В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

  • 47 793
  • 748
# 690
Пастата идеално върви със доматен сос, вътре може кайма, шунка по избор. Аз обожавам само с доматен сос със пармезан. Ама дечурлигата обичат с мръвка. В менюто на Lelunch пастата беше с доматен сос и телешка кайма, ама на моята госпожица не и хареса. Може и с бял сос, сметана, шунка, сирена. Аз обожавам паста със сос от коприва, обаче децата не я приемат Simple Smile
Фахитас-а не се ли прави с подобни питки на тортилата ?
Аз купувам тортила, има различни, със спанак, морков, цвекло, вътре мажа с крема да речем, слагам шунка и кашкавал, запичам на фурничката, режа на парчета и така я ядът. Иначе сурова също може да се загъне като питката от дюнерите .
Ние изкарахме един месец на кетъринг, обаче детето нищо не хареса, стигнахме до там, че носеше манджа от къщи и госпожите умуваха много защо пращаме допълнително храна Simple Smile Сега слагам плодове и някакво млекце, и кашкавалче и това е.

Какво се прави тук за хелоуин ? Имаме вече рокли, ама идея никаква, пускам децата да обикалят за бонбони, или обикалям с тях ?  newsm78

Виж целия пост
# 691
Разлика между такос, тортила, бурито, енчилада:
http://cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … D1%83%D1%86%D0%B8

А фахитас, доколкото знам, е вид ястие - най-вече месно, като се използва и плоска питка.

Разните му видове питки ги има тук в почти всеки магазин на квартала + индийските.

Сос за паста:
- гъби, броколи, лук, сметана (тук вместо гъби, може риба тон или пилешко; пък който иска, може и гъбите да сложи)
- броколи и различни сирена
- патладжан с доматен сос и босилек

Ето още идеи:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1885.0

Виж целия пост
# 692
Аз от известно време правя тези питки и много се тачат у нас http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13693275#msg13693275 само че аз правя 12 от това тесто - стават по-мънички и се пълнят по-лесно.

За спагети правя сос като запържвам ситно нарязани пилешки гърди, като се зачервят слагам доматен сос сол и подправки и евентуално гъби които предварително съм задушила ситно нарязани. На самите спагети слагам масло, сирене, стърган кашкавал и въпросния сос и разбърквам добре.

Правила съм преди много време и една рецепта с разпържена на не много дребно кайма като вече сварените спагети се сипват в тава върху тях се сипва каймата и една голяма консерва смлени домати и се пече като отгоре се наръсва стърган кашкавал - става много вкусно ама мъж ми не яде спагети с кайма та отдавна не съм ги правила.

Ади бон апети на всички - отивам да си извадя питките от фурната, че утре имаме журне педагожик и трябва да спретна сух обяд Simple Smile сандвичи демек.
Виж целия пост
# 693
Като имате журне педагожик ходи ли на училище  newsm78

Аз пък днес следобед ще замествам в един прематернел - 4 годишни. Направо главата ми не го побира какво ще ги правя тези бебета.  Joy
Виж целия пост
# 694
Като имате журне педагожик ходи ли на училище  newsm78

Имат активите от сервиз дю гард та ще ходи - само забравих да питам автобус ще има ли  newsm78 ама явно ще разберем по трудния начин  Mr. Green
Виж целия пост
# 695
Ама как паста със масло и сирене, бе хораааа  Grinning Това ми напомня на детска закуска. Ние винаги я правим с доматен сос, домашен или пък със алфредо сос, този го купуваме готов и добавяме пиле, зеленчуци или там каквото се намира под ръка.



Какво се прави тук за хелоуин ? Имаме вече рокли, ама идея никаква, пускам децата да обикалят за бонбони, или обикалям с тях ?  newsm78



Много са малки да обикалят сами. Обикаляй с тях - обикновено родителите чакат пред къщата, докато децата отиват до вратата за лакомствата.

Аз пък се записах пак на курс (този път фотошоп) и ми спретната кофти номер - преместиха единия от часовете баш на хелоуин вечерта. Сега водя преговори да го преместят друг ден, че Тари от кога примира за този Хелоуин - тази година иска да е спайдърмен.

За фахитас се изпозват флауър тортияс (flour tortillas).
Виж целия пост
# 696
Тарилимам, ние точно за закуска си ги хапваме така Laughing

Много благодаря за идеите, момичета, всичко звучи вкусно, ще пробвам разни варианти.

Джия, ти ме уби с този сос от коприва, сега ако кажеш и от къде я намираш ще е супер. Обожавам копривена чорба!

Нашето училище във вторник е журне педагожик, днес ходиха за ябълки, добре са си изкарали.
Виж целия пост
# 697
Камбанка, коприва съм купувала на пазара Жан Талон.
Виж целия пост
# 698
Камбанка в България, преди да дойдем, имаше буркани коприва, само я забъркваш с малко зехтин и върви чудно. Колкото и странно да звучи. А тук взимах коприва прясна, пак от сами фрутс, ама беше пролетта. Сега не знам дали има.
Вери, дали има есента коприва?
TariliMom, още робувам на българските нрави и много ме е срам да се изтъпанча с децата пред някоя врата, в същото време , те много искат. Та срам не срам, по-настрани ще седя Simple Smile
Виж целия пост
# 699
Джия, ти ме уби с този сос от коприва, сега ако кажеш и от къде я намираш ще е супер.

Аз си бях отгледала мощно количество коприва в едни саксии (без да искам де) голям зор видях докато я разкарам ... май трябваше да пусна обява предлагам коприва срещу изкореняването и  Joy

Тарили нали знаеш по вкус и по цвет приятели нет ....  Hug
Виж целия пост
# 700
Вери, дали има есента коприва?
Ще излъжа, ако кажа да или не.
Все пролетта съм я взимала вече 2 години, май месец за най-сигурно.
Виж целия пост
# 701
Честит ви ден на благодарността  Hug Аз ще пълня пиле днес, че пуйката 1 година няма да можем да я изядем. Сега ще отидем да се разходим малко до парка с мъниците - щастлив ден на всички!  Hug
Виж целия пост
# 702
Честит празник Тарили и на другите, може би и ние ще се разходим в това хубаво време, мислим за Бромон, някъде наблизо ще е, че довечера съм на работа в ценъра. Party
Виж целия пост
# 703
Честит Празник, момичета и много поводи и причини да бъдем благодарни!
Виж целия пост
# 704
Тема за размисъл http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-10-03&article=426187
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия