ТУЕС - 3 тема През ТУЕС със страст минаваме и за супер работа се стягаме

  • 41 295
  • 751
# 15
Ето- виждате ли, пицата ни просто е крайно наложителна. Казвам ви аз!  Grinning Онова място последното беше супер, Мими. Този път с деца? Аз утре си отивам по моите въпросчета да си говоря, но общо взето проблемите на са малко и пишейки тука за тях, имах предвид и точно такива хора като рак-щрак и други родители на по-малки деца, на които им предстои важно решение. Ние също бяхме наясно, че не е перфектното училище, но сред техническите няма по-добро, нали така? Пък ние сме любители на съзидателната мисъл, хмхм, как звучи само. Не може всички да са полиглоти, трябва да има и инженери, надявам се  Praynig Инженери по душа и по начин на мислене!
За госпожата по математика, която толкова защитавах...... Заби ни две двойки за два дни. Първия път думите бяха- дай да те изпитам, че поне да има за какво да ти пиша двойка! Втория път на теста с 4 задачи, от които има решения според мен поне на две, може би и три. Трудно е да се определи, защото ги няма условията. Първия срок при преобладаващи четворки, му остави 3. Но това не е нищо в сравнение с английския, където имаше също три за срока при нито една 3-ка, повече 5 и няколко 4-ки. Аз съм твърдо ЗА твърдата ръка и строгостта, но..... Справедливостта...... Изводът, който синът ми си направи /за математичката/ беше - Ще гледам да й угаждам повече!! не знам точно как, но... Ами не смятам, че е редно. Та те са на 14 години. Това понеже искахте конкретика  Grinning Grinning -спирам.
Виж целия пост
# 16
Ми, хайде другата седмица да си спретнем една срещичка - примерно петък, 18,30? или в неделята (24.02) - казвайте? Като поканени са всички, които имат желание да дойдат.
Jord, кажи и на директорките, че ще се събираме, нека и те дойдат, за да обсъдим неформално положението. Напиши после как са се развили нещата и по вашите въпроси. Марти е с много добро мнение за заместник-директорката (тя е преподавател по математика и веднъж им преподаваше по заместване), а и на мен ми изглеждаше като човек на действията. 

poi, благодаря че се представи. Ще се радвам да се видим другата седмица и да си поговорим. Смятам, че винаги можем да измислим решение на проблемите, а не да критикуваме само и нищо да не правим.
Виж целия пост
# 17
Заведението беше  "Авалон", ул. Неофит Рилски 44
Виж целия пост
# 18
Здравейте мами,
Правилника на училището търсете в сайта на Техническия. Но... това е старият правилник, новият все още не е обсъден, макар да е готов от месеци. Политически съображения го отлагат във времето... По-добре не бутайте там, щото няма да е в интерес на децата. Кютайте за правилника!

Ако имате проблеми с отсъствия или други проблеми за правилник, отворете Правилника за приложение на Закона за народната просвета. Никой индивидуален правилник на кое да е училище не може да противоречи на него! Другият важен документ е Наредба 3 за оценяването. Търсете си правата по тях.

Свикнете, че в ТУЕС има цербери, които работят и влачат училището на гърба си с години - директорката и замката са от тях. Не, че и те нямат трески за дялане, но влачат... И затова учениците (които са там да учат) успяват. Учителката по математика ако е Босилка (Бесилка Joy) Димова... Правилно е преценило детето. Да си натиска учебниците и да се представи следващият път добре. Щото други даскали си пият... да кажем кафето! Такива ли предпочитате?

Не се предоверявайте на чаветата... Има един "весел" случай от преди две години. Спретнали му на "абитурента" бал, а той на поправителни по няколко предмета... и още е ученик там! Не ви е смешно, нали!
Виж целия пост
# 19
Здравейте!
То имало нова тема вече. Да ни е честита   bouquet
Подкрепям идеята за среща.
Но не разбирам какви са проблемите, които са за обсъждане, че искате и директорката да поканим  newsm78
Обяснете ми. Какво съм изпуснала.


Абсолютно прав е татко бг с това си мнение:
"...Свикнете, че в ТУЕС има цербери, които работят и влачат училището на гърба си с години - директорката и замката са от тях. Не, че и те нямат трески за дялане, но влачат... И затова учениците (които са там да учат) успяват. Учителката по математика ако е Босилка (Бесилка ) Димова... Правилно е преценило детето. Да си натиска учебниците и да се представи следващият път добре. Щото други даскали си пият... да кажем кафето! Такива ли предпочитате?..."


Извадка от правилника на ТУЕС:
Чл.26. Ученикът е длъжен:
                      .....
                      3.Да присъства редовно на учебните занятия;

Чл.28. Знанията и уменията на учениците се оценяват съгласно  Наредбата за оценяване в средното образование.

Чл.30. Учебните срокове приключват със срочни оценки по всеки предмет с изключение на случаите, упоменати в разпоредбите на МОН. Срочната оценка се определя по преценка на преподавателя въз основа на знанията и уменията на ученика върху целия учебен материал за срока, като се вземат предвид и оценките от текущите проверки. Срочната оценка не е средноаритметична на всички получени до момента оценки. За предмети, които се изучават само един срок, срочната оценка е и годишна.

Чл.34.(1) За ученик, отсъствал продължително време по болест или други уважителни причини, поради което срочният му успех не може да бъде оформен въз основа на текущи проверки и оценки, се допуска удължаването на срока за оформяне или полагане на изпит върху материала за съответния срок въз основа на молба и решение на СП.
            (2) Ученици, отсъствували по болест повече от 60 (шестдесет) учебни дни и представили удостоверения от Лекарска Консултативна Комисия за продължително боледуване имат право да повторят класа по болест. Решението за повтарянето по болест се взема от СП въз основа на молба от родителя и медицинските документи..
            (3) Ученик, допуснал повече от 20% отсъствия по един предмет за срок, по преценка на преподавателя може да бъде подложен на изпит за оформяне на срочната (годишната) оценка.

Чл.35.(1) Ученик, отсъствал от учебни занятия по болест, представя медицинско свидетелство не по-късно от 7 (седем) дни след края на боледуването, като родителят лично информира класния ръководител.
            (2) Ученикът има право да отсъствува 3 (три) дни от учебни занятия за цялата учебна година по домашни причини, като родителят се задължава да информира класния ръководител писмено и лично.
            (3) При особени случаи ученикът може да бъде освободен от учебни занятия до 10 (десет) учебни дни по мотивирана молба от родителя и с разрешението на директора на училището.

и т.н.
Виж целия пост
# 20
Здравейте, аз съм ученик от ТУЕС в девети клас. Следя темата доста активно, защото ми е интересно да видя какво мислят родителите за училището.
Не искам да звуча грубо, но смятам, че всички прекалявате. Че има учители, които са "по-така", вярно е - Босилка Динова и не само. И аз бях при нея миналата година, четворка за годината ми остави, както на по-голямата част хора. За сметка на това в момента най-слабата ми оценка по математика в девети клас изобщо е петицата. Но както и да е, това се дължи на страхотния преподавател, който имаме.
Нещо, което смятам, че и вие, и децата ви трябва да разберете е, че в това училище те трябва да се научат да се оправят сами. В периода на обучението в това училище ще има много учители, през които ще минат, ще има и много по-трудни дисциплини от математиката в осми клас. Човек се нагажда и трябва да свикне, че не всичко става както трябва или очаква да бъде.
Ама учителят не ги карал? Няма каране. Който иска да учи, ще учи, който не - не. Всеки има право на избор. Аз уча и за целия първи срок тази година имам само една петица. Не съм преписвал. Защо мен никой не ме прецака? Отсъствах цялата ПОСЛЕДНА СЕДМИЦА на първия срок, но въпреки това успях да се оправя с оценките. Но това е защото учителите знаят кой съм и знаят как се държа, знаят и на какво съм способен.
За въпроси с отсъствията наистина трябва да се говори с директорката, но като цяло ви съветвам да не търсите вината веднага в преподавателите и в училището. Както казва и един мой учител в момента, на жертвата винаги някой й е виновен, а на победителят - не.
Наблюдавам осмите класове всекидневно и не оставам с впечатление, че залягат над учебниците. Не искам и не мога да говоря за отделни индивиди, но когато човек се труди, в повечето случаи успява.
Колкото по-напред навлизате в специалните дисциплини, толкова по-малко ще ви карат насила да правите каквото и да е, ОСОБЕНО в софтуерните. В девети клас в началото ще ви подбутват да навлезете в програмирането, но след това по-голямата част от нещата ще си ги учат децата сами, а при въпроси и проблеми се пита учител. По хардуерните предмети е масова практика първо да се чете урока вкъщи, а след това да се доизяснява в час.
Не казвам, че ТУЕС няма проблеми. Наистина организацията много пъти е под всякаква критика, това мен също ме дразни. Наистина има учители, които си правят проблеми и образуват нерви. Но ви съветвам всички първо да потърсите проблема в себе си, а не в другите. С играене на компютъра и шляене по улицата досега никой не е успял, не смятам, че вие ще направите революция в това.
Благодаря за вниманието.
Виж целия пост
# 21
Мдааа, съгласна. Освен това, преди да се запишем, това си го знаехме, поне аз го знаех и затова не бях съвсем съгласна да влизаме там. Дори го бях предупредила господина, че ако влезне там трябва да учи, защото иска да учи и че никой няма да го кара да учи, както е по другите училища. Но, тъй или иначе, той надделя в избора. Все пак не мога да не уважавам това, че той не се поддаде по никакъв начин и си държеше на избора до края.

Какво стана за срещата? Неделята май няма да е удачен избор, поради насрочените протести за тогава.
Може би да го оставим за 01.03 - петък? Първомартенска срещичка  Simple Smile Хайде да се изброим.
Виж целия пост
# 22
  TNT_Minecraft^^                  
newsm10 newsm10 smile3501 smile3501

Звучих доста грамотно и достоверно. Никой не е очаквал, че ще ги карат да учат, то и в седми клас - който искаше учеше, който не - не. На сила хубост не става. Но не съм абсолютно съгласна. Например за английския - ако имат повече контролни, повече диктовки, повече презентации и проекти, които да предстванят на останалите деца ще е по-лесно ученето. Език се учи по този начин, а не с писане на думи само и тяхното четене. А и изнасянето на презентации ще доведе не само до обваляване на езика, но и на поведението пред публика, пък било то и от ученици. Така че едно е да се дава възможност и тези, които искат да се възползват, друго е да се юркат децата. Още един път - знаем, че на сила хубост не става. А ако се направи анкета сред децата - сигурно 95 - 99 % от тях ходят и на уроци или школи по английски, за да го научат този език, който всички сме единодушни, че трябва независимо от всичко. Така че въпросът ми е защо трябва да се плащат пари навън (не че не го правим с удоволствие  Mr. Green Mr. Green), а това, което е залегнало в учебния план да не се спазва. Вярно е, че всеки учител си има собствен стил на преподаване и т.н., но има някакви "стандарти" на преподаване, които трябва да се спазват. И ние сме учили езици и знаем как става.

За специалните предмети - не мога нищо конкретно да кажа, защото не ги разбирам, но наистина, когато ти е интересно четеш, питаш, интересуваш се - но интересно как да го направиш като още няма учител по информационни  newsm78 newsm78 newsm78

То за всяко едно учене се отнася, че трябва да го правиш със сърце, иначе не става. Ако ще по цял ден да ти виси някой на главата, нямаш ли желание - няма и постижения.

АЗ съм за срещата. 01.03 е добре  Hug Hug

Бройка за сега:
Mimi75
Nadya
Виж целия пост
# 23
Пишете ме и мен Simple Smile

С децата или без тях?
Виж целия пост
# 24
татко бг и Alleisha, Благодаря Ви. Намерих Правилника, няма лимит за извинени отсъствия. Всичко е "по преценка"...
TNT_Minecraft^^ Възхищавам ти се, ако наистина си ученик в 9-ти клас, евала. Завиждам на родителите ти  Grinning Grinning Всичко, което казваш е така и всеки го знае, спор няма, най-малко пък точно ние тук ще толерираме висенето пред компютърните игри, размотаването и шляенето по улиците. Въпроса беше съвсем друг, /сраведливостта, човечността и др. подобни неполезни изкопаеми/но всеки гледа от собствената си камбанария и обикновено допирни точки няма. Само едно ще ти кажа - бъди благодарен всеки ден и всеки час, че си здрав и имаш възможност така смело и самоуверено да развяваш платформите си. Както и да жънеш безспорните си успехи в училище, де. Не забравяй да благодариш за това и ти, и родителити ти. Успех от мен, давай все така!
Виж целия пост
# 25
Jord успя ли да говориш с директорката  newsm78 newsm78
Виж целия пост
# 26
Мами, не ви трябват децата, на сбирка, където ще се обсъждат учителите им! Помислете по това ...  newsm78
Виж целия пост
# 27
Ще помислим върху това Simple Smile

Но татковците да се чувстват поканени, нали?
Виж целия пост
# 28
Аз съм за децата! Те няма да седят при нас, тъй че по принцип не ни пречат  Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Jord
Доста прочетох и знам ,че 100% някой неща не са така.
На тая по математика просто трябва да вземеш тетрадката и да видиш начина на решение на задачите и после учите с младежа по нея.

Ти майката на едно момче моя ми е казвал ,май Иво...?
Не знам кое точно как ти е разказал ,но тя му е написала двойка ,защото нямал домашно с още едно момче и им казала ,че ще им пише двойки ,защото по два пъти в годината дава писмено домашно и той го е нямал ,другото момче май нещо й отговорил по така и тя им казала да отидат на дъската да ги изпита тогава ,после нищо не казали и така...
Двойка им написала.

За контролното по физика в сряда другата седмица се постарай да изкара 4.50 - 5 ,защото май е с двойка и тройка.
Точно тая по физика ме дразни почти толкова колкото тази по математика.
Поговори със сина си ,ако си майката на Иво ,защото с приятели на моя с който съм разговаряла ,той е един от "касетофоните" или както ги наричат ,заедно със Кирил ,Светослав ,Калоян и най най големия касетофон по думите на моя е Васил ,а най лошо се държал Денислав направо като мозъчно изостанал...
Съжалявам за последните по груби неща ,но са така!!!

Нещо много ме дразни класната на г клас.Дошла от обикновено училище и им прилага някак си детски неща.Моя предпочитал 2 часа при Босилка ,отколкото при класната...
Откъм оценки при нея са перфектни.Отива и ги среща на етажа ,ти къде си бил бе ,сутринта къде бяхте и някакви груби дърварски фрази...
Но ако я сравнявам с Босилка и тая по физика нещата са перфектни.

А по химия какво правиме?
Аз като го питах ,казва че ,ако имаш оценки 3 ,3 или 2,3 си е за радване... Confused
Като се почне от 1 номер нагоре и така до 29-ти 2,2 2,2 2,3 и общо взето така..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия