Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 126

  • 73 366
  • 739
# 30
Честит имен ден и от мен на всички, които празнуват! Да са живи и здрави и да продължват да ни радват с красотите, които творят!   bouquet
Виж целия пост
# 31
Честито и от мен на Дитсън, Дими, мъжа на Донята, задочно на Димитрана, нищо че не ни чете често... пропускам ли някой??? Да си признае. Да сте живи и здрави всички!

Ама ви обичам много  Heart Eyes
Някой още не го е пуснала лигнята ми се струва....  Heart Eyes
Виж целия пост
# 32
Здравейте момичета!

Честит празник на всички именници в темата, да сте живи и здрави момичета!
Честит празник и на Шеметче - да е живо и здраво детенце, а тортата е страхотна, наистина страхотна!

Включвам се, за да обявя, че датата за откриване на 14-то Тортено предизвикателство - Октомври 2012 на тема: Предмети от бита/Свещи/Посуда/Мебели, се отлага за 4-ти ноември.

Това се реши, тъй като някои от момичетата, желаещи да се включат, ще успеят да се вместят в този срок.
Подканям всички желаещи  да направят торта по темата и готови да чуят откровено мнение, коментар и препоръки по работата си, да запретват ръкави и смело да започват - има време.
Това не е тема за момичета с опит, нито състезание и съревнование, а тема, в която всеки може да изрази своето виждане, мнение и не на последно място да получи това, от което се нуждаем  всички - поглед върху работата ни от друга гледна точка.
Така че готовите снимки пращайте на Tatitt. Елате и ще видите колко е забавно и приятно!
Виж целия пост
# 33
Здравейте аз съм нова тук,но ще следя с голям интерес.А това е тортата която вчера направих за  една малка принцеса  http://babybubu.snimka.bg/cooking/vkusotiyiki.573665.28845260
И честит празник на всички именници!
Виж целия пост
# 34
Възхитена съм от гъбата на Ван444444444444ето, нямаше как да не вляза и да си кажа.  bouquet
Отделно Марулка! В привидно прозаична тематика успяваш да вкараш толкова разнообразие, а с глухарчето , дори ми иде да кажа поезия!

И поздрав за онова тънкото и ситното, със сърцето (дето Внан444ето за нея...), което подарява такива шоколади!!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 35
Здравейте моми4ета ! 4естит имен ден на вси4ки  smile3525 На малкият Дамян пожелавам да расте жив и здрав да има едно незабравимо детство изпълнено с много смях и детски игри.Нямам какво да покажа в момента но влизам да погледна ва6ите красоти . Леки и приятни по4ивни дни Flowers Rose
Виж целия пост
# 36
Включвам се да честитя празника на всички именнички сред нас. Да сте живи и здрави и все така да ни радвате с творенията си!

И сега да ви кажа нещо, което за някои може да бъде полезна информация.
Чак сега обърнах внимание на линковете на първа страница за пазаруване онлайн. Аз купувам от Макро (в България Метро) точно такъв фондан и струва 5.15 евро кг.:
http://www.hitrini.com/product/1914/funcakes-fondan-marshmelou-byalo-1-kg.html

Много е хубав - пластичен и лесно се работи с него. И цената му е доста добра, като се има предвид, че в специализираните магазини килограм фондан струва 8 евро.

И още нещо - тортата тиква, която показах в предната тема я измазах с течен шоколад и не е мръднала, фондана е перфектно стегнат, няма следи от конденз, както винаги се случва при мен. Използвам най-евтиния течен шоколад, струва 1 евро 400 грама. Така ми идва двойно по-евтино измазването, отколкото с масло и пудра захар, а и по-вкусно. Единственият недостатък е, че измазването е малко трудно, защото самия течен шоколад е доста гъст и твърд. Мисля занапред да го използвам за измазване на шоколадовите торти, може да го загрея малко преди работа, за да се отпусне и да се маже по-лесно.
Виж целия пост
# 37
Ама ви обичам много  Heart Eyes
Някой още не го е пуснала лигнята ми се струва....  Heart Eyes

Никога не пуска! Инак ми скучнооо!  Flutter Hug

Нелко, знаеш ли колко липсваш като те няма, значи!
Виж целия пост
# 38
Честит имен ден, Дитсън, Дими. Бъдете живи и здрави, много радост и щастие в живота Simple Smile

Marieta, а цепи ли ти се фондана на Фън кейкса и ако не, как го постигаш (повече месене)? Последния път просто ми идеше да се гръмна с него и казах, че няма да работя с тази гадост повече, то не беше цепене по ръбовете, то не беше чудо.
Виж целия пост
# 39
Only_you, цепи ми се, когато е стар и престоял. И въпреки това пак става за работа, той се цепи по краищата при разточването. Иначе току що отворен никога не ми се е цепил, просто е идеален. Забелязвам също, че в зависимост от това с каква боя ще го боядисам, си променя качеството. Аз ползвам бои само на Уилтън и когато оцветявам в черно, винаги става много мек и лепкав, не знам какво слагат в тази боя.
Виж целия пост
# 40
Мариета, купен беше току що, запечатан и всичко ок. Не ми се цепи докато го разточвам, цепи се по ръбовете след като го сложа върху тортата. Това почна да ми се случва напоследък. Преди 3-4 месеца се кълнях в този фондан. Иначе работя с бои на Уилтън и съвсем малко на Шугърфлейър, но в случая, за който говоря е Уилтънска боя. Колкото до боядисването в черно предполагам голямото количество боя (все пак гел гел, ама си е течничко) прави фондана по-мек. За черно купувам директно оцветен фондан пак техен де.
Виж целия пост
# 41
Не знам какво да мисля. Може би е от значение и с какво е измазана и тортата под покритието. Казвам ви, тая тиква, дето измазах с течния шоколад, седи още в хладилника и е бетон, не е мръднала. А имам едни фигурки, със същия фондан правени, същите бои, само че са от сладък салам (демек с масло), седят от няколко дни и те, и са почнали да се разтичат.
Виж целия пост
# 42
Момичета колко супени лъжици е 120мл глюкоза.Може ли да ми кажете.Благодаря ви  Hug
Виж целия пост
# 43
Момичета колко супени лъжици е 120мл глюкоза.Може ли да ми кажете.Благодаря ви  Hug
около 4. Виж грамажа на бурканчето и се ориентирай по него.
Виж целия пост
# 44
Здравейте!!!!Да сте живи и здрави всички, които носите името на Свети Димитър!!!Щастието и късметът да ви съпътстват винаги!!!Диди, Дими- за вас и всички други, скрити зад никовете- newsm51 newsm51 newsm51
Аз...таковата... малко набързо напоследък минавам, обаче искам да ви кажа, че всичко виждам LaughingЕдно сладурско патенце и още по-сладурско меченце на Ани-д видях - много хубави,особено разрезът...!!!Катюша,да ти е жив и здрав таткото!!!Със сигурност си го зарадвала Grinning Йонче,честито и на твоята половинка!!!Перипетиите си ги знаеш ти- на тортата не й личат!!! Пашик, добре дошла в клуба,сестро!! Mr. GreenОттук излизане няма, да си знаеш HugВсе си мисля, че когато стигна до" без повод..."вече ще съм за...така де...едни лекарства... със специални рецепти... Mr. Green ...Ти , обаче, започваш с "без повод"... Whistling  JoyИ още една "нова"/според думите ти Бабъбу/ама че ник!!! ooooh!/, ама със способности!!Много ми хареса принцесата ти!!!Останалите-Ванчето, Мишочка, Марулич- вие си знаете!!!Отдавна не сте нови,и много вече ви бива!!! Hug
Айде- отразих ви!!!Лека нощ и приятни почивни дни!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия