Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 109-тa тема

  • 191 074
  • 734
# 570
http://donika05.snimka.bg/cooking/dfg.741761.30726177
 Нашият "вишнев" пай  с къпини  Simple Smile  На вид не е нещо особено, но на вкус ...  Crazy
Виж целия пост
# 571
labrex, красота! дай рецептата, моля!

Tari Tasartir, рецептата е икономична и диетична! Grinning

400 гр плодове, най-хубаво е различни, но всякакви стават. Посипват се с 1/2 чаша захар (аз слагам на вкус, в зависимост от плодовете, с даденото количество ми е много сладко) + 1,5 с.л. нишесте + настърганата кора на половин лимон. Разсипват се по формичките, аз правя 6 бр, защото ми харесва да е по-малко тестото, но може и 4.

За тестото: 1 чаша брашно + ½ ч. захар (аз и тук намалявам) + 1 с.л. нишесте + 1,5 ч.л. бакпулвер + щипка сол + ½ ч. пресно мляко + разтопено краве масло 25-30 грама приблизително + аромат (ванилия).

Използвам чаша 240 мл, полученото тесто се разпределя върху плодовете, при мен по една препълнена супена лъжица и се пекат в загрята на 180 град фурна 30-40 мин до зачервяване на коричката. Отгоре по желание се ръсят с пудра захар, може с шоколадова глазура......

Бърза рецепта е, ето я ТУК, все се каня да я преведа и напиша, но .......добре че попита. Hug И топъл, и студен е вкусен, със сладолед върви също. Peace   bouquet

Банани в шоколад и орехи Heart Eyes


Виж целия пост
# 572
Момичета , моля ви дайте ми рецепта за торта - с ягоди и да е парфе. С готови блатове ще я направя , че ми трябва за утре , а днес нямам време да се занимавам и с печене. Като цяло съм на ясно с пълнежа, но не зная как е по добре: със заквасена сметана или със течна сладкарска и желатин. И едно пакетче  какво количество смес ще желира.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 573
Здравейте кулинарки тук както винаги много вкуснооооо newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10
Имам едно въпросче дадоха ми малко череши и искам да ги направя на сладко но открих че тук там има червейчета какво да напавя че да ги изкарам от плода преди да го приготвя сладкото ,че искам да са цели черешките,ако някой знае да помага Hug
Благодаряви предварително.
Виж целия пост
# 574
накисни ги в солена вода за час. После мий обилно
Виж целия пост
# 575
Здравейте кулинарки тук както винаги много вкуснооооо newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10
Имам едно въпросче дадоха ми малко череши и искам да ги направя на сладко но открих че тук там има червейчета какво да напавя че да ги изкарам от плода преди да го приготвя сладкото ,че искам да са цели черешките,ако някой знае да помага Hug
Благодаряви предварително.
Сложи черешите в подсолена вода, да постоят...сама ще разбереш колко Simple Smile Изплакваш и готово.
Виж целия пост
# 576
Мацки златни сте! Hug Heart Eyes
Виж целия пост
# 577
пеп-4o  Rolling Eyes хелп и на мен плийз  Laughing
Виж целия пост
# 578
Момичета , моля ви дайте ми рецепта за торта - с ягоди и да е парфе.

tea22, виж рецептата на lina kaz, добре се получава. Peace
Виж целия пост
# 579
Ей пак сте се развихрили дами  Hug

Аз съм на салатка с рукола и бейби спанак с печена сьомга, печени, червени чушки и бакла. Пролетна, засищаща и мноого вкусна!!



Рецепта тук: http://vkusnoteka.blogspot.com/2013/06/blog-post_10.html

Горещо я препоръчвам!

  chef  bouquet
Виж целия пост
# 580

Здравейте! Минавам да се разпиша с един розов сладолед, че то почти средата на седмицата стана... А вашите вкусотии, ще разгледам на спокойствие утре Simple Smile

Виж целия пост
# 581
Момичета , моля ви дайте ми рецепта за торта - с ягоди и да е парфе. С готови блатове ще я направя , че ми трябва за утре , а днес нямам време да се занимавам и с печене. Като цяло съм на ясно с пълнежа, но не зная как е по добре: със заквасена сметана или със течна сладкарска и желатин. И едно пакетче  какво количество смес ще желира.  Rolling Eyes
http://vaklina.blogspot.com/2011/05/blog-post_29.html Ето това е ужасно вкусна рецепта на моя приятелка, аз я сготвих и снимах Simple Smile
Скрит текст:
Виж целия пост
# 582
labrex ,  Mishoka благодаря ви   bouquet  bouquet Чудесни сте   bouquet
Виж целия пост
# 583
Здравейте, с удоволствие влизам тук и всеки път не мога да се отлепя от екрана, толкова е вкусно и красиво... Страхотни неща сте приготвили. За съжаление не ми остава много време да се любувам на кулинарните Ви творения, но се възхищавам на енергията и уменията Ви  Hug!
Преди няколко дена зърнах едни хлебчета, мисля, че Тайна ги беше пуснала. Не дочаках рецептата, потърсих сама и резултата е налице
- преди да ги изпека, и непосредствено след изваждането им от фурната
Невероятно вкусни, с хрупкава коричка и мека сърцевина. Рецептата я взех от тук http://www.kulinarno-joana.com/2012/09/klasicheski-frenski-hliab/. Благодаря на авторката за страхотната рецепта. От мен лека вечер на всички   bouquet
Само да уточня, че не спазих времето за охлаждане на тестото, посочено в оригиналната рецепта. Вместо цяла нощ, оставих тестото в хладилника, завито с фолио докато изпълни купата и след това започнах да оформям хлебчетата.
Виж целия пост
# 584
разкошни са тези сорбета, дето ги показвате, както и сладкото от ягоди, и от череши #Crazy
у нас мъфини: солени- с колбас и кашкавал, и сладки- с кокосови стърготини

и макарони с доматен сос с тиквички и свински филенца на туча
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия