Богородичен пост 2012

  • 11 575
  • 136
# 30
Искам да попитам нещо: гледах в блога на Бразилка рецепта за кюфтета от тиквички. Хич не ми се иска да пържа затова да питам- може ли да се намазнят, овалят в брашно и изпекат във фурна?
Виж целия пост
# 31
Честит рожден ден на патерици и от мен, Бразилка! Господ да ви дава здраве на всички у дома!
  bouquet

Мекотели могат да се ядат по всяко време на всеки един пост, с изключение на дните, в които се тримири (в този няма такива).

Аз днес ще съм само на пловоде и зеленчуци.
Виж целия пост
# 32
Да попитам по-запознатите. През Богородичния пост има ли дни,в които се спазва строг пост-без олио? Менюто за днес-патладжан с доматен сос.
Виж целия пост
# 33
Сериозно ли се ядат мекотели? Това не е ли животинска храна? Има ли някъде информация, защото аз съм чела само с олио и вино/без олио и вино/с олио, вино и морски дарове.
Виж целия пост
# 34
Да попитам по-запознатите. През Богородичния пост има ли дни,в които се спазва строг пост-без олио? Менюто за днес-патладжан с доматен сос.

Календара в първия пост на Бразилка в тази тема дава отговор на въпросите ви.
Виж целия пост
# 35
Погледнах го,благодаря:))

Това улеснява много нещата!

Снощи приготвих нейната салата с леща и това ще бъде вечерята ми за днес  bouquet
Виж целия пост
# 36
За мекотелите цитат:

Безгръбначни животни (охлюви, миди, октоподи и др.) се считат за постни храни.

от тук: http://www.pravoslavieto.com/docs/post/postite_v_BPC.htm#1
Виж целия пост
# 37
Сварявам обелените и нарязани тиквички в подсолена вода,колкото само да ги покрие.После отцеждам в гевгир.Намачкавам и добавям копър,чесън,сол на вкус и олио.Разбърквам добре и слагам да се охлади добре в хладилника....

Копирам една рецепта на TheNMaster. Много свежа и приятна ми изглежда. Ще пробвам тези дни.
Виж целия пост
# 38
Драги постещи, споделям една рецепта от миналия брой на списание GoodFood.

Средиземноморска картофена салата
за 4 порции
- 1с.л. зехтин
- 1 малка глава лук, тънко нарязана
- 1 скилидка чесън, смачкана
- 1ч.л. риган, пресен или сушен
- 200гр. чери домати от консерва (според мен стават и с обикновени консервирани домати)
- 100гр. печени червени чушки от буркан, нарязани
- 300гр. дребни пресни картофи
- 25гр. черни маслини, нарязани
шепа листа босилек, накъсани

1. Запържете лука в зехтина в тенджерка за 5-10 минути, докато омекне. Добавете чесъна и ригана и пържете още 1 минута. Сложете доматите и чушките, подправете добре и оставете соса да къкри 10 минути на тих огън.
2. Сварете картофите в подсолена вода за 10-15 минути. Отцедете ги добре, объркайте ги в соса и ги поднесете топли, поръсени с маслини и босилек.

Виж целия пост
# 39
Чудесна идея! Така обичам, някой да ме напътства. Благодаря!
Виж целия пост
# 40
Здравейте и от мен,аз за първи път ще постя и с интерес ще споделям темата с вас Peace
Не съм запозната също след като свърши поста на 15-ти,какво се прави?Сега прочетох,че в първия ден се ходи в църквата за водосвет.Като за новобранец,има доста неща,които ще научавам.Да добавя също,че съм и кърмачка,за някои съвети от ваша страна.
Лек и спасителен пост на всички!
Виж целия пост
# 41
Здравейте! Лек и спасителен пост и от мен!
Бразилка със закъснение и аз да ти пожелая много здраве, щастие, любов и Бог и Божията Майка да са с теб и близките ти! Hug  bouquet
Виж целия пост
# 42
Бразилка, и от мен честит празник, със закъснение! Присъединявам се към всички прекрасни пожелания преди това!
Виж целия пост
# 43
 Здравейте, момичета...Ще ме  приемете ли сред вас?

Идеята за закуската с фурми е фантастична.  bouquet
Виж целия пост
# 44
Марѝ  добре си дошла!  bouquet
Забравих да си купя фурми за закуска, ще мина на прасковки. Не е трудно, даже ми е приятно. Поздрав!
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия