Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 127

  • 77 801
  • 743
# 705
Здравейте!
Направих тестото на Димитрина от библиотеката. Докато го месих нямах проблем, стана меко и еластично. Оставих го един ден на стайна темперетура увито плътно в свежо фолио. Но когато го разточих за да покрия тортата то залепна и нямаше отлепване (използвам за пренасяне на чершафа хартия за печене). Досега съм ползвала готов фондан, но исках да пробвам да си направя. Ще съм благодарна ако някои който има опит с това тесто се включи и каже къде ми е грешката. Грамажите ги спазих точно. Ползвах пудра захар Крина.
Благодаря предварително!
Хубава вечер!   bouquet
Виж целия пост
# 706
Мамахама аз правя руска мастика2 но разточвам с царевично нишесте натурално и навивам на точилката и така пренасям върху тортата.Опитай така.
Виж целия пост
# 707
ditsan, и аз мисля, че за Хелоу Кити става въпрос:
 http://www.google.bg/search?hl=bg&gs_rn=1&gs_ri=hp&c … =1366&bih=643
Виж целия пост
# 708
Здравейте!
Направих тестото на Димитрина от библиотеката. Докато го месих нямах проблем, стана меко и еластично. Оставих го един ден на стайна темперетура увито плътно в свежо фолио. Но когато го разточих за да покрия тортата то залепна и нямаше отлепване (използвам за пренасяне на чершафа хартия за печене). Досега съм ползвала готов фондан, но исках да пробвам да си направя. Ще съм благодарна ако някои който има опит с това тесто се включи и каже къде ми е грешката. Грамажите ги спазих точно. Ползвах пудра захар Крина.
Благодаря предварително!
Хубава вечер!   bouquet


аз също го правих и  също с Крина....и моето е лепкаво и трудно за работа, омесвам го с царевично нишесте,но не постигам желаната консистенция,е,все пак си покривам тортата,но адски проблемно ми е за фигурки и цветчета.....проблема го отдавам на пудрата захар,въпреки че я пресявам 3 пъти....досега три пъти съм работила с нея - правила съм марципан Варна, фондана на Димитриана и покритие с маршмелоуз и резултата е все един и същ- лепкав....Почти мога да се обзаложа,че се дължи именно на марката пудра захар  Peace
Виж целия пост
# 709
Мина,Мариета благодаря но не познахте.
Наградата е за deedee83 ,Ай ,Карли било.Племенницата ми сега ще направи 6г.
Ноооо Naughty стигнахме до консенсус ще е едно сладко коте.Мъка голяма 3Д бяло коте със розова джувка.
По миналата година беше Барби със булчинска рокля но не бяла а розова.После дворец на планина със принцеса,сега коте.Какво ли ще измъдри за догодина не знам.Но аз още не се настроивам че има време до 21,на барбито сменихме роклята поне 10 пъти така че не се знае какво ще и скимне до тогава.
Ще я глезя още малко докато се родят бебетата и тя ще мине във графа КАКА.
А и между другото като съм се разбъбрила за дечурлига,голямата ще има БЛИЗНАЦИ.
Две са,и чухме сърчицата.
Малката претърпя проблем,и вече няма бебе.Така че засега ще съм баба само на ДВЕ!
Виж целия пост
# 710
Аз да попитам по- опитните.... за да имам перлен блясък на фондана ,самата боя ли трябва да е перлено - лилава например  или към боята се прибавя някакъв бляскав прах..... и откъде да си взема например брокатени частици за поръсване отгоре на тортата?
Виж целия пост
# 711
Здравейте, аз съм абсолютен новак в тази част от кулинарията.
Много е полезна темата, вдъхнових се   chef...Правя торти, но до сега не съм правила с фондан и не съм правила фигурки...навила съм се страшно много  да го направя и вече имам някаква идея горе/долу как стоят нещата...едничко нещо само искам да ви попитам: Каква е разликата между фондан и руска мастика???

До колкото разбрах- фондана е за покриване на тортата и задължително от долу трябва да има кремче, а руксата мастика служи за направа на фигурки, защото ставала по-твърда като консистенция !!! Правилно ли съм разбрала.. newsm78


А "чаршаф" е... newsm78??
Виж целия пост
# 712
Пълен провал с червеното кадифе, даже и снимките не станаха smile3518. Блатовете станаха много тестени и сбити, не вярвам това да е нормалният им вид, поне на снимките не изглеждаха така cry. Когато забърках сместа беше много пухкава, не знам какво обърках , уж всичко по рецептата направих! Ако някой се сеща какъв може да е проблема , моля пишете?
Виж целия пост
# 713
Привет и от мен

А и между другото като съм се разбъбрила за дечурлига,голямата ще има БЛИЗНАЦИ.
Две са,и чухме сърчицата.

, Дистан това е страхотна новина Hug, винаги съм искала близнаци

rocio , не знам какво се е объркало при теб. Аз правих за НГ торта   Калинка  и   разрез по рецептата на BiankaD и се получи чудесен блат Peace

разточеният фондан Wink

Виж целия пост
# 714
Дитсън-напълни ми душата рано сутрин  bouquet.От кога чакам вест. PraynigМного се радвам за добрата новина Hug Hug-леко бременеене и на финала живи и здрави бебоци.Неприятно за малката щерка,но след 3-4месеца ще пробват пак и ще стане . Praynig
Виж целия пост
# 715
Аз да попитам по- опитните.... за да имам перлен блясък на фондана ,самата боя ли трябва да е перлено - лилава например  или към боята се прибавя някакъв бляскав прах..... и откъде да си взема например брокатени частици за поръсване отгоре на тортата?
Наскоро пробвах и двата начина за меденките.И във двата случая става и със готова перлрна и ако смесиш цвят със бяла перлена.
Здравейте, аз съм абсолютен новак в тази част от кулинарията.
Много е полезна темата, вдъхнових се   chef...Правя торти, но до сега не съм правила с фондан и не съм правила фигурки...навила съм се страшно много  да го направя и вече имам някаква идея горе/долу как стоят нещата...едничко нещо само искам да ви попитам: Каква е разликата между фондан и руска мастика???

До колкото разбрах- фондана е за покриване на тортата и задължително от долу трябва да има кремче, а руксата мастика служи за направа на фигурки, защото ставала по-твърда като консистенция !!! Правилно ли съм разбрала.. newsm78


А "чаршаф" е... newsm78??
Правилно си разбрала,само че не какво да е кремче,а маслен или шоколад.
Чершав казваме на голямата кора разточен фондан със която покриваме.
Някои използват руската мастика и за обличане не само за фигурки.Просто трябва да си бърза защото стяга бързо.
Виж целия пост
# 716
Пълен провал с червеното кадифе, даже и снимките не станаха smile3518. Блатовете станаха много тестени и сбити, не вярвам това да е нормалният им вид, поне на снимките не изглеждаха така cry. Когато забърках сместа беше много пухкава, не знам какво обърках , уж всичко по рецептата направих! Ако някой се сеща какъв може да е проблема , моля пишете?

rocio , не знам по коя рецепта си ги правила, но аз също го правих това червено кадифе за рожденния ден на половинката и ми се получиха много сполучливо блатовете....направо си ми станаха едни от любимите  Peace
Скрит текст:


ditsan, ЧЕСТИТО ЗА ХУБАВАТА НОВИНА!  Hug
Виж целия пост
# 717
Здравейте!
Направих тестото на Димитрина от библиотеката. Докато го месих нямах проблем, стана меко и еластично. Оставих го един ден на стайна темперетура увито плътно в свежо фолио. Но когато го разточих за да покрия тортата то залепна и нямаше отлепване (използвам за пренасяне на чершафа хартия за печене). Досега съм ползвала готов фондан, но исках да пробвам да си направя. Ще съм благодарна ако някои който има опит с това тесто се включи и каже къде ми е грешката. Грамажите ги спазих точно. Ползвах пудра захар Крина.
Благодаря предварително!
Хубава вечер!   bouquet


аз също го правих и  също с Крина....и моето е лепкаво и трудно за работа, омесвам го с царевично нишесте,но не постигам желаната консистенция,е,все пак си покривам тортата,но адски проблемно ми е за фигурки и цветчета.....проблема го отдавам на пудрата захар,въпреки че я пресявам 3 пъти....досега три пъти съм работила с нея - правила съм марципан Варна, фондана на Димитриана и покритие с маршмелоуз и резултата е все един и същ- лепкав....Почти мога да се обзаложа,че се дължи именно на марката пудра захар  Peace

Гаранция, че е от пудрата захар Simple Smile Крината имат нещо, което се нарича "антислепващ агент" в себе си, което не позволява "спойката". Ако ти прави впечатление - като я изсипеш, се вдига облак прах и всичко побелява. Досега единствените купешки пудри, които съм опитвала и стават, са на Захира и на Оберон.

Диденце, страхотна новинааааааааа! Пожелавам ви леко бременеене, на теб здрав кръст, бъдеща бабо!!! Heart Eyes
Виж целия пост
# 718
Здравейте, мили момичета!Честита Нова година на всички!Здраве и късмет, усмивки и нестихващ творчески ентусиазъм ви пожелавам!!!  bouquetНа патерица- честит имен ден на всички Данчета и Ванчета скрити зад никовете!!!  bouquet Ванюшке- персонално пляк  bouquet за теб!!! Heart Eyes HugНе се мяркам напоследък, ще ме прощавате, ама като няма какво да покажа 'що да пълня само страницата...Обаче  надничам, чета, радвам се, че толкова много нов народ се е тортозапалил!! GrinningДобре дошли и успех!!
За да не съм пак с празни приказки ето едно нещо/ за някого ще бъде deja vu, но минус котка и плюс игли за плетене Joy /, което вчера подарих на майката на моята приятелка и съквартирантка по офис.Леля Станка е чудесен човек, навърши 81 години, а е по-пъргава и енергична от двете ни заедно Embarassed GrinningНай-любимото й занимание е да плете, затова и темата е тази GrinningДа е жива и здрава още дълги години!!!/Нямах време да снимам у дома, и затова снимката е кофти, но колкото за протокола...става... Laughing /

Айде, чао ви!Изчезвам пак за известно време...Работя по три много ...хм...големи проекта, та ако стиснете някой палец ще съм благодарна... Blush Hug Heart Eyes
Виж целия пост
# 719
Леле, Маринче пак шедьовър показваш ...тез кълбета кЪт истински си ги докарала     smile3501 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия