Пластмасови купи Tupperware - лъжа или истина?

  • 208 173
  • 747
# 90
Най-редовно си квася мляко във всички възможни свободни купички и чаши, които имам. Става много лесно, без фалове досега.  Peace
Виж целия пост
# 91
Аз да, още преди 10 години Hug
Виж целия пост
# 92
Никой не казва къде се провеждат тези партита за демонстриране на купите? Въпреки, че ми е малко ангажиращо да отделя 2-3 часа за такова нещо
Виж целия пост
# 93
Някой може ли да ми каже цената на този комплект- три купи за снак и ланч и термочанта?

Виж целия пост
# 94
Надявам се, че не ги наричат наистина "за снак и ланч" ...
Виж целия пост
# 95
Този комплект го няма в българския каталог Peace
Виж целия пост
# 96
Споделете подробности за квасенето на мляко в темосерв, какато и други идеи за приложението му. Аз до сега само задушени зеленчуци съм правила в него.
Виж целия пост
# 97
За термосерва:

Казват, че ако залееш яйца с вряла вода и го затвориш след 15 минути ще са сварени, не съм пробвала. На същия приницип би трябвало макарони или спагети да се варят. Рускините пишат, че правят компот в него, също така елда и овесени ядки Peace

Квасенето - затопляш млякото до 40-50 градуса, да можеш да си задържиш пръста, да не е вряло. Разтваряш на литър мляко 2 с. л. кисело мляко, наливаш в бурканчета и ги нареждаш в термосерва. Наливаш малко гореща вода през дупките на цедката, само до дъното на цедката. Захлупваш и оставяш поне 6 часа, аз го бях оставила цяла нощ. Някои слагат и сухо мляко, следващия път ще пробвам да видя дали ще стане малко по-гъсто. Това е - трябва само да пробваш предварително бурканчетата в които ще го правиш дали са малки за да се затваря хубаво капака на термосерва. Аз го правих в стъклени чаши тъй като нямах толкова малки бурканчета.
Виж целия пост
# 98
Благодаря, много полезна информация. Simple Smile
Мисля дори че в купите директно си правиш млякото, без да е нужно да слагаш бурканчета. Сега се навих да пробвам, само да си намеря капака на моята купичка. Тя е Алегра, мисля, че е по-малко от 500мл. Спокойна, дали ще стане?
Виж целия пост
# 99
Термосерв е на друг принцип, там трябва да са в друг съд. Макарони варя там, т.е заливам с вряла вода и захлупвам, като понякога разклащам. Но аз ги обичам по италиански, ал денте. Който обича преварени, едва ли ще ги хареса. В термосерв стават довре и забулени яйца.
В алегра не съм квасила, но би трябвало да става. Директно в купата. Много добре става в купите за месене и в кристалуейв.
Виж целия пост
# 100
Надявам се, че не ги наричат наистина "за снак и ланч" ...
интересно,защо да не ги наричам така,като са кутии за това. Разбрах,че няма да мога да науча цената им,надявам се да са безопасни- два пъти ги използвахме вече Peace

Извинявам се,наистина съм в бг форум- кутии за закуска и обяд.
Виж целия пост
# 101
Защото в българския няма такива думи.
Виж целия пост
# 102
Здравейте.
Имам купата за месене,не съм присъствала на парти и така си отлежава от незнание..Може ли да споделите рецепти за нея.Става ли за квасене на кисело мляко?
Благодаря предварително!  bouquet
Виж целия пост
# 103
Здравейте!Аз бях си закупила купата за месене на тесто 98-99г.Децата бяха малки и често я ползвах за тесто запици.Имаше точни пропорции.Зареждам я сутринта и вечер тестото готово да пека пици.Бях забравила за нея.Тогава една колежка беше дистрибутор и ми я препоръча.Съжалявам,че не си купих уреда за приготвяне на смес за палачинки.Идваше наистина скъпо.Ако не бъркам купата струваше 27 000лв за тогава или 27лв сегашни.Много отдавна не я ползавм.Даже преди два дни един колега ме попита дали я ползвам още.Записвам се да следя.Стана ми интересно.
Виж целия пост
# 104
Шейкъра ли? (аз така му казвам) Simple Smile Аз имам големия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия