за "марципана" и шоколада

  • 13 612
  • 108
# 30
Едновремешният "марципан" не го помня. Тогава баба правеше домашно сладко от диви ягоди и не съм търсела друго.
Истинският марципан ми е ужасно гаден. Както и ментовия шоколад.
Но обожавам всякакъв млечен шоколад и натурален с люти чушки.
Виж целия пост
# 31
И аз винаги съм се чудила - защо?
Обожавам марципан. Особено калинките, които можеш да си купиш от всеки супермаркет в Германия.
Моцарт не отказвам също.
Виж целия пост
# 32
     Аз съм на 54 и още не съм опитвала истински марципан, та така,че няма как да свържа думата с някакъв друг вкус, освен с марципана Люлин. И да, още твърдя,че не харесвам и не обичам марципан.
Виж целия пост
# 33
Тайна, няма начин да не си опитвала.
Във всяка кутия червено "Мерси" има марципанени фингърчета.
Пише си на фолиото. Тях ги ям първо. Стават, за да добиеш представа що е то марципан и да видиш, че е вкусно.
Виж целия пост
# 34
Тайна, няма начин да не си опитвала.
Във всяка кутия червено "Мерси" има марципанени фингърчета.
Пише си на фолиото. Тях ги ям първо. Стават, за да добиеш представа що е то марципан и да видиш, че е вкусно.

И мерси не съм купувала, само големите бонбониери на Сушард и чат-пат  някой Линд . Сега "Мерси" ли да купувам?
Виж целия пост
# 35
Тайна, няма начин да не си опитвала.
Във всяка кутия червено "Мерси" има марципанени фингърчета.
Пише си на фолиото.


Аз пък не ги ям. Малко като във оня виц - "лошото чувство си остава"  Wink Няма как да харесам нещо, наречено "марципан", след като самата дума ми събужда усещанията за онзи непоносим вкус и онази леко зърнеста структура, която дори не се плъзга по езика, а сякаш се запъва и не може да бъде преглътната Sick

Пък и при условие, че има толкова видове шоколад, кому е нужно всички да харесват марципан? Напротив, колкото повече хора не го харесват, толкова повече ще има за авторката на темата  Laughing
Виж целия пост
# 36
   Е това обичам аз с натурален, с млечен и с бял шоколад.

Виж целия пост
# 37
Нито побългарения, нито оригиналния ми харесват.
И аз се сетих за бонбоните "Мерси" Simple Smile Винаги ги прескачам
марципанените. Но от синьото "Мерси", всички са ми любими  Hug
Виж целия пост
# 38
Ако на някой много му е домиляло за марципана от соц-а, в аптеките има едни шоколадчета за разхлабване. Имат същия вкус, но малко по-различен ефект.
На мен няма как да ми домилее нещо ,което не знам какво е:) Ама ми е интересно сега и може да си купя от споменатите шоколадчета от аптеките  Laughing Laughing
Виж целия пост
# 39
Тайна, няма начин да не си опитвала.
Във всяка кутия червено "Мерси" има марципанени фингърчета.
Пише си на фолиото.


Аз пък не ги ям. Малко като във оня виц - "лошото чувство си остава"  Wink Няма как да харесам нещо, наречено "марципан", след като самата дума ми събужда усещанията за онзи непоносим вкус и онази леко зърнеста структура, която дори не се плъзга по езика, а сякаш се запъва и не може да бъде преглътната Sick

Пък и при условие, че има толкова видове шоколад, кому е нужно всички да харесват марципан? Напротив, колкото повече хора не го харесват, толкова повече ще има за авторката на темата  Laughing

Не губиш много, не е чак толкова хубав този марципан. Е, и аз ям бонбони Моцарт, ако ми донесат, но в никакъв случай не са ми любими, даже ме дразни специфичният вкус.

Нито побългарения, нито оригиналния ми харесват.
И аз се сетих за бонбоните "Мерси" Simple Smile Винаги ги прескачам
марципанените. Но от синьото "Мерси", всички са ми любими  Hug

И аз така, даже се бях впечатлила как са направили кутия само с най-хубавите бонбони, но после видях, че то има и кафяв вариант - с най-гадните, според мен.  Mr. Green
Виж целия пост
# 40
На мен "марципан" ми звучи като "мацоран".
А "шоколад" като stud (жребец).
И двете са добре, но коня по- отива да го яздиш.

ПП: Не е опит да съм интересна, просто споделям първите мисли, които ми дойдоха, след като прочетох заглавието. А вече посоката им... Whistling
Виж целия пост
# 41
Обичам марципан.
Обичах и псевдо-марципана от соца , както го определяте.
Странна работа, но и двете ми допадат. Wink

А що се отнася за прочита - мъж или не...не ги свързвам с определението шоколад или марципан. Други асоциации имам с мъж ... Whistling
Виж целия пост
# 42

И аз обожавам марципан, но често го комбинират с тъмен шоколад...макар че обичам всякакъв шоколад, вкл и тъмен, не ми допада тази комбинация и предпочитам чист марципан или с млечен шоколад. Или да си купим марципан и нуга за готвене, и да си ги смесим...ммм, възхищавам се на хората, които успяват да готвят с тези неща, без да ги изядат веднага  Laughing
http://www.niederegger.de/en/marzipanwelt/geschichte/geschichte.php вкусен сайт
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%86%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D0%BD а тука дори е споменат нашият Люлин  Laughing
Ех, ако някой си беше решил да си кръсти гадното изделия"марципан" в наши дни, г-н министъра веднага щеше да обяви стандарт за марципана  Naughty Ето как една подвеждаща информация на опаковката влияе не само на закупилите продукта, но и на поколения след това  Wink
Виж целия пост
# 43
истински датски марципан на Антон Берг и Оденсе марципан нося всяко лято в БГ на близки и познати
http://www.anthonberg.com/Products/Worldwide/Marzipan%20Bars.aspx

http://www.odense-marcipan.com/

и те първо реагираха погнусенона думата, а после се оцъклиха и бързо го излапаха след първата хапка


само едно предупреждение
ако имате марципан в ръчния багаж го извадете и оставете самостоятелно на лентата за проверка на багажа, за да си спестите проблемите, защото на скенера приличал на дрога
това по инфо от пресата
моят е винаги в чекирания багаж

Виж целия пост
# 44
  Е това обичам аз с натурален, с млечен и с бял шоколад.


Тайна, каква е тази красота?
Нямам много спомени за вкуса, но знам , че беше нещо гадно  Mr. Green . И аз определям всеки безвкусен гаден горчив шоколад с тази дума. От вас научавам , че е нещо различно. ooooh!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия