Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дестинация Берлин

  • 82 982
  • 857
# 825
Привет,
Моля за мнение каква карта за транспорт си заслужава да взема от четвъртък до неделя?
Ще трябва да се придвижвам  от Tiergarten  до Hotel Estrel- Нойкьолн.
Планираме и някой интересен музей да видим или друга атракция по ваша препоръка:blush:
Виж целия пост
# 826
Дали има отделна тема за Хамбург...?

Май Германия не е ок за зимата, нали?Студенко си е там...
Виж целия пост
# 827
Не е по-студено от София например. Но в Хамбург специално духа повече. Въпреки това си струва за мен.
Виж целия пост
# 828
Имате ли идея къде да прочета повечко...напр. с какво да се придвижим от и до летището, в града...къде е ок да търся място за нощувки и т.н...Иска ми се да се разходим за 2-3 дни.
Виж целия пост
# 829
В Берлин определено студеното през зимата е по-топло от това в София. Laughing
Виж целия пост
# 830
Аз не съм летяла до Хамбург, но на сайта на летището пише, че има градски транспорт до там, което е идеален вариант. За 25 минути до централна гара.
https://www.hamburg-airport.de/de/busse_bahn_und_transfer.php

За нощувки бих търсила в airbnb, евентуално букинг и питай тук за мястото дали е ок. Аз лично съм го позабравила Хамбург, но все ще се ориентираме дали е добра локацията Simple Smile
Виж целия пост
# 831
https://www.rmv.de/auskunft/rmv/app/index.html?L=vs_full#!P|TP!histId|0!histKey|H901998 Това е за градският транспорт. Дава и цена на повечето билети. 😉
Виж целия пост
# 832
 bouquet
Благодаря!
Виж целия пост
# 833
Caмо за жп.   транспорт : https://www.bahn.de/p/view/index.shtml
Виж целия пост
# 834
Гледам снимки от тържествата по случай 30-годишнината от падането на стената и завиждам на всички, които са в Берлин в момента. За съжаление, нямаше как да съм там сега. Ще заминавам чак на 20 ноември, когато всичко ще е свършило.
Виж целия пост
# 835
Не само жп, дава и автобусни и трамвайни връзки.
Някой беше писал за нощувка в Хамбург, ако не се държи на лукс, ние нощувахме семейно в А&О Hostel и беше ок.
Виж целия пост
# 836
Записвам се р темата. Днес резервирах билети за периода 8-12 декември. Хотел все още не съм резервирала. Оглеждам се. Основната ни идея е да посетим коледните базари, да се разхождаме и да си починем. Кацаме на Шонфелд. Оглеждам квартири в центъра на града.
Разгледах сайтовете berlin.de visitverlin, прочетох за гр.транспорт и картата welcome berlin. Не съм сигурна има ли смисъл да купувам картата, по 70+ евро на човек, но все още не съм резервирала хотел, ако е в близост да забележителностите, няма да има смисъл. Пък и не знам колко ще успеем да посетим. Тръгваме кажи речи без план, пускаме се по течението.
Имам обаче един въпрос - например за хотел Х, от летището трябва да хвана S bahn за 3/4 спирки, после U bahn за още толкова и после пеша. За всеки    bahn ли трябва да купувам билет? Притеснява ме езиковата бариера, защото немски не знаем, само английски.
Връщам се да чета!
Виж целия пост
# 837
Има ли някой, който сега е в Берлин? Летим утре за кратка разходка и се чудя с дебело зимно яке или с дебел пуловер и кожено яке. Не обичам да мъкна дрехи.
Виж целия пост
# 838
Пак аз.
Продължавам да чета за транспорта. Обаче ме притеснява, че полетът за България  е в 6.20 сутринта. Това означава, че към 5 трябва да сме на летището. Освен с такси има ли с какво да се придвижим от центъра? За делничен ден питам, уикендите видях, че работят денонощно s u  bahn. Thinking
Виж целия пост
# 839
С жп транспорт до летището.
Билети се купуват от автоматите.
Има начална и крайна точка на пьтуването и ти излиза сумата. В Берлин има и
нощни автобуси.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия