ВМ НВХ - част 51

  • 49 032
  • 743
# 120
оооо обожавам френски парадокс
такава храна и вино е божествена комбинация

гледам често английския Мастершеф, когато гост е Мишел Ру Джуниър
невероятни рецепти, повечето все режимни
той има и книги и в най-скоро време ще се обзаведа с  някоя
http://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Roux,_Jr.
http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Michel%20Roux%20Jr

лятото на целия глад в жегите в БГ изведнъж ми се дояде кроасан
в кафето на мотела на магистралата до Ихтиман имаше, печени на място, уж с масло
хапнах 2 хапки, синчето го дояде и после мушна още 2, а на него рядко му харесват такива работи
та това е нещо, което супер ми липсва на режима
за радост обаче рядко усещам силно липсата
Виж целия пост
# 121
Точно и аз това щях да кажа-обожавам френските кроасани-особено ако мога да си ги купя от там- от някоя boulangerie-прясно изпечени ,ухаещи на масло...В някакъв филм бяха казали,че трите тайни на френската кухня са "масло,масло и...масло!" Laughing
Виж целия пост
# 122
Аз във Франция ядох кроасани само 2 пъти в хотела, т.е. един път беше едно миниатюрно кроасанче, а втория път беше подобно нещо, но с шоколад, май му викат pain au chocolat Embarassed Амииии, очаквах повече, честно казано. Не че не бяха хубави, но си бяха кроасани, т.е. нищо чак толкова особено и прекрасно, поне за мен Rolling Eyes

Но макароните (http://www.google.se/imgres?um=1&hl=sv&sa=N&biw=1067 … :429,r:2,s:0,i:78) ме спечелиха, макар че някои бяха възсладки Embarassed
Виж целия пост
# 123
да те почерпя с моите макарони
с пълнеж от бял шоколад не са много сладки
http://lappland.snimka.bg/experiment/macarons-mania.683355.28253337

Виж целия пост
# 124
...Скоро пак тук прочетох същото и за суровите ядки,че трябва да внимаваме с тях защото съдържат повече омега-6....

освен написаното от Шоки да добавя и наличието на растителна отрова (фитична киселина), заради която трябва да киснем ядките поне 12ч преди консумация
и пак моята лична граница е шепа дневно

иначе са чудесен снакс или спасение в критични ситуации, когато единствената алтернатива е тестено, сладко, чипс
Виж целия пост
# 125
Да, фитиновите киселини са средство за защита на зърната и семената срещу агресията на животните и човека Embarassed Свързват се с минералите в храната и така пречат на човешкия организъм да ги усвои. А това свързване било с цел да се осигурят минерали за растящия зародиш на зърното или семето.

Друг механизъм за защита на зърната и семената са лектините - те пък правят чревната лигавица по-пропусклива.

А вчера попаднах на хубави статии на Инес Субашка. Вярно, че са преразказ от чужди източници и на места звучат леко наивно, но на нея такъв й е стилът на писане, което обаче не омаловажава информацията, а и фактът, че се пише за тези неща на български за българските читатели също е много положителен Peace

Линковете от блога излизат като спам, не бях забелязала... Но ако потърсите там, ще ги намерите Wink Има за зърнените храни, а има и една статия за закуската, която ме накара да се замисля. Естествено, че знам, че на закуска не е препоръчително да има много въглехидрати, но явно си има хормонални причини или да не се закусва изобщо, или закуската да е само мазнини и белтъчини.
Виж целия пост
# 126
 Hug
Американците са нацията, която е издигнала в култ нискомазнинното хранене и пълнозърнестите храни - това се препоръчва като хранителен режим на всички, и болни, и здрави, включително на диабетиците препоръчват 60% от храната им да са плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, а месото да бъде без никакви тлъстини, яйцата да се ядат без жълтъците, мазнините да бъдат рапично или соево олио, зехтин или маргарин. И най-вече да ходят да тичат до откат, за да изразходват повече енергия, отколкото приемат Rolling Eyes Но американците са й най-затлъстялата нация, поне сред развитите страни.
И илюстрация на написаното
Виж целия пост
# 127
Аз да се похваля, че имам напредък - проядох пилешко, смятам да се опитам да проям и други меса. Реших да намаля драстично млечните, мазнините ми ще идват от кокосово масло само (имам прекрасно, студено пресовано, ароматно), тъй като четох разни хубавини за зехтина и ми се отяде. Купила съм и сланина, ама още и се назлъндисвам Embarassed
Виж целия пост
# 128
Днешната success story от блога на Марк е поредният пример за жена с поликистоза, успяла да забременее спонтанно само 3 месеца след промяна в начина на хранене (започнала да се храни по режима на Марк, което означавало да спре зърнените храни, глутена и захарта и цикълът й бързо се нормализирал): http://www.marksdailyapple.com/overcoming-the-insurmountable/#axzz25nmFBQMo

Обичам такива истории и тази наистина не е първата за регулиран цикъл и спонтанно забременяване при жени с поликистоза, след като преминат към ВМ-НВХ, явно дори и по-либералния вариант, който Марк препоръчва Simple Smile

velvetvoice, а ти вегетарианка ли си била? Embarassed Хубаво е, че правиш усилие, месото си е важна храна. За кокосовото масло също чудесно Peace Зехтина - ами, предполагам, че зависи от много неща, сигурно се злоупотребява и с него Cry
Виж целия пост
# 129
Чоколата, да Embarassed с известни прекъсвания, много отдавна съм вегетарианка. Но след задълбочено четене, реших да започна да ям месо, май вегетарианствата и веганските ми залитания м докараха до много тежка депресия, която продължава вече над 6 месеца. В интерес на истината, много скоро след като увеличих количеството на мазнините се почувствах по-човешки, но все още не съм напълно стабилна. Та приоритет ми е здравето в момента, килограмите остават на заден план Embarassed
Виж целия пост
# 130
Велвет, много, ама наистина много хора споделят сходен опит и затова избират да се върнат към месото! Hug И много се радвам, че го правиш, браво!  bouquet Сигурно е трудно отначало, а и човек развива емоционални нагласи към храната, внушава си разни неща и така става още по-трудно. Но за здравето като че ли наистина е по-добре да се консумира месо.
Виж целия пост
# 131
Да, нагласата ми към храната е до голяма степен емоционална, особено към месото. Но не мисля да се форсирам излишно. Полека, пък когато стане. Може и бързо да се получи Wink Последният път след като постих 7 седмици се нахвърлих върху рибата и яйцата Grinning Много бях изгладняла, надявам се и сега да стане подобно нещо - нали апетитът идвал с яденето Wink
Виж целия пост
# 132



А аз седя, гледам, слушам, впечатлявам се и разсъждавам (от второто гостуване на Милко при Гала). Много хубаво подреди на масата храните по важност, а и този път като че ли дава много повече информация и успява да я подреди и изложи по-добре. Естествено, Гала спомена, че са получили много отрицателни реакции след гостуването му от зрители... Rolling Eyes
Като стана въпрос за Милко,аз също гледах едно от гостуванията му при Гала и веднъж в Станция Нова и си спомням,че и на двете места каза,че не трябва да се готви със зехтин.Когато всички изненадано го попитаха защо,той отговори,че зехтинът е студено пресован,а при готвенето се загрява и се губи смисълът от студеното пресоване.Не каза обаче с каква мазнина да готвим.
Виж целия пост
# 133
Сега гледам негово участие в Станция Нова и казва точно това Peace За термична обработка само свинска мас, сланина, масло - това казва. Аз бих добавила и кокосово масло, за който може да си позволи лукса да готви с него.

А между другото тази Ира Банковска, която била специалист по здравословно хранене, завършила испанска филология в СУ (!), дава една схема на съдържанието на наситени, моно- и полиненаситени мазнини в масло, мас, зехтин и слънчогледово олио и за маста нещо явно е объркала съотношенията - изкарва, че в маста преобладаващият процент мастни киселини са полиненаситените (45% показва), следвали мононенаситените (39%) и най-малкият процент (11%) били наситените. Да, но ето тук дават други данни - съвсем различно разпределение:

http://nutritiondata.self.com/facts/fats-and-oils/483/2 - тук излиза, че маста съдържа 39% наситени мазнини, 45% мононенаситени и 11% полиненаситени. Егати експертката, пардън май Френч! Twisted Evil
Виж целия пост
# 134
Момичета, вчера след обяд съгреших с диня. Днес кантарът веднага ме наказа с почти кило нагоре. Това е всеки път като си позволя да ям диня. Не справедлив живота. #Cussing outдали покрай режима съм отвикнала да усвоявам такива храни и веднага ми се "лепват? Преди не ми се е случвало. Много е подтискащо. Цяло лято спортувах всекидневно, внимавах какво ям и най-малките ми прегрешения ми излизат през носа SadЧакам с нетърпение да изченат всички плодове, защото те са ми голямото изкушение....)
Напоследък нямах време да ви следя. Решихте ли нещо за срещата, страх ме е да не би да не разбера за уговорката....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия