Здравословно хранене за децата - 7

  • 64 186
  • 741
# 15
Да..ще го правя и аз тоя изварен кекс... Wink
Хареса ми рецептата.  Peace
Виж целия пост
# 16
liu jo, благодаря за обяснението. Значи ще видя какво е това гхи, което продават в нашия магазин и ако е от краве масло /защото четох, че и от растителни масла може да се получи гхи/, ще го купя за пържене, иначе ще си пържа с краве масло и без това рядко пържа Blush. А за разнообразяване на зехтина съм решила да пробвам авокадово екстра върджин олио, да видим дали ще ни хареса Flutter
Виж целия пост
# 17
Аз за разнообразие на зехтина ползвам "Шарланъ", взимам този на ТиТ, уникален аромат, много ми пасна, но и от авокадо звучи съблазнително, другото в списъка ми е от орехи.
Виж целия пост
# 18
smoke point няма нищо общо с това,дали една мазнина е подходяща за пържене.Оризовото олио има висока точка на пушене,но е неподходящо -много ненаситени масти киселини.Най-подходящи са тези с високо съдържание на наситени мастни киселини-най-устойчиви са на високи температури-не се разрушават-не се образуват свободни радикали и т.н.Ако трябва да се подредят по безопасност на първо място е кокосовата мазнина,палмовата,свинска мас,масло-най-добре пречистено-гхи-защото го няма млечния белтък.

И аз благодаря за уточнението! Peace
Може ли да сложим тази информация на първа страница?
Виж целия пост
# 19
Много ми хареса рецептата на изварения кекс   bouquet
Виж целия пост
# 20
От ядки, аз предпочитам да си правя домашни масла Blush, но понеже авокадото рядко минава при щерката, освен ако е на шоколадово кремче към някоя торта например, затова се спрях на олиото от авокадо. Ето това съм си харесала: http://presidentschoice.ca/LCLOnline/products.jsp?breadcrumb=glo … uctId=prod1180051 Като го изпробвам, ще пиша какво ми е мнението Hug
Иначе наскоро попаднах на whole foods начина на хранене, който много ми допадна на пръв поглед Peace
Виж целия пост
# 21
Аз за разнообразие на зехтина ползвам "Шарланъ"....
И аз отскоро взимам и дори в салата повече ми харесва вкусът със шарлан Simple Smile

За маслата и т.н. smoke point доста е писано, но аз отдавна не готвя с мазнина, още по малко да пържа.
Виж целия пост
# 22
Аз за разнообразие на зехтина ползвам "Шарланъ", взимам този на ТиТ, уникален аромат, много ми пасна, но и от авокадо звучи съблазнително, другото в списъка ми е от орехи.
От къде го купувате този "Шарланъ"? newsm78
Виж целия пост
# 23
Във всеки здравословен магазин го има, има го и в Кауфланд, а сигурно и в другите вериги...
Виж целия пост
# 24
Аз за разнообразие на зехтина ползвам "Шарланъ", взимам този на ТиТ, уникален аромат, много ми пасна, но и от авокадо звучи съблазнително, другото в списъка ми е от орехи.
Аз от месец съм с орехово за салатите ,но смесвам и със зехтин, защото е доста вкусно Simple Smile
А авокадо ядем всеки ден,та не знам,дали още масло от него ще окаже някаква полза.
"Гхи" съм виждала в индийския магазин,но го свързвам с кърита и онази миризма и не съм го пробвала,но ми стана интересно защо е така полезно за готвене.
Виж целия пост
# 25
Да не ви изпусна.

Някой питаше кое е по-добре - купешки пюрета или детска кухня. Навремето аз предпочетох пюрета, защото кухнята тук тогава влагаше прясно мляко и неварени застройки с яйце, което за мен е неприемливо за малко дете. Моето дете ядеше само готвена вкъщи храна, а пюретата бяха за навън или ако нямам нищо готово. Поинтересувайте се как точно приготвят храната в детската кухня във вашия град.
Отделно, има готови пюрета с доста едра консистенция за по-големи деца, с цел дъвкане.
Виж целия пост
# 26
Гхи аз си правя сама-купувам мандраджийско масло,за което съм сигурна,че е само масло -поне1кг,бавно го разтапям ,обирам белтъка,който се образува като пяна.Наливам в буркан и използвам за всичко-аз също рядко пържа-най-много веднъж месечно картофи за мъж ми.Това масло на практика не гранясва,дори извън хладилника и е много вкусно!
Виж целия пост
# 27
  liu jo, би ли споделила от къде купуваш мандраджийско масло и как разбираш дали е ок? Откакто прочетох, че смесват маслото с маргарин, не купувам българско масло или пакетирано в България.
Виж целия пост
# 28
И сега, ако кажеш откъде се снабдяваш с това масло, за което си сигурна, цена няма да имаш!  Hug
Виж целия пост
# 29
Аз купувам мандражийско масло на ето на тази фирма http://www.mlechendom.com/index.php/mandra-rezervacii/ защото познавам лично производителя и имам информация, че млякото от което е избутано маслото не е пастьоризирано, както и че е напълно натурален продукт.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия