Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ЮЛЧЕТО дивее и след него тича мама, време за форума почти не остана!

  • 39 045
  • 131
# 120
Тук сме от доста време.
Софи ходи вече втора година на градина. Преместих ме се в кв. Витоша.

А ти в кое младост-ко у-ще ще го записваш?

Как си минава времето само!

Не е в Младост, на другия край на София е, в Люлин, частно е.
Виж целия пост
# 121
*Cathy*, като гледам си се насочила към ОУ, а не СОУ. И аз предпочитам да са без много големи ученици.  На Софи също не и се ходи на градина, защото вече не спи следобед и хич не й се лежи и само се пазари да я взимам на обед Simple Smile.  Иначе гледам у-щето да е близо до нас (район Лозенец сме ние) нещо хич не ми се води на  далеч...
Леки оставащи месеци ти желая  Hug

Епонка, разбрах  Wink Спестявате си доста покрай избора на у-ще и изпити за първи клас.

А ей това с изпитите за първи клас е вАрхЪТ!! Мисля че по-лесно се влиза в университет отколкото в хубаво у-ще първи клас  #Crazy
Виж целия пост
# 122
Покрай избора спестяваме, но изпит пак има. Обаче съм сигурна, че детето ще е перфектно подготвено. Иначе те от тази година вече не спят следобед.
Виж целия пост
# 123
Покрай избора спестяваме, но изпит пак има. Обаче съм сигурна, че детето ще е перфектно подготвено. Иначе те от тази година вече не спят следобед.

Браво на вас!
Виж целия пост
# 124
Леееле, здравейте!!!  bouquet

Как лети времето само...
 И аз съм в голяма дилема. Норето си има градина, обаче цяла зима не сме я пускали, пазихме си я от грипа и е здрава. Отделно есента имахме проблеми с едно агресивно дете от нейната група и станаха някои разправии, та на нея не й липсва градината.

Аз също съм се замислила дали да не я отпиша от градина и да я запиша есента предучилищна в училище, но не знам регламента. Има ли някакви изисквания или не.


Радвам се, че темата е жива!

Поздрави
Виж целия пост
# 125
Fifita,  привет  bouquet Радвам се че сте добре Simple Smile

Няма регламент - избираш си у-ще с подготвителна група и се записвате като обявят датите на сайта им.  Проучи у-щата които са ти близки, най-важни са учителките. От тях зависи дали на детето ще му харесва да ходи и колко ще му се учи.

Дано и други мами се включат да споделят как са  Wink
Виж целия пост
# 126
При нас е с кандидатстване, критериите са същите, като за първи клас. Поне в нашите квартални училища. Т.е. изпит няма, но има точки като за детската градина по разни критерии като адрес, братя/сестри в същото училище, родители-възпитаници на училището и т.н. После за първи клас има и допълнителни точки за тези деца, които са били ПГ в училището; като пак се кандидатства с посочване на критерии и набиране на определен брой точки, но изпити няма.

А към СОУ не съм се насочила, защото около нас има 2 такива - 73то, което няма ПГ, а и по принцип не го харесвам, макар да минава за елитно и много прехвалено, и 121во, което е пълна скръб. Иначе големите ученици на мен не ми пречат толкова; обикновено и в СОУ са на двусменен режим и малките не са в една смяна с големите така или иначе.
Виж целия пост
# 127
Ей, момичета, как лети само времето. Кога бременеехме заедно, кога мъниците са вече в предучилищна. Радвам се, че съживявате темата. Иначе моята щерка е на градина. Доволна съм от госпожите, а те пък са доволни от Поли. Но и дума не става да я местя в училище. Живот и здраве, като навърши 7 ще тръгне на училище.
Виж целия пост
# 128
Ех, че хубаво Simple Smile
А аз си мисля, че е отчетната на малкия и не отварям, а днес гледам две за юлчета и чак тогава видях годината Simple Smile
Ние нямаме такива неволи в малкият град, училището е избрано, познаваме и директорката и доста учителки и ще чакаме да дойде догодина Simple Smile Но аз съм още вкъщи заради малкия и уча баткото на това онова-срича сам, чете лесни изречения, смятаме до 10 (това много му харесва), правим разни интересни неща, гледам да е любознателен и да се интересува от нещата, как стават, защо. Другото в ДГ, много му харесва с такова желание ходи Simple Smile
Дано още мами се разпишат!
Виж целия пост
# 129
Здравейте, момичета!
Да побутна малко темичката. На нас ни се разклати едното предно зъбче. Като погледнах - зад него на 2-3 милиметра е пробил постоянният зъб. Не е ли малко рано, по спомени от каката, зъбчета сменяхме след 6-та година. Малко ми е притеснено, довечера ще водя малката на зъболекар. Може би ще се наложи млечния зъб да се извади, за да освободи място за постоянния.
Как се вие, как я карате?
Виж целия пост
# 130
tonynette, Йоанна вече 6 постоянни зъба има и 7мия е на път. И на мен ми се струваше рано, но зъболекарката каза, че напоследък доста такива случаи ѝ водят и не е необичайно. При нея се наложи 2 млечни зъба да извадим, защото постоянните бяха почти изцяло израсли, а млечните не падаха. Дори не се и клатеха. Сега вече започнаха и да се клатят и да си падат сами следващите.
Виж целия пост
# 131
Благодаря, *Cathy* , ще видим какво ще каже зъболекарката довечера и дали се налага да вадим зъбчето, което се клати. Иначе кътниците на Поли са почти пробили. Но снощи се изненадах с предния.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия