Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 8 тема

  • 112 292
  • 750
# 15
запис, да не ви изтърва   bouquet
Виж целия пост
# 16
  bouquet
Виж целия пост
# 17
А аз търся изцяло постни, вегански рецепти за мъфини - не само без яйца, а и без всякакви млечни. Wink
Виж целия пост
# 18
А аз търся изцяло постни, вегански рецепти за мъфини - не само без яйца, а и без всякакви млечни. Wink

Мисля, че някой в предната тема беше дал такава рецепта, ако не се лъжа беше със соево мляко или нещо такова. А можеш и да пробваш някоя от тези рецепти на мъфини.
Виж целия пост
# 19
Здравейте   bouquet   
От доста скоро съм фен на мъфините и съм горд собственик вече и на тавичка за мъфини Simple Smile
Затова се и записвам   Blush
Виж целия пост
# 20
А браунис мъфините по-леки ли стават от браунис в тава?
Виж целия пост
# 21
Очаквах днес единственото мъфинче, което остана от залепналите за хартията снощи днес да се е отлепило но уви Sad Може би е от тестото, бяха солени и много вкусни. Една приятелка каза че си маже формата с олио и така слагала хартията, т.е хартията се омазнява отвън. В събота ще експериментирам с някякви сладки мъфини и ще видим какво ще стане.
Виж целия пост
# 22
записвам се да ви следя, обожавам мъфини, ама не съм от фуриите в кухнята, така, че тихичко ще чета и ще се усъвършенствам Mr. Green
Виж целия пост
# 23
А аз търся изцяло постни, вегански рецепти за мъфини - не само без яйца, а и без всякакви млечни. Wink

Заповядай

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg121506.html#msg121506
Виж целия пост
# 24
А аз търся изцяло постни, вегански рецепти за мъфини - не само без яйца, а и без всякакви млечни. Wink

Сиси, ето тези мъфини с тиквички са вегански.
Виж целия пост
# 25
Биби, би ли могла да кажеш какво кокосово мляко ползваш за разбиване, някакво специално ли има и дали се намира в България?
Виж целия пост
# 26
Pety, правила съм ги твоите! Peace Даже се чудя точно тази рецепта дали да пробвам да ползвам за основна и да добавям вече каквото ми душа иска - тиква, круши, боровинки, ядки..
by, много благодаря за хубавата рецептата, обичам настандартни комбинации и със сигурност ще ги направя!

Inessita, за съжаление просто някои хартийки залепват, други не, аз лично не съм ги запомнила и не ги разпознавам при купуване. Но зависи и от рецептата, аз съм си знам кои любими не залепват и пека в хартийки, а някои лепнат само след изпичане, няколко часа по-късно или на другия ден идеално се отлепят. Солените мъфини почти никога не ми се отлепват добре дори и на другия ден, а те са и хубави пресни, затова тях винаги правя без проблем директно във формата - тефлонова или силиконова, даже така се образува вкусна леко препечена коричка.
Виж целия пост
# 27
Здравейте.

Сега се оглеждам за рецепта за шоколадови мъфини.Ако сте доволни от някоя моля,дайте я насам Simple Smile

Забелязах,като гледах клипове където чуждестранни готвачи правят мъфини,че добавят и малко(щипка или половин чаена лъжица) сол.Вие правили ли сте го това?
Виж целия пост
# 28
Здравейте, направих по рецепта на ina.gg  мъфини със заквасена сметана. Първия път бяха ок, не се надуха много. Много вкусни ,пухкави. Втория се надуха във  фурната и докато се опекат спаднаха.......сметаната ли защото беше друга марка, бакпулвера ли .....колко грама е бакпулвера при вас за 1 ooooh! пакетче, моя беше 10гр?
Виж целия пост
# 29
Еlla, моите пък никога не са се надували. И са ми идеални за украса с фондан. За това тях най-често ползвам. Аз ползвм 1 обикновен пакет на д-р Йоткер Бакпулвер. Принципно заради заквасената сметана не би трябвало да се надуват, защото се води "тежка" смес.

romanti4ka, също добавям на някои рецепти щипка сол.

bora66, когато правя браунис-мъфини, слагам повече брашно, яйца и бакпулвер, за да бухнат, защото по-принцип брауниса е "мокър" сладкиш. А ако направиш такива мъфини, рискуваш да те оплюят, че са глеткави)))
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия