"Черешката на тортата" - 2 сезон - 1

  • 48 676
  • 672
# 510
Браво на това момиче Peace

Вече мога да кажа, че ме изненада приятно. Беше подготвила добро меню, помислила за всички, готвеше с лекота, нямаше превземки, браво!
Виж целия пост
# 511
Моля ви, кажете ми какво е това джинджър, че аз ли нещо съм тъпа - това джинджифил на англ. ли е?  Rolling Eyes И ако да - защо не използват българската дума?
За Дидо да си кажа - само на мен ли ми се струва, че отношението му към Рут беше, малко по-фриволно, отколкото се предполага?
Виж целия пост
# 512
Сега изгледах вечерята на Рут и влизам да се присъединя към аплодисментите.
Като артист винаги много ми е допадала и снощи показа, че като повечето творчески натури кулинарията ѝ се отдава с лекота.
Допадна ми менюто, може би с изключение на супата единствено, защото крем супа от тиквичи така и не успях да харесам и просто не е моята супа.
Вечерята беше семпла и в същото време интересна. Изглежда тя самата доста се притесняваше, но въпреки това всичко ѝ се получи естествено и смятам, че тя не сготви просто вечеря, с която да изпъкне - взета отнякъде и поставена на маста ѝ, а това е нейния предпочитан вкус, който предложи на гостите си. Тези брускети наистина отварят мъжки сърца  Laughing, често ги приготвям единствено с малки разлики в технологията.
Възрастта няма никакво значение за личното отношение към храната, повечето любители на кулинарията започват да готвят и да се справят добре в кухнята доста преди 20.
Атмосферата беше много приятна, както и завършека на вечерта. Не мога да приема за реклама  изпълнението на Рут с бандата, не чувам за първи път за тези момчета, а и да е било с такава умисъл, създават нещо красиво и качествено за слуха и нямам нищо против.
Виж целия пост
# 513

А рецептите на Алекс ?Аз пък тях чакам .

Миналата година във ФБ обясниха, че публикуват рецептите, които домакините им изпратят. Алекс, сигурно, не е изпратила своите.

Моля ви, кажете ми какво е това джинджър, че аз ли нещо съм тъпа - това джинджифил на англ. ли е?  Rolling Eyes 

Заповядай: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B … D1%84%D0%B8%D0%BB
Виж целия пост
# 514
по повод пилето на Рут - още когато го сервира и забелязах, че се е спаружило. Едно такова изсъхнало и когато гостите ставаха за да отидат в хола видях, че чиниите на всички имаха доста остатъци от месо в тях.
Сега погледнах рецептата и виждам, че е пекла пилешките гърди 45 минути на 220 градуса. Не мислите ли, че това е супер много за пилешки гърди? Само мога да предполагам колко е било сухо. Бекона не би могъл да компенсира това месо, особено с този начин на приготвяне.
Виж целия пост
# 515
Не вярвам Нона да е чак толкова злобна, колкото я изкарвате, предполагам, че просто така си гледа жената. Обикновено злобните хора се прикриват и слагат усмивка. Известен човек, който си прави реклама, със сигурност и да изпитва злоба, ще се прикрие, особено ако го снимат. Просто има хора, които по принцип са си по дръпнати и се държат по- студено, и разбира се повечето хора ги нарочват за злобни и ги оплюват.
Най-много ми хареса представянето на Рут. Мага също ще се представи добре.
Виж целия пост
# 516
по повод пилето на Рут - още когато го сервира и забелязах, че се е спаружило. Едно такова изсъхнало и когато гостите ставаха за да отидат в хола видях, че чиниите на всички имаха доста остатъци от месо в тях.
Сега погледнах рецептата и виждам, че е пекла пилешките гърди 45 минути на 220 градуса. Не мислите ли, че това е супер много за пилешки гърди? Само мога да предполагам колко е било сухо. Бекона не би могъл да компенсира това месо, особено с този начин на приготвяне.

Да, това е доста време на много силни градуси, а и мисля, че отгоре нямаше фолио или капак. Другият път по-добре ще й се получи  Peace
Виж целия пост
# 517
Аз пак да попитам за десерта на Рут - дали не трябва да се пече на водна баня? Питам защото зная, че тук има страхотни кулинарки  Grinning
Виж целия пост
# 518
Десерта на Рут, за мен беше кроасани с крем-карамел. Аз съм го правила на водна баня, без жълатин, но кроасаните останаха адски сухи и в къщи не се хареса.
Смайлис - благодаря
Виж целия пост
# 519
  Много ми хареса Рут - сякаш се преобрази това момиче - помисли за всеки (освен за съседа  Laughing) и се чувстваше уверена в кухнята.
  Относно количеството на храната и остатъците в чиниите - видя ми се нормално, съдейки по мен - ако има сирена, брускети и супа, аз дотук съм наядена  Embarassed и ако трябва да ям и основно с гарнитура ми идва в повечко.
 Като цяло поведението й на домакиня беше идеално.
Виж целия пост
# 520
И аз току-що го изгледах.
За Рут чух преди три дни, когато ги представяха.Не харесвам нова Бг музика и всички нови, млади изпълнители са ми пълна мъгла.На "първо четене" не ми допадна като визия и излъчване.Не мога да го определя, но ако ми се наложи, не бих й гласувала доверие на 100 % например...
Иначе менюто й ми допадна .С две  забележки-когато се сервират повечко неща, обикновено порциите са малки.Визирам конкретно супата, беше в доста големи купи и количество.Аз бих се нахранила само със салатата, 1-2 брускети и супата.За останалото просто нямаше да има място...   Laughing
И обикновено сирената, най-вече пикантните и тези с плодове, се сервират в края на вечерята.

Очарована съм от Дидо.Това е и домакинът-мечта , и гостът-мечта.Внимателен, ненатрапчив, без излишна показност и претенции, и в същото време с много силно присъствие.

От Мага не очаквам изненади и кулинарни шедьоври.  
Виж целия пост
# 521
Аз приготвям козуначен пай по подобен начин и не го пека на водна баня.

За пилето не вярвам да е приготвено така. Това е доста силна фурна и за даденото време със сигурност нямаше да изглежда по начина, по който изглеждаше в чиниите. Мисля единствено, че можеше да запечата на тиган филетата и тогава да ги сложи във фурната за няколко минути. Филето по принцип е сухо и е хубаво да има сос към него.
Виж целия пост
# 522
За Дидо да си кажа, кое ми направи изключително добро впечатление. Когато пазаруваше не сложи нищо в найлонов плик, а си носеше чанта и имаше хартиени пликове. Не знам показност ли беше или наистина така пазарува, но това беше един добър урок за всички нас. Браво на Дидо ако пазарува така и без камери  Hug
Виж целия пост
# 523
Аз приготвям козуначен пай по подобен начин и не го пека на водна баня.

За пилето не вярвам да е приготвено така. Това е доста силна фурна и за даденото време със сигурност нямаше да изглежда по начина, по който изглеждаше в чиниите. Мисля единствено, че можеше да запечата на тиган филетата и тогава да ги сложи във фурната за няколко минути. Филето по принцип е сухо и е хубаво да има сос към него.

аз сега изгледах отново втората част заради коментарите ви за пилето  Laughing факт е, че остана, но дали защото препечено или в повече им идва - не знам. Всъщност при положение, че Алекс си хапва добре, да остане в нейната чиния може и да е от препичането, ако е на тези градуси. 
А щом ги е посочила  защо да не е пекла на толкова?  newsm78 Алекс всичко яде  Peace Peace но това не?
рецептата на картофеното пюре - обичам червени картофи, няма как да не отбележа, че по рецепта са 2кг картофи + 200 мл прясно мляко, което е много за гарнитура за 5 човека. Тя обели два, които бяха по ок. 600-700 гр.  най много
И не стига, че сладки картофите, ами и лъжичка кафява захар. Дори аз дето ги обичам, ще ми дойде в повече сладкото, камо ли за гости,  на които не познаваш вкуса...

Но на фона на предните две вечери с интер-нац кухня, беше ок.

Някой  беше писал за форума на Мага. Може ли линк към него, ако не иска тук и на ЛС да ми прати, моля  Praynig
Виж целия пост
# 524
По повод музиката, стила на Рут не е моя стил, но не мога да отрека, че момичето се справя добре в своите музикални води и влага страст в това което прави. Виж, новата песен на Д2 с фронтмена им Дидо ужасно ми хареса, не мога да спра да я слушам:

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия