ВМ-НВХ рецепти

  • 466 680
  • 532
# 525
Кето гризини:



Balloon 150 гр бадемово брашно
Balloon 100 гр сирене
Balloon 100 гр кашкавал
Balloon 2 яйца
Правим си лепкаво тесто от настърганите сирене, кашкавал и от яйцата, като накрая добавяме бадемовото брашно. Оформяме гризинките и ги нареждаме върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.
Да ви е сладко YumYumYum
Бързо, лесно, вкусно и здравословно Heart Decoration
По желание може да се добави семена (ленено, сусам...), или подправки (куркума, пушен червен пипер...)
Виж целия пост
# 526
Чия пудинг с кокос и лешници


-4 грама кокосови стърготини, може и повече
-10 грама чия
-20 грама натрошени лешници (моите бяха леко запечени
-40 грама животинска сметана с 30% или повече масленост
-канела и ванилия на вкус
-по желание подсладител (аз не сложих)

Залях чията, кокоса, канелата, ванилията и натрошените лешници с 50 грама гореща вода (така чията набъбва много бързо). Разбърках и след малко добавих още толкова вода, но студена. Слрд няколко минути пудингът брше готов за консумация. Може да се остави за няколко часа или за през нощта в хладилника. На мен ми приличаше малко на мляко с ориз, сложих голяма щипка канела..🙂
П. П. Понякога добавям и половин или едно пакетче желатин към пудинга.
Виж целия пост
# 527
Кето питки за бургер



Скрит текст:
 



*На същата марка (Балчо) има и брашно само от обезмаслено ленено семе, което е с по-малко въглехидрати. Не знам дали го има в Кауфланд обаче.

*Питката от снимките е затоплена в тиган с мазнината, отделена от бургера от сьомга. Тези питки носят много на повторно запичане.
Виж целия пост
# 528
Торта с тиква, кокос и лешници


Скрит текст:

 
За блатовете:
-3 яйца
-50-60 грама тъмен шоколад с цели лешници
-15 грама зехтин, разтопено масло или кокосово масло
-120 грама сварена тиква
-30 грама вода
-20 грама кисело мляко
-4 грама бакпулвер
-30 грама кокосово брашно
-20 грама кокосови стърготини
-ванилия
-щедра щипка канела
*според размера на яйцата може да се наложи да се добави още малко вода или кисело мляко

За крема:
-300 грама заквасена сметана
-1-2 с.л. еритритол (на вкус)
-щедра щипка канела

Приготвяне:

По-голямата част от шоколада с цели лешници се накълцва. В купа се смесват всички съставки за блатовете и се приготвят 4 броя гофрети или се изпичат 3-4 блата в подходяща форма. Докато блатовете са топли са много крехки, затова е добре, ако се пекат във фурната, да се изпекат няколко блата, а не един, който да се реже.
Продуктите за крема се разбиват с вилица или лъжица. Всяка гофрета се маже с крем, после се измазва тортата и отстрани. Отгоре се настъргва останалото количество шоколад, по желание се украсява с горски плодове. Тортата има нужда от съвсем малко време за стягане в хладилника преди консумация- 10-20 минути са напълно достатъчни.🙂
*Сместа за блатовете изглежда така преди печене:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 529
Желатинова баница без брашно
Продукти:
4 яйца, 1 пакет желатин /10 гр/, 200 гр. сирене, 1/2 пакетче бакпулвер и около 30 гр разтопено масло.

Разбиват се яйцата, в тях се добавя желатинът. После се добавя сиренето, бакпулвера и накрая маслото. Разбърква се хубаво, слага се в тавичка и се пече 20-25 мин. на 200 градуса.
Аз я правя в йенаглас с размери 20/20 см.


Здравейте, може ли да ми кажете желатина разтваря ли се предварително. Благодаря!
Виж целия пост
# 530
Не
Виж целия пост
# 531
Направо в яйцата се слага както е сух, само се бърка по-бързичко след това за да не остане на бучки. Особено ако е на прах а не на по-едри гранули, "хваща" много бързо и трябва да се разбърка добре веднага. Не че е фатално де, едва ли да е  страшно ако остане тук-там желатин на "хвърчила" в сместа, но мен ме дразни и гледам да не го допускам.
Много пъти я правих вече, за утре също това ще пека, много сполучлива рецепта е.
Виж целия пост
# 532
На мен не ми допадна 🫤
Имам усещане за  нещо лепкаво по зъбите и устата 😏
Аз слагам хуск.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия