БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-20

  • 22 544
  • 741
# 720
От кога мога да въвеждам сирене - обезсолено?
Виж целия пост
# 721
Уредих си домашни зайче и пиле. Мисля месото от заека, половината да сваря и замразя на кубчета, а другата част сурова нарязана на дребно. Добре ли е така? С пилето май същото ще направя, но не знам само бялото месо ли мога да давам, или него в началото и примерно след месец-два да дам и червеното?
Виж целия пост
# 722
Уредих си домашни зайче и пиле. Мисля месото от заека, половината да сваря и замразя на кубчета, а другата част сурова нарязана на дребно. Добре ли е така? С пилето май същото ще направя, но не знам само бялото месо ли мога да давам, или него в началото и примерно след месец-два да дам и червеното?

И на мен утре ще ми донесат домашен заек:)Simple SmileSimple Smile

Виждам, че сме почти колко вас големички. Кога ще въвеждаш сиренето?
Виж целия пост
# 723
Аз направих същото преди време, но сварих месото и стерилизирах в бурканчета, после съхранявах в хладилник за всеки случай. Всички до едно бяха сполучливи. Имай предвид, че месото не може да стои дълго време замразено, а порциите са уникално малки, един цял заек ще го ядете една година сигурно, сообено като редуваш с пиле, пуешко и т.н. Simple Smile
Виж целия пост
# 724
От кога мога да въвеждам сирене - обезсолено?
8м. навършени  Simple Smile
Виж целия пост
# 725
Не може замразено месо да се държи една година във фризера.
Виж целия пост
# 726

И на мен утре ще ми донесат домашен заек:)Simple SmileSimple Smile

Виждам, че сме почти колко вас големички. Кога ще въвеждаш сиренето?

Сега месото, после глутена, чак след това млечните  Wink поне така мисля сега.
Цитат на: dejie

link=topic=664224.msg22632179#msg22632179 date=1343845493
Аз направих същото преди време, но сварих месото и стерилизирах в бурканчета, после съхранявах в хладилник за всеки случай. Всички до едно бяха сполучливи. Имай предвид, че месото не може да стои дълго време замразено, а порциите са уникално малки, един цял заек ще го ядете една година сигурно, сообено като редуваш с пиле, пуешко и т.н. Simple Smile
До колкото знам варено може около 2 месеца, а сурово беше доста повече. Ще обера повечето месо за малкия, а останалото за нас  Rolling Eyes
А кога мога да предложа пилешки бутчета?
Виж целия пост
# 727
Глутенът се въвежда на 7 месеца, месото на 8 месеца.
Виж целия пост
# 728
Глутенът се въвежда на 7 месеца, месото на 8 месеца.
Мише аз направих обратното, но не мисля че не е правилно  Peace
Виж целия пост
# 729
За глутенът има критични месеци, в които се въвежда. Тук ще ти кажат, че алергията се предава генетично и няма значение кога ще го въведеш, но не е вярно! Най-правилно е да се въведе между 6 и половина и 7 и половина месеца.
Виж целия пост
# 730
За глутенът има критични месеци, в които се въвежда. Тук ще ти кажат, че алергията се предава генетично и няма значение кога ще го въведеш, но не е вярно! Най-правилно е да се въведе между 6 и половина и 7 и половина месеца.
искаш да кажеш че 15 дена по късно са ккритични, така ли?
В такъв случай още утре да го въведа да спестя някой друг ден  до навършването на 8м. Peace
Виж целия пост
# 731
Аз бих препоръчала да въведеш първо глутена, да. Има много случаи на глутенова непоносимост без децата да имат такива случаи в рода си и изследванията ясно показват, че когато е въведен между 6-7 и половина месеца - тези случаи са най-малко. Аз вярвам на статистиката, а не на единични слуаи описани във форума. Виж и други мнения все пак  Peace!
Виж целия пост
# 732
Статистиката колко случая обхваща?
Виж целия пост
# 733
Привет момичета, започнах да замаразявам домашни тиквички във фризера във формички за лед, като преди това съответно ги сварих и пасирах. Притеснява ме фактът, че и след пасирането не можаха да станат на хубаво пюре и като че ли има малки бучици, колкото и да ги обработвах. Това фатално ли е? Трябва ли отново да ги разбивам живот и здраве наесен като ги размразя и започнем да се захранваме и ако не се разбият добре (не знам на какво се дължи) мога ли да ги давам?
Виж целия пост
# 734
Притеснява ме фактът, че и след пасирането не можаха да станат на хубаво пюре и като че ли има малки бучици, колкото и да ги обработвах. Това фатално ли е? Трябва ли отново да ги разбивам живот и здраве наесен като ги размразя и започнем да се захранваме и ако не се разбият добре (не знам на какво се дължи) мога ли да ги давам?

Чак пък фатално не, но може да ти създадат проблем,защото бебето не  е свикнало да дъвче и сигурно ще се дави с бучките.Можеш просто в началото да отделяш останалите парченца, докато не покаже,че може да дъвче без да се дави или както ти каза да ги пасираш отново преди консумация. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия