Прясно изцеден сок или бутилиран

  • 11 670
  • 160
# 90
Разбира се, че може да навреди. Като нищо да му докараш някой гастрит.

Е, сега, гастрит...Ами няма да даваш сок от зелена ябълка, я? Хубава узряла вкусна ябълка, сокът й е неутрален, в момента в болниците в Германия след операция дават на пациентите си да пият сок от ябълка, защото е по-полезен, хидратира и се задържа повече в тялото от водата. Освен това захранването става само с по няколко лъжички на ден, все пак нали затова е захранване. Соковете са по-леки от пюретата. А пък ако купувате готови пюрета, какво може да говорим? Пълни с консерванти и захари. Ние навремето нямахме такива екстри, та си правехме пюретата сами - що картофи съм смляла и варени меса, не е истина просто... Confused

Най-накрая някой да ме подкрепи! Напълно си права скъпа, смятах да го напиша това, но в последствие се отказах, защото няма кой да те разбере тука в тази тема...
Виж целия пост
# 91
Накратко.
Усвояването е един от основните проблеми на плодовите сокове. В един плод, освен захари, има и фибри. В изцедения сок, тези фибри липсват. Останали са само захарите, които бързо навлизат в кръвния поток. Увеличава се нивото на кръвната захар и панкреасът започва да произвежда инсулин, за да го понижи.
Също така, както знаем, соковете са леко киселинни. А на стомахът му е нужна алкална храна.
Колкото до пюретата в магазините - да, сигурно са бъкани с какво ли не. Затова си намирам домашни продукти и си готвя всичко за моето бебе.
Соковете не са по-леки от пюретата, както вече написах, усвояват се в пъти по-трудно.
Виж целия пост
# 92
Разбира се, че може да навреди. Като нищо да му докараш някой гастрит.

Е, сега, гастрит...Ами няма да даваш сок от зелена ябълка, я? Хубава узряла вкусна ябълка, сокът й е неутрален, в момента в болниците в Германия след операция дават на пациентите си да пият сок от ябълка, защото е по-полезен, хидратира и се задържа повече в тялото от водата. Освен това захранването става само с по няколко лъжички на ден, все пак нали затова е захранване. Соковете са по-леки от пюретата. А пък ако купувате готови пюрета, какво може да говорим? Пълни с консерванти и захари. Ние навремето нямахме такива екстри, та си правехме пюретата сами - що картофи съм смляла и варени меса, не е истина просто... Confused

Най-накрая някой да ме подкрепи! Напълно си права скъпа, смятах да го напиша това, но в последствие се отказах, защото няма кой да те разбере тука в тази тема...

Скъпи дами,
вие грамотни ли сте и имате ли грам желание да се образовате кое е добре за децата ви и кое не? Като гледам май клоним към второто. Защо не ви се иска да надскочите поне малко ограниченото си виждане и да помислите кое е добро за децата ви! И да, в този форум и в тази тема именно даваме само и единствено адекватни съвети и нищо друго. Въпросът е човек да има достатъчно сиво вещество и желание да прави добро на детето си, че да ги приеме Wink
Виж целия пост
# 93
Хубава узряла вкусна ябълка, сокът й е неутрален

Глупости hahaha Сокът и е киселинен, независимо че на вкус ти сладни. А ти разлика между възрастен и бебе на няколко месеца с недоразвита храносмилателна система правиш ли изобщо? Къде отиде на пациентите в Германия, говорим си за малки бебета. А плодови пюрета без захар и консерванти има, стига да си направиш труда да потърсиш.
Виж целия пост
# 94
Хубава узряла вкусна ябълка, сокът й е неутрален

Глупости hahaha Сокът и е киселинен, независимо че на вкус ти сладни. А ти разлика между възрастен и бебе на няколко месеца с недоразвита храносмилателна система правиш ли изобщо? Къде отиде на пациентите в Германия, говорим си за малки бебета. А плодови пюрета без захар и консерванти има, стига да си направиш труда да потърсиш.

От една лъжичка на ден много се съмнявам да стане нещо притеснително, нормално е ако на бебето го заболи коремчето, защото приема нова храна или сок, но при повечето е така. В такъв случай ако на някоя майка е страх да дава сок от ябълка може да даде морков (освен ако и на моркова не намерите кусурите).
Виж целия пост
# 95
Хубава узряла вкусна ябълка, сокът й е неутрален

Глупости hahaha Сокът и е киселинен, независимо че на вкус ти сладни. А ти разлика между възрастен и бебе на няколко месеца с недоразвита храносмилателна система правиш ли изобщо? Къде отиде на пациентите в Германия, говорим си за малки бебета. А плодови пюрета без захар и консерванти има, стига да си направиш труда да потърсиш.

От една лъжичка на ден много се съмнявам да стане нещо притеснително, нормално е ако на бебето го заболи коремчето, защото приема нова храна или сок, но при повечето е така. В такъв случай ако на някоя майка е страх да дава сок от ябълка може да даде морков (освен ако и на моркова не намерите кусурите).

Ами...да ги захранват тогава с кока кола, щом соковете са им вредни... Joy

Значи дами, пюрето от ябълка е по-леко от сока от ябълка? Интересно станановище...А мога ли да попитам, с какви пюрета препоръчвате захранване щом твърдите, че соковете са вредни? newsm78
Виж целия пост
# 96
Най-лекото захранване е с оризова каша. Ако няма да е с оризова каша, най-добре е да се започне със зеленчуково пюре.

ПП Вредите от захранването със сок не са измислица на този форум. Пише го на най-разл. места: примерно на сайта на Амер. педиатрична асоциация; Бълг. мин. на здравеопазването; виждала съм учебник по педиатрия, в който пише същото...

Виж целия пост
# 97
Popule,
може да ти е смешно, но е вярно. Няма защо да дъвчем едно и също. По-нагоре беше обяснено защо целият плод/плодовото пюре са по-подходящи от сока, не само за бебета, а и за възрастни. Гугъл също знае достатъчно по въпроса Wink И действително това не са наши измислици, а на специалисти в световен план. Кока-колата пък що я намесихте не ми е ясно, като нямате аргументи не говорете смешки, ами седнете и се образовайте, не боли Laughing
Виж целия пост
# 98
Не ставаше въпрос обаче за пиене на сок преди захранване, това беше вмъкнато като пример. Става въпрос, че  *ЕлЕм  каза, че докторката и е луда, защото препоръчва сок на детето и, което е  на 6 или 7 месеца (не помня с точност). Еми би трябвало на такава възраст да е захранено вече или поне да е започнала захранване, а щом яде пюрета защо да не пие и по-малко сок? Писах тук, защото беше писано, че до една година не било хубаво да се дава... Това са глупости, майките записват децата си от 8 месечна възраст на държавни и частни кухни, който със сигурност не дават повече качество от един сок от ябълки!
Виж целия пост
# 99
Наистина не е добре да се дава сок до навършване на година. Тук не става въпрос за плюсовете от натуралните сокове, а за минусите им.

ПП Даването на сок Е захранване.
Виж целия пост
# 100
Най-лекото захранване е с оризова каша. Ако няма да е с оризова каша, най-добре е да се започне със зеленчуково пюре.

ПП Вредите от захранването със сок не са измислица на този форум. Пише го на най-разл. места: примерно на сайта на Амер. педиатрична асоциация; Бълг. мин. на здравеопазването; виждала съм учебник по педиатрия, в който пише същото...

Имам удоволствието да чета английски и съм просветена по въпроса. Смята се, че е вредно да се захранва с ПРЯСНО изцеден сок, защото не е пастьоризиран, може да измести кърменето и може да навреди на зъбите. Така, за пастьоризацията - ако го цедиш на момента, тя не е проблем, т.е. става въпрос за мързеливи майки, които като изцедят една ябълка и дават сока по няколко дена. Ами няма така да правят. Ще го цедят на момента и този проблем отпада. Второ - да измести кърменето. Ще измести кърменето, ако наливате бебето със сок. А тук говорим за захранване - по малко, колкото да свикне с новата храна и постепенно кърменето да отпадне или едно от храненията да бъде с твърда храна. Кога ще го правите, вие решавате, добре е да се кърми бебето по-дълго, в това няма съмнение. Трето - за зъбите. Това са само теории, все пак, в пюретата също има захари, захарите трудно могат да се избегнат, когато се дават плодове. Но от друга страна в плодовете има и много полезни за организма съставки. Колкото до гастрити...това няма да го коментирам, не всеки човек получава гастрит.
Виж целия пост
# 101
Наистина не е добре да се дава сок до навършване на година. Тук не става въпрос за плюсовете от натуралните сокове, а за минусите им.

ПП Даването на сок Е захранване.

До годинка за цитрусите съм съгласна, но за ябълки, праскови и т.н. не мога да кажа същото, защото 90 от 100 дават сок и никога не са имали проблеми. Цедиш си го в къщи, в началото аз го прецеждах през тензух ако са праскови ги белих преди да ги изцедя. И ако не се дава сок заради 5 минуса, а има 100 плюса това за мен е грешка.
Виж целия пост
# 102
Е, то има и осолявани бебета, които по-късно не са имали проблеми, но рискът заслужава ли си?




Най-лекото захранване е с оризова каша. Ако няма да е с оризова каша, най-добре е да се започне със зеленчуково пюре.

ПП Вредите от захранването със сок не са измислица на този форум. Пише го на най-разл. места: примерно на сайта на Амер. педиатрична асоциация; Бълг. мин. на здравеопазването; виждала съм учебник по педиатрия, в който пише същото...

Имам удоволствието да чета английски и съм просветена по въпроса. Смята се, че е вредно да се захранва с ПРЯСНО изцеден сок, защото не е пастьоризиран, може да измести кърменето и може да навреди на зъбите. Така, за пастьоризацията - ако го цедиш на момента, тя не е проблем, т.е. става въпрос за мързеливи майки, които като изцедят една ябълка и дават сока по няколко дена. Ами няма така да правят. Ще го цедят на момента и този проблем отпада. Второ - да измести кърменето. Ще измести кърменето, ако наливате бебето със сок. А тук говорим за захранване - по малко, колкото да свикне с новата храна и постепенно кърменето да отпадне или едно от храненията да бъде с твърда храна. Кога ще го правите, вие решавате, добре е да се кърми бебето по-дълго, в това няма съмнение. Трето - за зъбите. Това са само теории, все пак, в пюретата също има захари, захарите трудно могат да се избегнат, когато се дават плодове. Но от друга страна в плодовете има и много полезни за организма съставки. Колкото до гастрити...това няма да го коментирам, не всеки човек получава гастрит.

Това уточнение не съм го срещала. Може ли линк?
Виж целия пост
# 103
Е, то има и осолявани бебета, които по-късно не са имали проблеми, но рискът заслужава ли си?




Най-лекото захранване е с оризова каша. Ако няма да е с оризова каша, най-добре е да се започне със зеленчуково пюре.

ПП Вредите от захранването със сок не са измислица на този форум. Пише го на най-разл. места: примерно на сайта на Амер. педиатрична асоциация; Бълг. мин. на здравеопазването; виждала съм учебник по педиатрия, в който пише същото...

Имам удоволствието да чета английски и съм просветена по въпроса. Смята се, че е вредно да се захранва с ПРЯСНО изцеден сок, защото не е пастьоризиран, може да измести кърменето и може да навреди на зъбите. Така, за пастьоризацията - ако го цедиш на момента, тя не е проблем, т.е. става въпрос за мързеливи майки, които като изцедят една ябълка и дават сока по няколко дена. Ами няма така да правят. Ще го цедят на момента и този проблем отпада. Второ - да измести кърменето. Ще измести кърменето, ако наливате бебето със сок. А тук говорим за захранване - по малко, колкото да свикне с новата храна и постепенно кърменето да отпадне или едно от храненията да бъде с твърда храна. Кога ще го правите, вие решавате, добре е да се кърми бебето по-дълго, в това няма съмнение. Трето - за зъбите. Това са само теории, все пак, в пюретата също има захари, захарите трудно могат да се избегнат, когато се дават плодове. Но от друга страна в плодовете има и много полезни за организма съставки. Колкото до гастрити...това няма да го коментирам, не всеки човек получава гастрит.

Това уточнение не съм го срещала. Може ли линк?

Заповядай. http://wholesomebabyfood.momtastic.com/juiceforbaby.htm#.UxIB8vmSw41 Искам и още нещо да уточня - не вярвам много много на американските педиатри. Като се има предвид, че САЩ е на едно от водещите места по затлъстяване на населението, включително и децата....Та така. Аз лично съм давала на децата си по малко сокче от малки и не съм имала проблеми. Аз обаче имах проблеми с кърменето, нямах достатъчно мляко, така че се наложи да отбивам рано, затова и рано съм захранвала.
Виж целия пост
# 104
Е, то има и осолявани бебета, които по-късно не са имали проблеми, но рискът заслужава ли си?

Сравнението ти не е на място, защото от прясно изцеден сок никой не съм чула да е умрял или че може да има каквито и да е фатални последици. При положение, че едно бебе е опитвало пюре от праскови примерно защо да не пие и сок от праскови. Има пюрета с ягоди на Bebevita, на които на бурканчето пише 4месеца + . Какви са минусите от соковете, който липсват при пюретата? Едни и същи са. Най-сериозния проблем от сокове, който съм чула да има бебе е зелено ако или вече ако някой имат алергия, която и на 5 години може да бъде открита (дай до 5 години да не даваме сок) и ако си наблюдаваш добре детето всяка вечер като го къпеш за пъпчици или обриви и да се заглеждаш в акото след като си започнал да даваш нова храна, за да обърнеш внимание на време ако има проблем и ако има такъв се спира сока и след една седмица пак се дава и бебето свиква. Така се изгражда имунитета според мен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия