Уж спазвам някой правила при пърженето на картофи на тиган, но все не ми се получават, а не искам да ползвам фритюрник. И не разбирам къде ми е грешката..
Правя ги така:
беля си картофите, нарязвам ги на дълги пръчици /като в Макдоналдс/, подсушавам ги и пускам в добре загрятата мазнина, в която има и щипка сол, за да не пръска. Като покафенеят ги поразбърквам леко.В резултат: картофите стават прекалено мазни или вътре са сурови, а отвън почти на ръба да изгорят вече.
Къде ми и грешката не разбирам, котлона ли е прекалено силен?На силно или средно загрят трябва да се пържат картофите?
Майка ми ги прави по същия начин, но в една тенжерка - идеални стават и сухи, а не мазни.Също онзи ден бяхме на гости - хората там пържиха в фритюрник - идеални бяха.Но аз не искам да използвам фритюрника, понеже пърженето там става при много висока температура и е вредно.
Моля, за съветчета!МЕРСИИИ!