За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 35 490
  • 735
# 720
Янечек, блатът на Ирина Купенска от "най-вкусната шоколадова торта" е страхотен. Съчетавала съм го с различни кремове, дори и съвсем тънък в сладоледена торта, винаги се е връзвал перфектно Peace
Виж целия пост
# 721
Здравейте! Търся хубава и изпитана рецепта за мързеливи шницели - тези които се пускат с лъжица в мазнината - един път правих, но като не мога да намеря рецептата  newsm78. Слагаше се и кисело мляко до колкото си спомням
Виж целия пост
# 722
Здравейте! Търся хубава и изпитана рецепта за мързеливи шницели - тези които се пускат с лъжица в мазнината - един път правих, но като не мога да намеря рецептата  newsm78. Слагаше се и кисело мляко до колкото си спомням
Тази рецепта на Тина ми е любима - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176633.0
Виж целия пост
# 723
Здравейте! Търся хубава и изпитана рецепта за мързеливи шницели - тези които се пускат с лъжица в мазнината - един път правих, но като не мога да намеря рецептата  newsm78. Слагаше се и кисело мляко до колкото си спомням
Тази рецепта на Тина ми е любима - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176633.0

А така само с лук стават ли вкусни, без никакви други подправки newsm78
Виж целия пост
# 724
А така само с лук стават ли вкусни, без никакви други подправки newsm78

Имат и чер пипер, аз добавям чубрица и кимион, не пречи да си ги овкусиш по свое желание. Peace
Виж целия пост
# 725
А така само с лук стават ли вкусни, без никакви други подправки newsm78

Имат и чер пипер, аз добавям чубрица и кимион, не пречи да си ги овкусиш по свое желание. Peace

ооо, щом може ще пробвам - всъщност що да не може  Mr. Green Благодаря ви, Labrex и Goldie Hug
Виж целия пост
# 726
Благодаря за предложенията. Блатът на египетската е като този за Гараш, само че с лешници като гледам. И аз си мислех, че нещо с ядки ще пасва, но честно казано толкова пъти съм го пекла, че ми е поомръзнал.
Този на Ирина Купенска не ми харесва, знам я нейната шоколадова торта и много харесвам блога й, обаче точно този блат не ми е по вкуса, правила съм го веднъж - според мен не е за торта, а по-скоро нещо като кекс.
Може да опитам целувчен с някакъв аромат и ядки, така и така ще пека само един, но не знам дали няма да омекне прекалено. Кога трябва да се сглоби тортата, не съм правила целувчени платки досега?
Виж целия пост
# 727
Някаква по- засукана рецепта за картофи?
Като гарнитура.
  bouquet
Виж целия пост
# 728
Нарязани на кръчета, подваряваш леко. Редиш в плитка тава с леко застъпване на един ред и заливаш с готварска сметана, смесена с чесън и подправки. Печеш до златисто.
Виж целия пост
# 729
Някаква по- засукана рецепта за картофи?
Като гарнитура.
  bouquet

Сварени нарязани на кубчета картофи,
Стерилизирани нарязани гъби,
майонеза, /понякога добавям кисело мляко, извара, сирене - ако имам/  
настърган кашкавал,
Всичко това забъркано и подправено с чубрица
Не знам дали е засукано, но има вкус на.....луканка  Crazy
  bouquet
Виж целия пост
# 730
Благодаря ви, момичета!
Виж целия пост
# 731
Янечек, изхождайки от личния си опит с тортите, смятам, че целувчен блат определено не е подходящ за торта тип "Парфе". Щом блата на Ирина не ти харесва, значи и червеното кадифе няма да ти хареса Thinking Може би трябва да заложиш на класиката  - орехов пандишпан, примерно newsm78
Виж целия пост
# 732
Янечек, изхождайки от личния си опит с тортите, смятам, че целувчен блат определено не е подходящ за торта тип "Парфе". Щом блата на Ирина не ти харесва, значи и червеното кадифе няма да ти хареса Thinking Може би трябва да заложиш на класиката  - орехов пандишпан, примерно newsm78

Използвам шоколадовия сладкиш с майонеза на сладка хапка за блат на торти, поне досега добре се е получавало. Последната беше с желиран пълнеж почти ала парфе, ако харесваш сладкиша и си го правила.......просто като вариант го предлагам. Peace

Виж целия пост
# 733
Янечек, изхождайки от личния си опит с тортите, смятам, че целувчен блат определено не е подходящ за торта тип "Парфе". Щом блата на Ирина не ти харесва, значи и червеното кадифе няма да ти хареса Thinking Може би трябва да заложиш на класиката  - орехов пандишпан, примерно newsm78

Maй точно орехов пандишпан ще е, поне пандишпанът е сигурно нещо. А защо целувченият не е подходящ, много се разкисва ли? Питам, защото никога не съм правила, а ми се струва, че ще е вкусно.
И да - съвсем правилно предполагаш, червеното кадифе за мен е най-противната торта на света - и като блат, и като пълнеж.
Лабрекс, много е интересна като визия тортата, която предлагаш, хем с мандарини, точно според сезона, обаче на мен ми се иска някак по-изискано да е, все пак поводът си го бива, затова не искам блат, който е като кекс. Пълнежът ще е шоколадов мус, него съм измислила, не искам и платката да е шоколад. Май е време да се захвана, че накрая ще остане време само за бисквитена с нишесте  Mr. Green
Виж целия пост
# 734
Белтъчната платка се топи от влагата на крема и е хубаво, ако се ползва с по-влажен крем, да се изолира от друг блат, пандишпан, примерно. Щом ще е и нещо като парфе, значи кремът ще е много, а платката тънка и има голяма вероятност да ти поддаде и да се прецака визията. Белтъчните платки се спогаждат с маслени кремове, с целувчени /то там е ясно Laughing/ и със шоколадови, но не и с кремове тип мус. Според мен, де. А съм слагала натрошени целувки понякога в тортите и понякога са се запазвали, понякога са се стопявали. Много обичам торта "Династия" и дори в нея, ако прецакам крема и остане по-влажен от необходимото, започва да ми поддава тортата.
Обаче ми стана интересно за червеното кадифе, колко са различни хората и вкусовете им Wink - аз умирам за тази торта и по тази причина мноооооооого рядко си позволявам да я правя за домашна употреба Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия