За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 34 611
  • 737
# 720
 От доста време се чудех дали да пусна тема с любимия шоколад на моето семейство. Сега го направих http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=643911.msg21259237#msg21259237  Wink
Виж целия пост
# 721
Лабрекс, огромно благодаря!
Направих овесените топчета, но с малко повечко вода и сложих почти 1 пакетче Нескуик, наместо какао. Не са минали и 2-3 часа, но с Алекса ги дегустирахме и много ни харесаха! Ще се правят често.Simple Smile
Направих и овесените бисквитки от руския сайт и засега са си още мекички, а вече поизстинаха, та се надявам такива да си останат. И те ще са ни едни от любимите сладки.
Остана да опитам и кексчетата без брашно, но първо ще купя сини сливи и после ще докладвам за резултата.
Може би предните ми овесени бисквити са се получавали много твърди, защото всички продукти се разбъркваха и направо с лъжица се оформяха върху хартия за печене и се печаха около 20-25 мин. А в руския сайт пишеше, че се слагат в хладилник да омекнат самите ядки и може би затова са меки и крехки. Ох, разсъждавах на глас, простете!
Селма, аз обикновено посолявам и овалвам в галета шайбите и ги пържа, но мисля, че ще стане и да се изпекат във фурна.
Виж целия пост
# 722
......Може би предните ми овесени бисквити са се получавали много твърди, защото всички продукти се разбъркваха и направо с лъжица се оформяха върху хартия за печене и се печаха около 20-25 мин. А в руския сайт пишеше, че се слагат в хладилник да омекнат самите ядки и може би затова са меки и крехки. Ох, разсъждавах на глас, простете!

мама на Александра, радвам се, че са ви харесали, всъщност шоколадовите топчета май не съм срещала някой да не ги хареса. За бисквитките може и да си права, аз, понеже все нямам търпение, това стоене в хладилника на тестото все го пропускам, само гледам да не ги препичам. Вярно, че в рецептите дават време, но и много зависи от печката, понеже си знам моята как ми пече, внимавам навреме да ги извадя. Като се препекат (и това съм правила от заплесия), пак не са лоши, хрупкат просто. А понякога смилам малко овесените ядки, пак става добре. Peace
Виж целия пост
# 723
Ева на третия етаж, дали този течен шоколад ще се получи с адаптирано мляко? Имам една опаковка Хип и се чудя какво да я правя.
Виж целия пост
# 724
Здравейте ,днес съм с ново кулинарно предизвикателство  Crazy : плешка от елен - как да сготвя ?

Погледни тук, може да си харесаш нещо, аз не съм готвила.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=535567

Много благодаря   bouquet !

Още едно въпросче Sadслед като прочетох посочената тема ,по съвет на пеп-4о е хубаво да се маринова предварително) каква марината да ползвам ?
Виж целия пост
# 725
малко червено вино
малко соев или уорчестър сос
червен пипер
чесън на прах
зехтин може и 100 мл, то е сухо месо
бульон костен ако имаш домашен.
черен пипер

или пък правиш паста от зехтин, червен пипер, брашно, черния пипер, соевия сос - като каша и ги намазваш хубаво. Оставяш така да престоят поне 6-7 ч.
Виж целия пост
# 726
Чарита, не мисля, че има причина да не стане. Тъй като е много лесна и бърза рецептата, може да пробваш с половин доза. Ако ти харесва да направиш още  Wink
Виж целия пост
# 727
Чарита, не мисля, че има причина да не стане. Тъй като е много лесна и бърза рецептата, може да пробваш с половин доза. Ако ти харесва да направиш още  Wink
Благодаря.   Hug Ще го забъркам утре
Виж целия пост
# 728
Айде да помагате.... Майка ми прави пиле на буркан ( разбирайте слага в буркана бира, разни подправки, вероятно булъон и т.н. ), и разчеква върху него пилето. Мен ме притеснява обаче да бумна буркан във фурната, имам ли основание? На ток е. Плюс, не искам бира, какво да сложа аз? Давайте съвети, и ги давайте бързо  Crazy
Виж целия пост
# 729
Преди сто години с приятели се събирахме и често правехме нещо подобно. Пилето го нанизвахме върху малка (ниска) стъклена бутилка от бира или сода и го слагахме изправено в тава. Не се е случвало да ни бумне ни бутилката, ни пилето  hahaha  Hug. Щом не искаш бира, сложи водичка.
Виж целия пост
# 730
Pure Adoration, до сега не съм чувала за пиле в буркан, но мога да ти дам идеи за заместители на бирата - бяло вино или прясно изцеден сок от лимон (или портокал)  Peace
Виж целия пост
# 731
Благодаря на всички ви за идеите, значи няма да има експлозия  Laughing
Виж целия пост
# 732
Добър вечер! Аз днес правих тортата на Пела, но ми се разтича кремът. В хладилник е от два часа, но не се стяга. Утре ще имам гости и ми се иска някак да спася положението. Мислех си, ако залея с шоколадова глазура, дали ще се получи? Или нещо с желатин?  newsm78
Някакви идеи? Моля! Praynig
Виж целия пост
# 733
Моля за изпитани рецепти с желатин ?
Виж целия пост
# 734
Имам един голям патешки бут (отначало го помислих за пуешки:) ) имате ли идея как да го сготвя?? Не искам да стои жилав , както с бялото месо се получи..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия