Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

  • 208 849
  • 1 064
# 975
Някой знае ли откъде мога да си купя стъклена кръгла форма за кекс с дупка?
Не виждам от кой град си- в Пловдив има в Лекси. На Simax са.
Благодаря ти, намерих ги онлайн  Peace.
може ли да споделиш он-лайн мястото
Виж целия пост
# 976
аз за малкия не топля млякото, а го сипвам в чаша и слагам малко вряла вода.
става бързо.
Виж целия пост
# 977
Някой знае ли откъде мога да си купя стъклена кръгла форма за кекс с дупка?
Не виждам от кой град си- в Пловдив има в Лекси. На Simax са.
Благодаря ти, намерих ги онлайн  Peace.
може ли да споделиш он-лайн мястото
http://porcelainbg.eu/bg/product-view/54.html

Извинявай, че чак сега ти отговарям.
Виж целия пост
# 978
може ли да споделиш он-лайн мястото

http://porcelainbg.eu/bg/product-view/54.html

Извинявай, че чак сега ти отговарям.

 Hug Благодаря ти , не е проблем, аз и без това  съм потънала да чета тази и старата тема, че не ми остава време за поръчки smile3529
Виж целия пост
# 979
Здравейте!
Дилемата ми е пластмасова или иноскова електрическа кана за вода. Гледам, че има пластмасови, маркови към 200 лв. Та- вредно ли е, според вас, да се ползва пласт.ел.кана?
Виж целия пост
# 980
Nil desperandum!, аз съм нова в материята и не смея да давам съвети още, но вчера гледах едно предаване в което един химик говореше за пластмасите в бита, ако то може да ти е някакъв ориентир
http://news7.bg/NEWSROOM_l.bh_b.5483.html
Виж целия пост
# 981
Nil desperandum! , ако можеш да избираш, НЕ взимай пластмасова електрическа кана за вода. Ако ще и най- прехвалената да е . Вземи си или стоманена, или стъклена.  Peace
Виж целия пост
# 982
Нашата е пластмасова  Sad Много ми е удобна, но четох някъде, че не трябва да остава вода вътре - а на мен не може да ми изсъхне. Винаги сипвам повече вода, за да ми стигне, и като остане не се сещам да я изсипя
Виж целия пост
# 983
 Hug take a smile  радвам се, че си отново в темата, постовете ти са много полезни.
В един от тях беше споделила, че си писала на Silit  за Силаргана. Освен за нано частици те отговориха ли ти за другите съставки на материала. Четох че били около 30. 
Виж целия пост
# 984
Зузи ,
Благодаря ти.  Hug малко по- напред бях публикувала отговор от Силит. Simple Smile В него обясняваха по- скоро технологията на процеса, за броя вещества не са писали. Иначе, да и аз бях срещала, че над 30 различни елемента се стапят първоначално в сплавта.
Да споделя още, че с времето оставам по- доволна от Силаргана , в сравнение с Дурадото.  Peace
Виж целия пост
# 985
take a smile  благодаря, точно по повод тази публикация останах с впечатление, че е част от писмото.
Остава да се надяваме че всичко е о'к, след като от създаването на Силаргана през 1989г. до сега не се е появила информация за токсични съставки .
  сега попаднах на интересен блог за най-здравословните съдове. Там могат да се  намерят отговори на някой въпроси. http://blog.listentoyourgut.com/alternatives-to-teflon-frying-pans/
 Има интересна препратка към статия за Нивата на олово в нови емайл домакински бои от Азия,
Африка and South America http://www.eh.uc.edu/news/pdfs/7-7-09-clark.pdf
Виж целия пост
# 986
Зузи благодаря за линка към блога.
Чудя се някой дали ползва изцяло стъклени тенджери или тигани за готвене, защото ми се струва доста икономичен и безвреден вариант ?
Виж целия пост
# 987
Аз използвам доста стъклени и керамични съдове за готвене на супи, яхнии и задушено, включително и на стъклокерамичен плот. Това което мога да споделя е, че не е по-евтино поради простата причина, че загряват значително по-бавно и съответно консумират повече ток ако бързаш да сготвиш. Пример: течност около 1,5 в 3,5 литрова керамична тенджера загрява до степен на къкрене за не по-малко от 40 мин. като се има предвид, че се ползва само слаб до среден котлон(през Heat Diffusers -метална или чугунена плочка за да не се пукне стъклото/керамиката). От момента на завирането е съпоставима с другите съдове дори може да се изключи по-рано(около 10 мин.) защото доста добре запазва топлината и от тук компенсира малко енергийни загуби. Другото е по-дългото време. Въпреки тези съображения възнамерявам да продължавам да използвам този метод на готвене просто защото всичко става много по-вкусно. Твърдя това защото съм го установил от личен опит дори съм си правил труда да готвя едни и същи неща с еднакви съставки и пропорции, едновременно, само за да установя разлика във вкуса - има такава. Най-ясно я усещам при боба и телешко варено например. Надявам се да съм бил полезен.
Виж целия пост
# 988
Моля дайте ми съвет има ли причина да се притеснявам за безвредността на такъв тип керамична плоча за печене на пица http://www.amazon.co.uk/Kitchen-Craft-World-Flavours-Italian/dp/ … QZDDA91JQHRT6K31G
има ги от различни производители
Виж целия пост
# 989
Зузи, доколкото прочетох конкретно за този продукт, той наистина си е от камък без глеч отгоре. Не случайно има и специфичен начин на употреба и най-вече на миене, като например да не се ползва вода (самов  краен случай, при определени условия), както и препарати за миене, понеже ще оставят следи в порите на камъка и той може да се счупи при последващо нагряване. Освен това с времето в порите от храната стават петна, за което пише, че е напълно нормално, но съм убедена, че няма да става за сервиране на маса, ако искаш да изглежда чисто. Ето ръководството за употреба и почистване от сайта на производителя:

http://www.kitchencraft.co.uk/assets//+v:03d2a3/cms/127/2043/KCP … T_highres_web.pdf
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия