За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 35 581
  • 735
# 630
Благодаря, но това ни е за салата. Мъжо абсурд да го нахраня само с това.  Mr. Green

е за гарнитура към рибата не става ли?
Виж целия пост
# 631
Става, разбира се. Идеята ми беше, че ми трябва някаква по-стабилна гарнитура. Това няма да е достатъчно просто. Simple Smile
Виж целия пост
# 632
Става, разбира се. Идеята ми беше, че ми трябва някаква по-стабилна гарнитура. Това няма да е достатъчно просто. Simple Smile
Някаква паста с масло, с песто, с маслинки....
Виж целия пост
# 633
Става, разбира се. Идеята ми беше, че ми трябва някаква по-стабилна гарнитура. Това няма да е достатъчно просто. Simple Smile

ако ти се струва подходящо за риба опитай задушен ориз с грах, морковчета, маслинки .....
Виж целия пост
# 634
Става, разбира се. Идеята ми беше, че ми трябва някаква по-стабилна гарнитура. Това няма да е достатъчно просто. Simple Smile
Някаква паста с масло, с песто, с маслинки....
Броколи със сметана и синьо сирене (или кашкавал) запечени леко...
Виж целия пост
# 635
Хм, интересни идеи.
За паста не се нях сещала, дали ще подхожда?
А броколите варят ли се предварително ако са замразени?
И аз мислех за някакъв ориз, ама ми се ще нещо по-интересно.
Виж целия пост
# 636
Хм, интересни идеи.
За паста не се нях сещала, дали ще подхожда?
А броколите варят ли се предварително ако са замразени?
И аз мислех за някакъв ориз, ама ми се ще нещо по-интересно.
броколи попарвам във вряла вода с малко сол и лимонов сок (лимона им запазва цвета) за макс 5 мин
Виж целия пост
# 637
Броколите ако са замразени нямат нужда от бланширане. От пликчето директно в тавата, поливаш със сметана, поръсваш с кашкавал или синьо сиренце и печеш докато поръската стане приятна на вид.
Виж целия пост
# 638
Става, разбира се. Идеята ми беше, че ми трябва някаква по-стабилна гарнитура. Това няма да е достатъчно просто. Simple Smile

не мога да хвана бобеното пюре и едно картофено с чесън,  картофените рьощи, соте,
но виж тук линка http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%93%D0%B0%D1%80%D0%BD … D1%83%D1%80%D0%B8  включително и прясна паста
Виж целия пост
# 639
Покрай костенурчето Франклин, което много обича брюкселско зеле, моята дъщеря все си поръчва да ѝ сготвя такова. Аз го правя леко задушено в масло и го използвам за гарнитура към меса. Допада ми и леко горчивият му вкус. Можете ли да ми подскажете рецепти с брюкселско зеле, които ще се усладят на почти 3-годишно дете  Rolling Eyes И освен това има ли някакъв начин да се премахне нагарчащия вкус?

Отрязвай им пънчетата, за да не нагарчат.  Peace
Аз обикновено го използвам в супи.
Из нета най-популярната рецепта е с бекон и някакво сирене (пармезан, чедър...) на тиган, но дребният така не го одобри. Ако вкъщи обичате запеканки и фритати, може така да го направиш.
Или подмени в някое любимо ваше ястие броколито или карфиола с брюкселски зелчета.  Simple Smile
Виж целия пост
# 640
Благодаря за предложенията. Сега трябва само да си избера, а ми е трудно... Mr. Green
Виж целия пост
# 641
Здравейте! Включвам се с един може би глупав въпрос. Защо  когато готвя супа застройката ми винаги се пресича?
Виж целия пост
# 642
Момичета, трябва да напълня еклери за торта, обаче крема ми стана една идея по-рядък (използвах обезмаслено мляко заради скъпия) и въпреки че сложих повече суха смес, ми е по-течен, отколкото искам. Мисля като изстине да го разбия с краве масло.

Идеи как да го сгъстя? Чудя се дали да му сложа желатин  newsm78
Виж целия пост
# 643
Здравейте! Включвам се с един може би глупав въпрос. Защо  когато готвя супа застройката ми винаги се пресича?

1. махаш супата от котлона
2. добавяш по малко от бульона към застройката до изравняване на температурата
3. сипваш така затоплената застройка в супата
4. не затваряш капака на тенджерата!
5. може да опиташ само от жълтъци + кис.мляко
Виж целия пост
# 644
Здравейте! Включвам се с един може би глупав въпрос. Защо  когато готвя супа застройката ми винаги се пресича?
Защото супата ти е прекалено гореща или не ги смесваш правилно.
В голям съд разбиваш яйцата (ако слагаш и мляко - него също при яйцата) и когато са много добре разбити (трябва като вдигнеш вилицата да не висят парчета белтък) започваш да сипваш по малко бульон като не спираш да бъркаш яйцата. Наливаш бульон докато температурата на яйчената смес е колкото тази на другия бульон и започва обратната процедура - сипваш по малко смес в супата и бъркаш непрекъснато. Моята купа е с улей и просто сипвам на тънка струя, докато със свободната ръка бъркам супата. НЕ покривай с капак след като съединиш двете смеси. Ако подгряваш супата за следващо ядене трябва да не завира, защото пак ще се пресече.

Tani4ka_04, защо не му добавиш един крем Оле на Йоткер?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия