Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво четат/четете на 8-9-годишните деца?

  • 53 660
  • 189
# 180
Сега чете книгите от списъка за лятната ваканция. Основно приказки. Сега е на "Приказен свят". Зимата чете  "Приключенията на Незнайко".
Виж целия пост
# 181
Редуваме книга от списъка с книга по желание. Чете бавноби по малко, но не гоним бройка, а удоволствие. Последно чете "Малкият лорд Фаунтлерой" (любима моя от детството ми) и "Книга за джунглата". А и книжка с приказки за Хитър Петър чете на четеца, плюс бяколйо отделни  приказки. Сега чете книжка с истории за малкият Никола, а за след това сме подготвили Том Сойер.
Сега навършва 9
Виж целия пост
# 182
Темата е наистина много ценна!
Чела съм я преди, сега пак я попрехвърлих за идеи. Heart Eyes
Последните прочетени книги на 8-годишния (първи за втори клас) бяха "Вълшебникът от Оз" и "Хитър Петър". Изненадващо за мен, вече успява да оцени хитрините на Хитър Петър и се забавлява с тях (книжката е тъничка, но като му я четох преди време, не предизвика особен интерес).
Сега чете "Торба приказки" за училище, иначе не е голям почитател на приказките, като цяло.
Преди това беше почнал "Камен и пиратите от 5 Г", имаше голямо желание за нея, сам си я купи, но и сам се отказа (съвсем логично) заради трудния език и твърде многото непознати думи.
След "Торба приказки" ще се занимава с енциклопедията "1000 удивителни факти".
А след нея мисля да предложа и "Большая Советская Энциклопедия"  Mr. Green (това в духа на по-горните коментари, разбира се).

Имам проблем да й създам интерес към четенето, тъй като всички интересни популярни книжки, които на мен са ми известни, съм й ги чела аз дори по два пъти през годините. /"Пипи дългото чорапче", "Емил от Льонеберя", "Пинокио", "Маншон, полуобувка и мъхеста брада", "Алиса в страната на чудесата", "Мечо Пух", "Хрониките на Нарния", "Хрониките на Спайдъруик" и т.н./  Хари Потър ни е абсолютен любимец, но там е изгледала сто пъти първите няколко серии, та не мога да я привлека към книгата на този етап. Надявам се след някоя година да проумее, че има съществена разлика между книга и филм и да ги прочете. Аз много харесвам поредицата. Голямата ми дъщеря беше трети клас като я изчете. Същото е и с Пърси Джаксън - вече сме гледали филмите.  ooooh!

Просто аз не мога да се досетя какво интересно да й взема.  newsm78

ronicat, последните няколко книги за Хари Потър са страшнички. Аз бих изчакала.

Моят син няма никакъв проблем с гледани филми. Вкъщи също сме тотални фенове на "Хари Потър" и въпреки, че са гледани многократно, дребният изчете първите 3 книги на един дъх. Дори си пускаше музиката от филма, докато четеше, за да е пълно потапянето в магията.  Laughing
А наскоро подарихме на познато дете "ГДВ" и той в началото не искал да я чете, защото бил гледал филма. Обаче като я започнал, много му харесала. Дори обяснявал на майка си колко различно е усещането при четенето на книга.  Heart Eyes Та явно, въпросът е да се почне отнякъде.  Simple Smile
Виж целия пост
# 183
Моят син прочете от задължителния списък Приключенията на Лиско,   През води и гори, приказките на Лафонтен, Езоп, Светослав Минков, Георги Райчев, Асен Разцветников, стихове на Елисавета Багряна, дърпаше се на Емил от Льонеберия, но после му стана интересна, сега се мъчи над Алиса.
Чудя се какво интересно да му предложа, че между горните с голямо желание изчете Кърпена глава, Грижите на Безгрижко, Галактическия хотдог и направо ми се реве вече. Аааа, и загадката на Зона 51.
Почти на 9 е. Мисля да се пробвам с Хари Потър. Гледа първата част и се хареса, дано и с книгата да е така.
Обича да чете. като тръгнем на път все е с  2-3 книги, но ми се иска да са по-смислени
Виж целия пост
# 184
От списъка сега дъщеря ми чете Ян Бибиян.
Виж целия пост
# 185

Vanya_P, нека чете каквото му е интересно, за удоволствие.
Дъщеря ми сега чете "Том Сойер" от списъка. Междувремемнно чете и взетата от библиотеката "Малки и големи истории за изчезналите животни"- нещо тип енциклопедия.
Виж целия пост
# 186
Последните две прочетени книги от това лято са ни "Робинзон Крузо" и сборник с разкази от Е.Станев "Лакомото мече".
И двете му вървяхя доста бавно. На първата сам се заинати, че му е интересна и ще я изчете. Колко е разбрал от нея е друг въпрос. Но все пак се радвам, че успя да ги прочете, защото е факт, че и в двете книги се описват светове, много, много различни от света на съвременните деца.
Виж целия пост
# 187
Дъщеря ми прочете ,,Двете сестри,, и ,,Гривната на кралицата,,на ЕймиТрий.Сама си ги избрала от училищната библиотека.

Сега чете втората част на ,,Мери Попинз,,-,,Мери Попинз се завръща,,.
Виж целия пост
# 188
Купила съм " Мери Попинз се завръща" и "Тайните на Стефи" за подарък на дъщеря ми за празниците.
Виж целия пост
# 189
Усилено четем коледни книжки, всяка зима едно и също и не им омръзва  Embarassed Ще получат и някои нови с коледния календар, за Никола, за Петсън и Финдъс, за барбароните, Пепа, Марти и не помня още кои...
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия