Витилиго

  • 224 777
  • 906
# 75
Да, мило, danitu, с мед. Може и с лимон. Подсладен е по - гаден. Става и ръж. А копривата ако знаеш какъв отврат е? Но съм я пила 2 год. и ми беше вкусна. Копривата подсладена е .... да не довършвам репликата.
Виж целия пост
# 76
 Ето една рецепта на любимата ми салата -  настъргани моркови, няколко капки зехтин, маслини, нарязан магданоз и овкусена само с лимон!
А danitu, мъжът ми обожава покълнали семена. Той купува от Bila, готови, но и аз ще започна да си ги приготвям. Виж за "пшеница за покълване" в диетични магазини.
Виж целия пост
# 77
VITIX
Ethhoxydiglycol Melon (Cucumis melo) extract- въпросния екстракт от пъпеш
Aqua - вода
Carbomer – с това се постига лепкавост (вискозитет) и сгъстяване в козметиката
Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer– това е пак някаква тъпня, използвана в козметиката и по точно в правенето на гелообразни продукти, ей тука го продават отделно за правене на “домашна козметика” - http://thepersonalformulator.com/wvss/product_info.php?products_id=70
Sodium hydroxide , наричано още caustic soda  !!! – използвала се като алкализиращ агент в козметиката
Propylene glycol - C3H8O2 – това се ползва, за да е течен гела, т.е да не замръзне
DIAZOLIDINYL UREA – това пак е някаква тъпня, ползвана в козметиката, не ми стана много ясно за какво
Мethylparaben -  C8H8O3 – антигъбично действие, изпозва се в козметичн кремове и лосиони  и фармацевтични кремове, гелове и т.н.
Propylparaben - C10H12O3 – използва се за консервиране във фарамацефтични продукти
hydrogenated palm oil – разните такива масла се ползват за контрол на вида и консистенциата на лекартсва и храни, повече инфо тук -
http://72.14.207.104/search?q=cache:PgN-BZtyt7wJ:www.americanhea … &client=opera


ИЗВОД- ако има нещо да действа в това – то е екстракта от пъшеш, друго са бози, които слагат във всяка козметика за да постигнат устойчива консистенция.

P.S. Имайте предвид, че химията не ми е от любимите неща и съм превеждала буквално
Виж целия пост
# 78
Както винаги на линия и с отговори, danitu ! Peace
И аз стигнах вчера до този твой извод, от пръв поглед, но честно казано, се страхувах да го напиша, че може и да греша!
Виж целия пост
# 79
Виж и това: http://www.beinsadouno.com/board/lofiversion/index.php/t230.html
Открих го не вчера, а по миналия ден!
И тук има тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=83009.0
Виж целия пост
# 80
Аз имам лек гастрит и не знам дали ще ми понесе такъв режим. А пък от друга страна имам склоност към 5 кг + зимата и хич няма да е лошо да ги смъкна Simple Smile. За сега само ще сменя закуската от "кафе + 2 цигари" със 1 малко кис. мляко + пшеничен зародиш или кълнове като ми покълне реколтата Simple Smile.

Хихи, чувствам се като хлапе, когато си играехме да покълва някакъв боб или какво беше там за уроците по биология. Тая сутрин два пъти ходих да гледам ръжта, все едно, че ще покълне за 1 нощ  hahaha

П.С. Ти нали каза, че ядеш по 1 кис. мляко на ден. Аз намерих ново, което е хубаво- овче 250 г на Роса.
Виж целия пост
# 81
Мерси! На невена ми пише, за чай - от 3 до 5 мин. да покисне, прецеждаш и пиеш. И този сайт като инфо за пшеницата! И аз имах гастрит, но го победих с лечебен глад на Лидия Ковачева и изчезна! Много исках даже да посетя д-р Емилова във Варна, далеееч преди витилигото.
Виж целия пост
# 82
Още неща да споделя. Суасамът съдържа много калций. Препоръчват го за остеопороза. А калцият е важен за нервната система, предпазва от стрес. Друго полезно за имунната система е черен бъз (майка ми го е правила със захар в бутилки).
А за киселото мляко и прясното, знам, че отделят много слуз, която няма как да излезе и начинът е през носа, гърлото - затова боледуваме (вируси, грип) всъщност организмът по този начин се освобождава от излишното. Мъжът ми има синузит и през 6 -10 дни му се възпаляваше, но когато го срещнах пиеше много прясно мляко. А сега почти не пие (по мой съвет) и се чувства мн. облекчен (той го бори с капки прополис и нещо си др. забърква). Но има болести, които изискват висока консумация на млечни продукти. Но ще вземам кисело, че от 2 месеца не съм.
Сега и още нещо за пшеничен зародиш - доставя на организма нови клетки. Преди 2 - 3 г., бях в книж. на "Труд" и случайно разгърнах една книжка, написана от българин (но нищо не помня, нито заглавие, нито автор, нито тематика, въпреки, че мисля, че е за йога) и този човек, пишеше, че откакто започнал да яде пшенични кълнове всеки ден косата му почерняла - от бяла.  Тогава толкова се впечатлих, че го разказах на мъжа ми, даже, тогава мн. се чудех да я купя ли, но у дома има мн. литература, че се отказах. Спомням си, че вътре имаше и негови снимки и че нещо е завършил Спортно (училище, академия ли?) наистина не помня, а най - вече не съм обърнала внимание. Дори не помня в раздел "Мистика" ли беше, но определено не към здравна л-ра. Имам някаква смътна визуална картина. А от "Книга за здравето" на П. Дънов, знам, че от копривата коста също почернява. Но като гледам негови снимки - той е с дълга бяла коса. Не съм дъновист, а любопитен човек.
Сега, ще си правя маска от малко прясно мляко и мед за кожата на лицето. Лекарката каза без химия. А и да попитам за боядисване на коса, правите ли го? Четох, че в боите има фенол, а той е пагубен за витилигото? Поне в моята боя го има! И също не ми е ясно за този "Холивуд тен"? Смятах това лято да го изпробвам. Е, ще се допитам и до лекарката, но все пак тук си споделяме и комуникираме.
Виж целия пост
# 83
ЧЕРЕН БЪЗ - дървовиден бъз (свирчовина, базак, бъзуняк, драмбъз, селешник, мимер)
http://www.bilkite.com/bilki/buzcviat.jpg
http://bg.wikipedia.org/wiki/Черен_бъз
В Старозагорско му казват още "сърчок"

А аз си правя от плодовете нещо като сироп без варене - реди се ред плод, ред плодове и след 10  дена се прецежда и съхранява във хладилника. По спомени се пие по лъжичка преди ядене, аз го пия когато се сетя, разредено с вода като сокче.
Рецептата за този сироп съм чела във весник "Лечител".
По долу са рецептите от весника.

Ако някой реши да го ползва, много моля - ВНИМАВАЙТЕ - става въпрос за растението, което е като дръвче, има друг вид растение - пак е някакъв бъз, което е като малък храст - максимум 1/2 метър и до колкото знам е отровно. Цвета и особенно узрелите плодове изглеждат по подобен начин.
Виж целия пост
# 84
Не знам. Течността е черна (с лек отенък от вишнево ли?). Не помня. Майка ми го правеше преди години. Но знам, че има отровен и такъв за ядене. И тя не го вари, а по твоя начин в голям стъклен буркан и после прецежда и пълни в бутилки.
Виж целия пост
# 85
оф, май има черен, бял бъз и отровен или нещо такова. Но за този бъз сега не ми се проверява. Имам книги и ще направя справка, но по - късно.
Виж целия пост
# 86
Намерих весника Simple Smile, преписвам дословно, само да не ме съди някой за авторски права, ама тука пише, че това са народни рецепти, препоръчани от читател.
Из весник "Лечител" брой 31, 3.08.1995

1) Мазане на депигментираните участъци с настойка от бъз, с последващо излагане на слънце, първоначално за 5-10 мин, а по- нататък времето постепенно се увеличава. Настойката се приготвя по следния начин: вземат се 15 цвята от разцъфнал дървовиден бъз, измиват се, накъсват се и се заливат със пирт от 50 градуса (купува се от аптеката и се разрежда) в буркан. Престоява 6 дни, прецежда се и се поставя в тъмно шише. С памучен тампон се топи и се мажат белите "кръпки" по кожата, пече се на слънце 1-2 пъти дневно в споменатите вече дози.

2)Пиене на сироп от бъз. Берат се и се изронват 2 кг от зърната на зрял дървовиден бъз. Нареждат се в стъклен бъркан със захар, на пластове - един пръст бъзови зърна, един пръст захар. Последният слой е само от захар и е дебел 2 пръста. Престоява 10 дни, докато захарта се стопи. Намачква се и се прецежда през марля. Поставя се в тъмни неголеми бутилни, например от бира. Съгранява се на хладно, пие се по 1 малка супена лъжица дневно 20 мин преди ядене, може растворен във вода.

3) Конфитюр от бъз. Поставят се 2 кг оронен плод от дървесен бъз в емайлирана тенджера и отгоре се насипва около 1 кг захар. След като престои 1 нощ, се вари конфитюр, без добавка на вода. Като се дръпне от огъня, се добавя 1 ч.л. лимонов сок (за да не се захароса). Разсипва се в бурканчета и се взема по 1 с.л. 3 пъти дневно 30 мин след ядене. (Необходимо е да има интервал от около 90 мин между приемането на сиропа и конфитюра.

Лечебната процедура трае около 1-2 месеца, почива се 2-3 месеца и пак се повтаря, независимо от сезона. През зимата може да се използват изсушени цветове от бъз, а сиропът, ако е приготвен правилно и се съхранява на хладно, също може да трае неограничено време. Ефектът от лечението е особенно изразен през лятото при възможност да се правят морски бани в продължение на 1 месец.

Това природно лечение спокойно може да се съчетае и с медикаментозно, ако е предписано от дерматолог.
Виж целия пост
# 87
Копирах го! Всъщност ние бяхме абонати на вестник "Лечител" и у майка ми има кашони с вестника. И там има една голяма статия за витилиго, даже май и цял брой. Но за бъз, знам, че е супер полезен.
Не знам дали си запозната danitu  с аюрведа, но преди да се разболея, гледах техен продукт http://si-plus.com/index.php?p=47. Също гледам, че мъжът ми е купил и това http://si-plus.com/index.php?p=27
Ние сме пробвали техни неща и сме доволни, но трябва време - поне 3 и повече месеца. Ти имаш ли впечатление? Всичко е на растителна основа.
Също така съм пила келп хранителна добавка на американска фирма (има я на бълг. пазар). Представлява кафяво водорасло, доколкото помня, съдържа вит.Б, и мн. йод. Полезен е за проблеми с функциите на щитовидната жлеза, за отслабване, за проблеми с кожата. Но на мен не ми понесе и изтече срокът на годност и го изхвърлих.
Сега мъжът ми ме съветва да се обадя на дерматоложката и да питам дали да вземам аминокиселини от тези на Musashi (австралийска фирма за спортни храни; скъпи продукти, но високо ефективни и с революционни формули, също с натурални субстанции, свидетел съм, как идват хора болни от рак с рецепти от лекарите си). Huan е посоченият от него продукт.
Смятам все пак, че организмът не може да си набави необходимите витамини, минерали и др. важни само от храната. Някои дори се изхвърлят, а др. не достигат до ..където трябва. Съдържа веществото метионин.
Виж целия пост
# 88
За сега съм решила да се мажа само с Витикс и когато излизам с този на Ла Рош Позе. Никаква козметика. Храня се с магданоз (суров), моркови, ябълки - всеки ден. Кисело мляко, ръжен хляб, пшеничен зародиш, чай невен (ако и от него не ми прилошее), сусам + мед и лимон. Това ще ми бъде задължително, а това е менюто ми и от след визитацията при дерматолога. Да видим резултатите след месец. Нали така? Ако не се оправя, започвам да подбирам и от тук препоръчаното, освен, ако някой между временно не сподели нещо повлияло му мн. ефективно. И вече ще видя за този продукт на Musashi.
А иначе още на втория ден и "Центрум" - а ми действаха зле. Да обобщя за билките, които обсъдихме сега не растат (нямат цвят), освен алоето, и за змийско мляко не съм сигурна (но и то май...). Не ми се проверява. Определено ще се борим!
Виж целия пост
# 89
Действай !
Само, че отпусни по- дълъг срок според мен 2, дори три месеца. За съжаление - репигментацията е доста по- бавен процес от пигментацията.

А иначе, аз си продължавам по стария начин - Vitix, сок от бъз, Neoxid + "крада" от тебе невена и зародишите. Казваш копривата е гадно нещо, а? Може и нея да пробвам, щом вече 3 ти път пия чай от невен  Sick, не може да има по- гадно нещо от  това. Досега "първенеца" ми беше чай от жълт кантарион, ама вече не съм сигурна  hahaha .

Аз чесно казано, нямам нищо против да си остана и с тия петна, дето се вика това е малкия дявол. Просто не искам повече.

Има една поговорка "Душата е изписана на кожата". Пожелавам на всички да ни е спокойно в душите, та да не ни се шашка кожата   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия