаеш да правиш реклама ми отговори на лични.
Виж целия пост
# 20
Поиграх си да направя една табличка за сравнение между отделните апарати. Информацията за параметрите е събрана от упътванията, страниците на производителите, клинични тестове и т.н. НЕ ГАРАНТИРАМ, че всичко е напълно коректно, защото производителите обикновено крият голяма част от характеристиките на уредите си. Извинението е, че това е информация, която няма да разберем и не е важна за нас. Използвайте табличката само като ориентир, а не като съвет за покупка. Имайте предвид също, че цените се променят непрекъснато.

http://prikachi.com/images/400/6166400O.jpg

Двата уреда (според мен), които се доближават по параметри до професионалните апарати (въпреки многото компромиси), са Gillete Venus Naked Skin и E>One.

Уредът на Gillete (Braun) е с мощност 10 джаула. Импулсът е с частично (контролирано) освобождаване и затова е с почти постоянен интензитет (квадратен) и продължителност от 25 до 75 ms. Апаратът позволява накъсване на импулса на два подимпулса, с което се намалява загряването на кожата, но енергията се натрупва в косъма. Има и сензор за типа на кожата, който автоматично превключва уреда в най-подходящият режим за конкретния потребител. Има публикувани изследвания за ефективността му в Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, Journal of Cosmetic and Laser Therapy и др.

Проблемът с него е, че изисква използването на контактен (охлаждащ) гел, тъй като кожата има пряк контакт с източника на светлина, докато при Lumea приставката държи кожата на около сантиметър от повърхността на лампата. Мисля, че няма проблем да се замени с небрандиран такъв, който се продава и в България сравнително евтино. Другият недостатък за мен е и по-малкият размер на трениране - 3 cm2, но идеални неща няма.

http://braun.braun.com/global/female-grooming/gillette-venus-naked-skin.html

E>One е създаден с идеята да бъде еквивалент на професионалните апарати, освен че е с по-малка мощност (12-15 J), но е ужасно скъп за нас. Произвежда се във Франция от E-Swin SAS. Има сензорен дисплей с бутони, чрез които се задава пол на потребителя, дебелина на косъма, цвят на косъма и кожата, интензитет на светлината. На базата на тези параметри уредът регулира всички параметри на светлинния импулс, също като професионалните апарати. Има площ на третиране от 6 cm2. Това е и единственият уред на пазара с „Medical CE“ сертификат. Между другото, сега видях, че цената на стария модел е свалена, а след месец предстои пускането в продажба на нов.

Освен високата цена, проблем е и сравнително краткият живо на лампата (около 3000 импулса), но не трябва да се забравя, че е и с най-голямата площ на третиране на пазара. Също изисква прилагането на охлаждащ контактен гел.

http://www.e-swin.com

И ще ви помоля да не ме нападайте пак с коментари – ти лично изпробва ли ги? Откъде знаеш? Колкото ти плащат за рекламата? Нищо не ви струва, да се разровите малко по чуждите форуми и да прочетете хилядите коментари. Има и положителни, има и разочаровани потребители. Сегментът на домашните IPL  расте ужасно бързо, печалбите също, а с тях и желанието на фирмите да се включат в играта, с цената на много компромиси. Избирайте информирано!
Виж целия пост
# 21
Hardtosay, уважавам труда, който си вложила и бих искала да ти кажа едно огромно благодаря  bowuu за синтезираната информация. Има и друга тема за Лумеата, която е пусната с рекламна цел. Позволих си преди месец да копирам там един от постовете ти. Все още не са ми дали конкретен отговор, а само казват, че ескпертите им от най-високо ниво подготвят становище за твърденията изложени от теб. Вече минаха около двайсетина дни и становище - йок  hahaha
Виждам, че добре си запозната в тази област. Ето и линк към тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=716885.135
Ако позволиш да сложим поне табличката там, за да не се залъгват потребителките като мен. Сега съжалявам, че си взех тази Лумеата, защото след месец и половина без процедура космите са си на 80% на мястото  Tired
Виж целия пост
# 22
...........
И ще ви помоля да не ме нападайте пак с коментари – ти лично изпробва ли ги? Откъде знаеш? Колкото ти плащат за рекламата? Нищо не ви струва, да се разровите малко по чуждите форуми и да прочетете хилядите коментари. Има и положителни, има и разочаровани потребители. Сегментът на домашните IPL  расте ужасно бързо, печалбите също, а с тях и желанието на фирмите да се включат в играта, с цената на много компромиси. Избирайте информирано!

А и не виждам защо да те напада някой сега, няма причина. Вече говорихме по този въпрос.

Проблема беше в крайното посланието на първото ти мнение, нещо от сорта не купувайте епилатори за домашна употреба всякакви, всички са маскари.......
Виж целия пост
# 23
stefi_sv благодаря за благодарностите Simple Smile Знам за другата тема и я следя с интерес, но тя си е платена рекламна на Филипс и прецених, че е коректно да си остане тяхна. Освен това не водя "борба" с тях, а по-скоро за информираност. Но ако решиш, че ще бъде полезно на някой - ползвай табличката.
Виж целия пост
# 24
http://prikachi.com/images/400/6166400O.jpg
От всички тези, само Лумеята ли се ползва за лице?
Виж целия пост
# 25
Почти всички производители твърдят, че уредите им могат да се използват върху лицето. Обаче! Няма смисъл, ако става въпрос за светъл мъх - той не поглъща светлината, защото съдържа много малко меланин. Освен това всички клинични изследвания на "парадоксален растеж" са описани точно в случаите на IPL терапия върху лицето. Аз нямам такъв проблем, но и да имах нямаше да използвам IPL точно там. Лицето е нещо, което никога няма да мога да скрия, ако стане някой фал.

Мисля си, че преди да използваме каквото и да е ново и "революционно" не е лоша идея да се консултираме с читав лекар дерматолог, който не е на хранилка към някоя фирма. Вярвам, че има лекари, които следят новостите и си разбират от работата.
Виж целия пост
# 26
Здравейте!
  Hardtosay, благодаря за информацията, която си дала и за отзивите от личния ти опит. За да допълня представата си от действието на Philips Lumea, може ли да споделиш какъв е твоят фототип?
  И ще те помоля за съвет. Каза,че си си закупила апарата от Амазон. Тъй като не е малко пари, какъв начин на доставка избра и въобще колко големи са рисковете при покупката на по- скъпи стоки?
Виж целия пост
# 27
Здравейте.
Скоро си купих Philips Lumea SC1992, като този модел е само за тяло, за лице - не. Купих го направо от сайта на Филипс.
Вече направих първата процедура върху целите крака, подмишници, и около бикини зоната (в инструкцитте изрично пише да не се третират срамните устни и т.н. подробности).
Това са зоните, които ще продължа да третирам и в бъдеще. Кожата ми е доста светла, нещо между първата и втората степен на бяла кожа според отпечатаната скалата в книжката на Филипс. Космите ми в по-голямата си част са фини и среднотъмни (определено не са руси, но не са и черни).
Записвам се, за да следя вашите отзиви и съвети, както и за да отговарям на въпроси, когато започна да напредвам в процедурите. За процедурите пише да се правят през 2 седмици в първите два месеца и после, казват, ще е достатъчна само по една поддържаща процедура веднъж месечно.
Към уреда има книжка с много подробни обяснения как да се извършват процедурите и също какъв е принципът на действие, за да е ясно.
Hardtosay вече е обяснила някои неща, които казват и самите производители, но ако желаете, бих могла да снимам и обясненията от книжката (на английски), както и частта с противопоказанията (кожа с тен, татуировки, разширени вени и т.н. ...)
Виж целия пост
# 28
Аз го имам  от 2 месеца , направила сам 6 процедури на подбедрици, мишници и корем , определено има ефект да кажем 60% за момента, но на лицето засега няма видим ефект
Виж целия пост
# 29
Ползвам го от януари някъде на горна устна, брадичка и шия. Ефекта за това време е -20% може би. Първите 3 месеца правих по два пъти в месеца, после по веднъж.  Първите месеци е по-осезаемо намалянето на космите, после те се позавръщат с все по-голяма сила. Честно казано не съм доволна! Таях огромни надежди, дадох спестяванията си, които можех да използвам за друго и получих почти нищо. Най-гадното е, че не трябва да скубя космите, а да ги бръсна  Sick абе.....не ми се пише по тази тема, много шум, големи реклами и прочее за поредният боклук. И на Рио имах уред, който обработваше по-малко на брой косми и пак беше поредната безполезна, но скъпа вещ
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия