Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 127

  • 77 873
  • 743
# 630
mustaine Лятото нямах проблем  с конденза,но сега и с моя хладилник е същото,аз просто не ги прибирам там след обличането,стоят си на закрита тераса ,която не отопляваме Simple Smile
Иначе съм чела,че ,ако слагаш торта в кутия и така в хладилника,няма да има проблем,също някой беше писал,че слага картон някъде в хладилника,но къде и как точно не съм разбрала...
Ако потърсиш из темите ще намериш доста писано по въпроса.
Виж целия пост
# 631
Дими, благодаря за споделеното около рецептата, както винаги впечатляваща комбинация си направила Simple Smile
Диди, Мегало, тортата е с обикновени пандишпанени блатове , нямах време да варя крем Брюле , както по принцип си го правя и се сетих, че имам един крем от Лидл, който е готова смес която се сварява с 500мл течна сметана и 500мл прясно мляко. Не е като домашно приготвения , но пак става Simple Smile От него отделих 1/3 и му сложих 2 суп.лъж. течен шоколад Нутела, стана много вкусно.
Вилана, радвам се, че си се възползвала от рецептата, тортата е много красива и разрезът е много хубав.
Биляна, нямам идея за замразяването на блатовете. И аз се зачудих защо бакпулвера го слагат накрая, но аз си го смесвам със сухите продукти! Peace
Тони ст, никога не съм работила с марципан, а само с фондан  Rolling Eyes
Мустайн, май още никой не е разгадал проблема с конденза точно от какво се получава  Grinning
Виж целия пост
# 632
Pashic, благодаря за бързия отговор  Hug В такъв случай ще си купя направо бяла боичка.
Димитрина73, Ани_Д, Дитсан, много апетитни разрези.
Марулка, страхотни изразителни персонажи правиш - браво!
Илариана, като няма кой да яде торти във вас, прати една към нас. Вкъщи никога не отказваме сладко  Mr. Green
Вилана, добре си модифицирала червено към зелено кадифе  Laughing
Мегало, независимо, че не е станала абсолютно същата като на Мина, си се справила страхотно и най-важното си вложила твоя почерк  Heart Eyes
Цитат
Идеята ми е да украся тортата с отворена книга и очила на нея, но ако не успея да се справя и една двуцветна панделка в червено и черно ще свърши работа. Thinking Бихте ли ми казали къде мога да видя как мога да направя отворена книга от марципан, или фондан?
Tony_st, урок за правене на торта с формата на отворен книга можеш да видиш тук http://www.lovelytutorials.com/forum/ . В момента не мога да вляза и да намеря точно къде, но ако имаш проблем с намирането пиши.
Виж целия пост
# 633
Здравейте.
Честита Нова година.
Много здраве,щастие и късмет.

Вилана,Мегало-много свежи и хубави торти.
Дитсан-много хубава торта часовник.
Ани Д-много красива и стилна е тортата за годишнината Ви.
Марулка-и тук да кажа-всяка една твоя торта е прекрасна,изпипана и бутикова.Правиш чудесни фигурки-възхищавам се на прогреса в тортоправенето ти.
Сега да Ви покажа една набързо правена торта за съпруга ми,защото бях отново болна.Есента той се беше засилил да си купува моторче и докато аз се противях ми купи на мен кола Wink.Аз имам книжка от 18г.,но имам сигурно не повече от 200км. шофиране и от 4г. се бях зазимила.Как се съгласих и аз не знам,може би ,за да не си купи моторче,пък и винаги съм мечтала да карам,но ме е било страх.Та така реших да му нарисувам едно моторче,защото за повече нямах сили.Това му е първата торта с фондан и исках да е изненада и точно 10 минути преди да я приключа-казах на малкия да не казва какво е видял и,че е тайна,а той отиде и изшушука на баща си ,че тортата му е с моторче #2gunfireТортата беше Милка-много си прилича с Династията,но определено не мисля да я правя пак.


Untitled by tedi75, on Flickr
Виж целия пост
# 634
Момичета,понеже все нахлувам с въпроси сега ще си покажа днешните творения.По въпроса с ММ върхи сметанова торта пробвах с бял ганащ,не се разкисна нищо,но измазването беше леш-наплескано и грозно,за други такива случаи не знам какво ще измислям,а утре синчето ми има рожден ден и му направих Бебтенска торта  Mr. Green не е приказна,но е най-приличната на вид.Дитсън,благодаря ти че ми отговаряш на всяко малоумно питане  Embarassed мн съм доволна от Иридата,която препоръча няма нищо общо с десетината вида домашно приготвено захарно тесто,което съм бъркочила.Исках да пробвам крема на Дитсън,но в наше село за кондензирано мляко ми предлагат такова в картонена кутия,а май трябва да е консервена(за такова не са и чували)Та ето и тортите
Виж целия пост
# 635
малка книга фигурка
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=285
всякакви панделки
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=243
очила
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=4455
очила
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=3023
торти книга
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2931
Виж целия пост
# 636
Стефина,много е готино моторчето И честита ти кола,на следващата среща със нея.
Радост бонбон,радвам се че съм била от помощ.Но сега ще те посдъвкам малко. Mr. Green
Сметановата торта е супер,аз и толкова няма да мога да направя със сметана.
Но я ми обясни защо не си изрязвала плътно долният ръб на тортите.Дори да не е равен със фитил или топчета можеше да прикриеш.А ако на жълтата беше оставила чак до края на подложката и беше изрязала по нея щеше да е по добре.А така хем криво хем подложката се вижда.За целулита и измазването няма да те дъвча,защото това се постига със тренировки.Иначе фигурата е добре.
Виж целия пост
# 637
Саси, ditsan, благодаря ви за включването! Отивам да разгледам линкчетата. Peace
Виж целия пост
# 638
За много години , дами - бъдете живи и здрави и все така талантливи !!!

Стефина аз съм с книжка от 8 г и с около 200 000 км  Laughing ...обаче в Бг и аз не карам  Rolling Eyes . Имаш ли линк към торта Милка , какво не ти хареса в нея , на мен Династията ми харесва , бих пробвала нещо подобно .

Дими страхотни комбинации - винаги се изумявам как успяваш да комбинираш нещата  Grinning
Виж целия пост
# 639
Рая-някак си ми дойде много тежка тази торта ,а и не само на мен-на всеки опитал я,а Династията я обожавам.
Ето линк
http://thegingercookies.blogspot.com/2010/11/milka.html
Торта Египет е подобна,но по-хубава.
http://cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … D0%BF%D0%B5%D1%82
Виж целия пост
# 640
Благодаря за отговорите, търся аз из нета, но няма нищо по този въпрос...  Laughing
С кутиите има някаква логика, ще пробвам  Hug
Виж целия пост
# 641
Здравейте момичета искам да направя торта зъб за именния ден на един приятел зъболекар.Тук намерих как се прави http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=3927 и ми се иска да направя от този тип.Обаче моя зъб ще е бял,харесала съм си ето тази картинка за идея



.Та имам няколко въпроса,ако го покрия със шоколад ще прозира ли под белия фондан,или е по добре да го измажа със масло?И също така гледам че и краката(или по точно корените на зъба),които са от стериопор са измазани,та не знам дали маслото ще се задържи на тях,като се замисля няма логика да не се задържи newsm78
Някой правил ли е подобна торта,много ще съм благодарна ако ми дадете някакви съвети,за първи път ще правя нещо на конструкция и не съм сигурна дали ще се получи.
Виж целия пост
# 642
Здравейте мили момичета!
От доста време надничам тук и разглеждам творенията ви, които са радост за окото и душата! Поклон пред таланта и уменията ви! Надявам се, че вратите са отворени за нови попълнения, ще си разглеждам тихичко, ще се възхищавам на уменията ви и ще се уча, то тортоправенето си е цяла наука! Не съм писала до сега, защото куражът ми се изпарява веднага щом започна да пиша, (дано и този път не го изтрия) а и рядко правя нещо, все време не остава. Макар и със закъснение, за да не съм голословна, ще постна една торта на Коледна тематика (не гледайте надписа, не стига, че е грозен, ами и е грешен - Голям резил!), една украса и тортата за 1-я рожден ден на малкия (първата ми торта на 3 етажа). Знам, че не са изпипани и са доста детински, но всичко е правено за по няколко часа по нощите в последната минута! А, да, нося на критика и шегички!  Wink




Виж целия пост
# 643
Добре дошла Happy happy, радвам се че си се престрашила да пишеш.На мен твоите тортички много ми харесват и като за първи опити мисля, че си се справила много добре даже.Тук не са само професионалисти , има и любители като мен и теб,а най-хубавото е че по-опитните споделят много тънкости с нас,пък и дават добри съвети кое как се прави.

Момичета от къде купувате подложките за торти,аз вчера гледах в Илчовски, но там са само по 100бр и ми идват прекалено много.Ако някой има нужда иска ли да си поделим един пакет?
Виж целия пост
# 644
Здравейте!
Честита Нова Година! Бъдете здрави и щастливи! Много вдъхновение и много чудесни торти!
babybu , за стиропорените корени нищо не мога да ти кажа, но мога да ти покажа снимки на зъби, ако те интересува Wink -
Скрит текст:
Мои студентски нещица отпреди мноого години Laughing , ако искаш ги погледни, има и други в албума Simple Smile  -




Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия