Машина за хляб - 47 тема

  • 74 672
  • 740
# 15
Ама като нямам търпение...... Whistling така е! Можех да забавя пускането или да пусна отложен старт ама гореща циганска кръв  Joy като стане ще кажа дали се е получило.
дано да не си забравила да сложиш мая  Joy
Той е, не е тя.
Виж целия пост
# 16
Аааааа, мая сложих суха - 3 ч.л. и малко брашно добавих при месенето че се лепеше. сега втасва първия път и изглежда много добре. Ще видим след киното какво се е получило.  newsm78  
момче съм бре  Naughty  
Виж целия пост
# 17
Аааааа, мая сложих суха - 3 ч.л. и малко брашно добавих при месенето че се лепеше. сега втасва първия път и изглежда много добре. Ще видим след киното какво се е получило.  newsm78  
момче съм бре  Naughty  
не схванах че си момче. станахме повечко циганета  hahaha - увеличава се табуна . ама това не пречи да почерпиш.
3 ч.л.  на колко брашно сложи ?
Виж целия пост
# 18
  С три чаени лъжички мая, по-добре отложи киното.
Виж целия пост
# 19
  С три чаени лъжички мая, по-добре отложи киното.
тъкмо това се канех да напиша - да отложи за следващата прожекция. Joy
ама изчаках да видя отговора - може да е сложил 2-3 кг брашно  newsm78

Виж целия пост
# 20
  С три чаени лъжички мая, по-добре отложи киното.
тъкмо това се канех да напиша - да отложи за следващата прожекция. Joy
ама изчаках да видя отговора - може да е сложил 2-3 кг брашно  newsm78


Ако е тръгнал вече, дано да има човек в тях, да  наблюдава машината.
Виж целия пост
# 21
Ако е тръгнал вече, дано да има човек в тях, да  наблюдава машината.
на машината няма да и стане нищо. само тестото може да понадигне капака и да търси кой го е поставил в такова положение. може и да му тегли една ..... Joy
Виж целия пост
# 22
Бе така пишеше за черните хлябове във диска  Shocked Вече мина първата почивка и не беше нарастнало много. Може и маята да е поизветряла че е професионална ама седи в хладилника над 2 години Sad ама жал ми е да я хвърля Tired
Виж целия пост
# 23
Ако е тръгнал вече, дано да има човек в тях, да  наблюдава машината.
на машината няма да и стане нищо. само тестото може да понадигне капака и да търси кой го е поставил в такова положение. може и да му тегли една ..... Joy

Ако тръгне надолу към реотана, ще стане голяма пушилка.
Виж целия пост
# 24
Бе така пишеше за черните хлябове във диска  Shocked Вече мина първата почивка и не беше нарастнало много. Може и маята да е поизветряла че е професионална ама седи в хладилника над 2 години Sad ама жал ми е да я хвърля Tired

Ако е била запечатана, не е изветряла, ако е отваряна може и да е, това са две години.
Виж целия пост
# 25
Бе така пишеше за черните хлябове във диска  Shocked Вече мина първата почивка и не беше нарастнало много. Може и маята да е поизветряла че е професионална ама седи в хладилника над 2 години Sad ама жал ми е да я хвърля Tired

я ни светни какво брашно използваш (не марката) , каква ти е рецептата ?
Виж целия пост
# 26
Пак интересна тема- ще следя с интерес.
Виж целия пост
# 27
Пак интересна тема- ще следя с интерес.
тя темата е от време оно. сега ли я откри ?  Joy
Виж целия пост
# 28
 eat хляба стана много добър. Не му е жилава кората. Не е прелял, даже леко е паднал ама нищо. Бе стана  Wink
Брашното - бялото е от Метро, тип-00, 5 кг. Италианско. Типовото пак от там го взех снощи, някакво Българско.
Рецепта
330 мл. Прясно мляко
2 ч.л. сол
1 с.ч. Захар
олио от гроздови семки (около 30 мл.) ама нямаше с какво да го премеря и ливнах на око
1 1/2 ч.ч. Типово брашно
3 ч. ч. Бяло брашно (и двете ги пресях преди това)
3 ч.л. Суха мая
Настроих машината на 1кг. Средна степен на препичане на коричката,
програмата при мен е 9 - 3 ч. и 24 мин.
Като изпищя сложих
1 с.л. Маково семе
1 с.л. Ким
1 с.л. Ленено семе
2 с.л. Суров белен слънчоглед
и отидох на кино.
След киното хапнахме и половина хляб замина.  bowuu


Виж целия пост
# 29

Рецепта
330 мл. Прясно мляко
2 ч.л. сол
1 с.ч. Захар
олио от гроздови семки (около 30 мл.) ама нямаше с какво да го премеря и ливнах на око
1 1/2 ч.ч. Типово брашно
3 ч. ч. Бяло брашно (и двете ги пресях преди това)
3 ч.л. Суха мая
Настроих машината на 1кг. Средна степен на препичане на коричката,
програмата при мен е 9 - 3 ч. и 24 мин.
след като ти свърши тази мая и преминеш на друга може да коригираш грамажа и  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия