"Черешката на тортата" - 2 сезон - 1

  • 48 647
  • 672
# 645
използва стръкчето, за да наниже сьомгата на него, вместо на дървено шишче.

ааа.. добра идея  Peace


И преди това го подостри.

Десертът му ме впечатли и благодаря на Богиня, че е споделила рецепта, тъй като е сравнително нестандартен (особено за този формат).

Круша във вино се прави традиционно в Испания. Мага ще напише рецептите и ще ги даде за публикуване на страницата на "Черешката" във ФБ.
Виж целия пост
# 646
Съомгата наистина стана скучна, но според мен е много подходяща и се ползва толкова често в предаването по няколко причини: когато е пушена може да се приготви много бързо и да се поднесе по различни начини, т.е. при повече ястия се печели време; приготвя се за хора на диета или полувегетарианци, а шансът някой да не обича е много малък /аз, например, не обичам риба и тази е една от малкото, които ям/;  тук повечето готвят друго месо и нямат време да готвят и риба /забелязах, че когато вечерята е рибна се приготвяха други риби/; избягва се моментът със силната миризма, а повечето показани жилища бяха с бокс към трапезарията.
Виж целия пост
# 647

и да не на последно място - да се приготви сьомга е доста лесно и шансът да не се получи добре е твърде малък!
Wink
Виж целия пост
# 648

и да не на последно място - да се приготви сьомга е доста лесно и шансът да не се получи добре е твърде малък!
Wink

Да! Grinning   
Виж целия пост
# 649
На мен ми се стори, че сьомгата беше сервирана сурова, вие как мислите?

Виж целия пост
# 650
Taзи сьомга със сос към нея в отделна купичка, която Мага сервира на Дидо и аз мисля, че беше сурова, нарязана на тъничко.
Виж целия пост
# 651
... Кураж се иска да си купиш телешко днес и да го правиш за по някоя минута в тиган (Катето Евро беше правила, но дори някой и каза, че е полусурово едното)
...

Телешкото е необходимо в случая да се нареже на тънко, за да не бъде полусурово. Мъжът ми е решен да повтори рецептата на Мага, та сме й особено горещи подръжници.
Виж целия пост
# 652
 Много ми харесва българския на Мага, ако не знае човек,никога не би допуснал,че не е българин.

И ние доста разсъждавахме над този казус и накрая съпружеското тяло допусна, че у неговото дагедстанско село говорят твърдо както у нас, а не както по рускому. Аз лично бях много впечатлена от нивото на граматиката и лексиката, направо във възторг, както отбелязах на няколко пъти.
Виж целия пост
# 653
Аз например не съм голяма почитателка на телешкото, и за да ме накара мъжа ми да ям го готви почти винаги както Мага го направи, само че без спанак, че не ям такова нещо Simple Smile. Реже го много на тънко, и го запържва в зехтин за доста кратко време, не става сурово. Слага и чесън. Става супер, даже аз го ям Laughing Понякога екпериметира и е слагал и домати, или сметана даже.
Виж целия пост
# 654
Много ми хареса представянето на Рут и на Мага. Според мен, както вече някой написа трябваше да си поделят първото място Peace
Виж целия пост
# 655

а да попитам аз - с какво телешко месо го правите този специалитет? Wink
Виж целия пост
# 656
Аз често готвя телешко по подобен начин. Взимам обикновено контрафиле.
Виж целия пост
# 657
На мен ми се стори, че сьомгата беше сервирана сурова, вие как мислите?



не беше ли пушена?
Виж целия пост
# 658
не. КУпи 2 парчета  сурово филе.  Ако е хубава рибата нищо и няма, че е  сурова. 
Виж целия пост
# 659
Много е рисковано със суровата риба,колкото и да изглежда хубава,бъка от паразити.....дори и уловена току-що,риска е голям
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия