Хитринки за всякакъв случай - 8

  • 81 255
  • 768
# 735
Момичета,от час чета темата (но само до 30-та стр. стигнах) .Давате страхотни идеи и мисля да приложа много от тях.Нямам много съвети,с които да помогна - мога да споделя за препарата за килими и дамаски на Медикс - маха всякакви петна от килими и дивани.А петно от кръв по килима (инцидент в неподходящ момент от месеца  Embarassed) веднага излезна с Ариел за петна . Peace

Имам запитване относно една жилетка,която много си харесвам ,но пуска ужасно много косми.Прах я на 30градуса и цялото пране беше "окосмено",а като я облека всичко и всеки , до който се доближа става ,като че си е играл с куче или коте  newsm78 Много си я харесвам,но не я слагам вече,че е много некомфортно и дразнещо. Съвети? newsm78
Виж целия пост
# 736
Спирт и памучен парца (не памук) пробвала ли си?
Напояваш хубаво парцалцето и обтриваш корпуса.
Ще опитам. Благодаря!
Виж целия пост
# 737
...
Имам запитване относно една жилетка,която много си харесвам ,но пуска ужасно много косми.Прах я на 30градуса и цялото пране беше "окосмено",а като я облека всичко и всеки , до който се доближа става ,като че си е играл с куче или коте  newsm78 Много си я харесвам,но не я слагам вече,че е много некомфортно и дразнещо. Съвети? newsm78

На стр. 38 има подобно питане и има няколко съвета, но нямам идея дали е постигнат желания ефект!
Виж целия пост
# 738
За да не залепват спагетите ( макароните) слагам сол или оцет няколко капки Simple Smilechef

 И запис Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 739
За да не залепват спагетите ( макароните) слагам сол или оцет няколко капки Simple Smilechef

 И запис Stuck Out Tongue




Може и капчица-две олио или зехтин.Simple Smile
Виж целия пост
# 740
За да не залепват спагетите ( макароните) слагам сол или оцет няколко капки Simple Smilechef

 И запис Stuck Out Tongue




Може и капчица-две олио или зехтин.Simple Smile

Така не съм пробвала Simple Smile) но следващия път ще опитам
Виж целия пост
# 741
Основното е спагетите/макароните да са качествени.  Peace
Виж целия пост
# 742
Колкото и да са качествени, винаги капвам във водата малко зехтин.
Отделно, че имам специална тенджера с кошница за варене на спагети, талиателе и пр. дълга паста.
Виж целия пост
# 743
Спагетите ги сварявам да поомекнат в подсолена вода. Преди да са готови съвсем ги вадя, пресичам ги със студена вода в гевгира и ги слагам обратно да се доварят със соса . Така хем не се слепват, хем поемат соса  Wink Wink
Виж целия пост
# 744
Спагетите ги сварявам да поомекнат в подсолена вода. Преди да са готови съвсем ги вадя, пресичам ги със студена вода в гевгира и ги слагам обратно да се доварят със соса . Така хем не се слепват, хем поемат соса  Wink Wink
Така е най-добре, да.  Peace
Виж целия пост
# 745
Момичета, никога, ама никога не "пресичайте" спагетите със студена вода! Не слагайте също и зехтин във водата. Това няма нищо общо с оригиналните рецепти за тяхното приготвяне  Peace Кипнете водата, в която ще ги варите и в която сте сложили морска сол. След това добавете спагетите без да ги притискате. Когато омекнат и се свлекат във водата, разбъркайте добре, но без излишен натиск.  Peace
Виж целия пост
# 746
Да бе, съседката ми е италианка от Северна Италия - жената ги приготвя точно като мен - малко екстра върджин във водата и алденте.
Виж целия пост
# 747
Момичета, никога, ама никога не "пресичайте" спагетите със студена вода! Не слагайте също и зехтин във водата. Това няма нищо общо с оригиналните рецепти за тяхното приготвяне  Peace Кипнете водата, в която ще ги варите и в която сте сложили морска сол. След това добавете спагетите без да ги притискате. Когато омекнат и се свлекат във водата, разбъркайте добре, но без излишен натиск.  Peace
И няма да залепнат ли ?
Не съм убедена  Wink
Виж целия пост
# 748
Залепват като се преварят Simple Smile
Трябва много точно да се уцели момента им.
Примерно на Барила има разлика между номер 1 и 3.
Виж целия пост
# 749
При варенето на паста, независимо от нейния вид, никога не бива да се гледа ориентировъчното време за варене на опаковката, защото не е вярно.
С времето придобих умението да разбирам кога е алденте - просто с една дървена шпатула леко разбърквам. При бъркането (2 -3 пъти най-много си позволявам да го направя) се дава усещането колко още да се вари.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия