Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

  • 314 033
  • 2 044
# 1 995
Представи си, и аз не я чистя след всяко готвене! ШОК! Освен, ако не е прокапало или преляло яко, не ис правя труда.
Виж целия пост
# 1 996
Miraj, подигравай се колкото щеш! Не знам ти от какво си в ШОК. Аз бях в шок, че някои жени никога не са си чистили фурната и дори не им хрумва да я чистят!
Виж целия пост
# 1 997
И плота и фурната чистя след всяко ползване.
Виж целия пост
# 1 998
Azalia, това, че не чистя след всяко готвене не означава, че никога не я чистя Simple Smile Палиш се от много незначителни неща. Ти минаваш ли с перото плочките в банята след всяко къпане? Това са си особености на всяко домакинство и твоят начин не означава, че е моят Wink
Виж целия пост
# 1 999
Според вас има ли значение обема на фурната? В един магазин ми обясниха, че няма. Разликата между 57л. и 69л. е само 1-2 см. във височината. Ширината е същата.
 
Виж целия пост
# 2 000
Според вас има ли значение обема на фурната? В един магазин ми обясниха, че няма. Разликата между 57л. и 69л. е само 1-2 см. във височината. Ширината е същата.
 
Е, то височината е важна, за да можеш да печеш на 2 или дори 3 нива. Виж колко са близо държачите за тавите и си прецени какво и как можеш да печеш. Аз съм пекла и с 2 малки тави на едно ниво и една голяма на друго. Удобство е.
Виж целия пост
# 2 001
Според вас има ли значение обема на фурната? В един магазин ми обясниха, че няма. Разликата между 57л. и 69л. е само 1-2 см. във височината. Ширината е същата.
 
Между тези двете няма реално кой знае колко разлика. Ако искаш наистина голяма фурна, в която спокойно да печеш на 2-3 нива или ако печеш бисквитки/кифлички и пр. да се събират повече в 1 тава си вземи 72,74,75литра, т.к. те освен във височина, са по-големи в широчина и дълбочина.
За мен лично има огромно значение фурната. Колкото е по-голяма толкова по - добре. На мен това ми беше основен критерии при избора.
Виж целия пост
# 2 002
Ще купувам тигани/посуда.
Оглеждам се за керамичен плот или по-скоро  стоящ кер. котлон с два/три диаметъра, но искам да го съчетая така че един ден като си взема голяма печка (60см) с 3-4 колела - да не сменям и тигана/ите (който в момента избирам а няма да са евтини).
Идеята е възможно най-големия (по-скоро оптимален размер) и универсален тиган/котлон да избера (за 2 човека).
Какви са стандартите за диаметри на котлони, понеже в магазина не всяка е дадена колко е, а и не вярвам много много на това дето пише или е оградено на плота. В момента съм с печка от миналия век и е с две плочи 15см и 18см (която ми малее, примерно за палачинки трябва да клечиш доста време)

Ако има значение - предубеден към индукционните котлони (а и имам стара посуда която не ми се сменя сега), така че съм за класически керамичен котлон/плот. Фурната засега не е належащата, но може и да е стояща - не съм решил.
 
Виж целия пост
# 2 003
14,5 18 и 21 см са на Bosh размерите. Тиганът е добре да е малко по-голям от нагряващия се кръг.
Виж целия пост
# 2 004
Момичета, простете невежеството ми, но как се готви на две нива? Аз имам само една решетка и няма на какво да сложа тава на друго ниво. Трябва да си поръчам още една решетка ли?
Виж целия пост
# 2 005
Момичета, простете невежеството ми, но как се готви на две нива? Аз имам само една решетка и няма на какво да сложа тава на друго ниво. Трябва да си поръчам още една решетка ли?
Към фурната нямаш ли тави? Моята фурна фабрично е с една решетка и с две тави - плитка и по-дълбока. На решетката можеш да сложиш тава или 2 малки тавички, а на тавата на фурната аз слагам хартия за печене и пека направо там. Много е удобно, особено за тестени изделия и пица.
Виж целия пост
# 2 006
Здравейте!Влизам тук с молба за съвет-преди няколко дни купихме 2ка плот за вграждане на Бош https://www.technopolis.bg/bg/Hobs/Built-in-Hob-BOSCH-PKF-375N14E/p/702853
днес го инсталирахме и при теста се оказа,че на голямата плоча има зона която остава черна,т.е.не се загрява според мен.Нормално ли е?За първи път се сблъсквам с такава ситуация и не знам към кого да се обърна-към търговеца ,за да върна продукта или към сервиз?
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Виж целия пост
# 2 007
Момичета, простете невежеството ми, но как се готви на две нива? Аз имам само една решетка и няма на какво да сложа тава на друго ниво. Трябва да си поръчам още една решетка ли?
Към фурната нямаш ли тави? Моята фурна фабрично е с една решетка и с две тави - плитка и по-дълбока. На решетката можеш да сложиш тава или 2 малки тавички, а на тавата на фурната аз слагам хартия за печене и пека направо там. Много е удобно, особено за тестени изделия и пица.

Имам, ама не ми се иска да ги цапам, че много трудно се мият Grinning Айде гозби на две нива не съм тръгнала да готвя, ама за печивата би ми било удобно. Само дето и те цапат тавата.
Виж целия пост
# 2 008
Нищо не се цапа с хартия за печене. Аз пека риба/месо в нормална тава на решетката и картофи в тавата от фурната, редя ги върху хартия за печене, слагам мазнина, сол и подправки и мятам. Нищо не се цапа чак толкова, а и моите тави от фурната се събират в миялната. А за тестени е още по-лесно даже.
Виж целия пост
# 2 009
Здравейте!Влизам тук с молба за съвет-преди няколко дни купихме 2ка плот за вграждане на Бош https://www.technopolis.bg/bg/Hobs/Built-in-Hob-BOSCH-PKF-375N14E/p/702853
днес го инсталирахме и при теста се оказа,че на голямата плоча има зона която остава черна,т.е.не се загрява.За първи път се сблъсквам с такава ситуация и не знам към кого да се обърна-към търговеца ,за да върна продукта или към сервиз?
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

Някои нагреватели имат такава зона. Погледнете книжката, раздел Проблеми - там го пише. Но зависи вашата зона, която не свети, къде е и колко е голяма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия