Тези толкова вкусни бухтички са спомен от моето детство. Моята баба ни правеше, след това майка, а сега аз правя на семейството си. Лесни са за изпълнение и излиза количество, достатъчно да нахрани 4-членно семейство. Най-вкусни са поръсени с пудра захар.
1 кофичка кисело мляко
3-4 яйца
1 ч. л. пълна сода бикарбонат, добавена към млякото
щипка сол
щипка захар
брашно,колкото поеме до гъста каша ( гъстотата на кашата е повече от тази на бозата. Трябва да може като се загребе с лъжицата и се пускат в горещото оло, да не се разтича много,а да пада тежко)
Сгорещява се олио в по-дълбок тиган и се пускат топчета с чаена лъжица. Добре е мазнината, в която ще се пържи да е повече, за да могат сами да се обръщат. В противен случай няма да се надуят и да имат овална форма, а ще са като питчици. Готовите бухтички се отцеждат на хартия и се поднасят обилно поръсени с пудра захар.