Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Берлиц, Алианс или Британика?

  • 27 134
  • 82

Анкета

Коя езикова школа смятате за най-добра?

Опции:

# 60
Много съм притеснена от мненията, които прочетох за Британика.

Големият ми син ходи в езикова школа Интелект, сега започва 6-та година и съм много доволна. За съжаление за малкия не се събра група (5-6 годишни) и обмислям да го запиша в Британика, в новия им филиал до Била на бул. България. Ще съм благодарна ако някой има отзиви от там (ако е имало вече учебна година в него, разбира се, тъй като не зная колко е нов).

Ако имате отзиви и за други школи в района на кв. Гоце Делчев, Стрелбище, Борово, Бели Брези, ще съм благодарна.

За Интелект иначе мога да споделя само добри неща. Първите две години детето беше при една учителка, която напусна и после групата се пое от други две, които и досега водят (в зависимост от това в коя група се падне), но и от дветедетето е с много добри впечатления. Групите са малки, най-много са стигали до 8-9 деца, по-често около 6-7. Правят и проекти, учат също по учебниците на National Geographic, които са доста интересни.
Виж целия пост
# 61
Бул. Пенчо Славейков удобно ли ти е?
Виж целия пост
# 62
Не, за съжаление, иначе прочетох добрите отзиви за школата, в която са децата ти  Hug
Виж целия пост
# 63
SZA, офиса на Британика на бул. България е от септември тази година, така че, учебна година е нямало до момента.
Аз бях там, на втория етаж са - половината от етажа е с мебели, другата я ползва Британика, към момента има около 4-5 стаи, бяха празни все още /началото на септември/, само за малки деца ще са към момента. Интересувах се за голямото ми дете, тя ще е начинаеща, курса  е 1026  лв, ако платиш наведнъж. Междудругото това беше най-голямата сума, която ми поискаха за година. Питах в Аво-Бел и Хай Тайм - там са почти 900 лв. - на вноски плюс това.

Радвам се, че сподели мнение за Интелект, ами там курсовете са наполовина спрямо Британика и други школи. Аз се интересувах за себе си, в Британика за един курс ми искаха 800 лв, а в Интелект, където сега са пуснали и 10% намаление с карта Гетти - същия курс ще ми струва 450 лв - може би и при курсовете за децата ще има разлика... След твоето мнение, с чиста съвест ще се запиша там.

Виж целия пост
# 64
Започнахме новата учебна година във Фондация " Английски клуб"-София.Открили са още една база в София,което говори,че са им се увеличили курсистите.Нещо,което ме радва,защото го заслужават.
Виж целия пост
# 65
gerka  , благодаря ти от цялото си сърце!
Ти си причината, покрай летните английски лагери, да разбера за съществуването на "Английския клуб" и да се обадя в офиса им, по средата на срока. И с дете отказващо да чува за учене на английски!
Но не, на г-жа Розета такива не й минават - усети какви са интересите ни и опна детето пред огромна луксозна карта на света. Започнаха да си говорят (на английски!) за животни, континенти, нещо друго и хоп, показа ни учебниците (на National Geographic) и ние лапнахме тотално въдицата.
Тази жена е толкова рядка птица, каквото и да напиша за нея ще изглежда пресилено или невероятно. За мен е богатство, макар и за 2 месеца само.
Новата учебна година започнахме с Яна - млада, отговорна, харизматична и строга. Детето много я харесва и нея.
Виж целия пост
# 66
Мис Яна е дъщеря на г-жа Розета Стойчева.Изключителен преподавател и човек,към когото детето ми много се привърза и заобича през последните две години,в който му преподаваше.
Виж целия пост
# 67
Розета и Яна са хората, които накараха и моя син да забрави отвращението си от езика и то внезапно, от раз /упорито насаждано преди това от г-жата в у-ще, лошо отношение към школите пък имаше от Британика/, споделяла съм го и преди.
Наложи се тази година да е при мис Дени, заради часа, а не при Яна, но всичко е на 6, засега. Доволна съм.
Виж целия пост
# 68
Аз искам да запиша сина ми в "Английски клуб" в клона им в Гео Милев, тъй като живеем наблизо. Впечатленията ми от г-жа Розета Стойчева, както и от обстановката, са много добри. За съжаление към момента не може да стартира нова група, защото не са се събрали достатъчно деца. Ще изчакаме още.
Виж целия пост
# 69
Аз искам да запиша сина ми в "Английски клуб" в клона им в Гео Милев, тъй като живеем наблизо. Впечатленията ми от г-жа Розета Стойчева, както и от обстановката, са много добри. За съжаление към момента не може да стартира нова група, защото не са се събрали достатъчно деца. Ще изчакаме още.

Silverlady, аз бях по същия начин преди 2 години когато исках да запиша синът ми в другата база. Той е първото записано дете. Laughing Толкова се впечатлих от разговорът с г-жа Стойчева, че бях твърдо решена да изчакам и вярвах, че ще се събере група. Радвам се, че интуицията ми не ме  подведе и очакванията ми се оправдаха. Честно ще ви призная, че синът ми много се разочарова като разбра, че неговата учителка отива в другата база. Не че не си харесва сегашната -Мис Дени- напротив, познава я от двата лагера и казва, че е много готина и добре обяснява. Просто си беше свикнал със Стойчева. А аз като майка вътрешно се надявам, че Дени, както и Яна, която преподава на малкия, ще продължават да ги провокират, така както Розета.

Да не забравя нещо, което ми направи впечатление от ФБ. Разглеждах им снимките от Гео Милев. Забелязах, че отново стаите са подредени с малък брой чинове. тоест хората си държат на малките групи, което много, много ме радва.

ЗаСлон, Hug, аз пък ти благодаря за хубавите предложения и напомняния, които правиш в темичката за мероприятията с деца.
Виж целия пост
# 70
Имам преки наблюдения само върху Британика и, тъй като са преки, не ми дават никакво основание да ги отбележа като най-добри.
Добри напротив, търся варианти за смяна и НЕ препоръчвам Британика.
Смятам, че за тези 5 години, в които сме там, нивото много падна, групите са големи, преподавателите се сменят постоянно и са без особен преподавателски опит.
С една дума качеството, на което те твърдят, че държат, деградира. Много усилия се хвърлят, обаче, да ни се обяснява на родителски срещи колко страхотни са децата ...
Синът ми има 90%+ процента на годишна база, но моите представи на този материал да имаш този % успеваемост, са много по-високи от това, което виждам.
Предпочитам реални знания пред високи оценки и не мисля, че преподавателите успяват да извлекат максимума от заложения учебен материал. А, и между другото, случва се да не успеят да вземат учебника докрай....
Наблюденията ми са за филиалите Стрелбище и Бели Брези, но моя приятелка има подобни и за филиала на Прага.
Падащото качество изглежда по-скоро като стандарт, отколкото като въпрос на филиал май ...
Виж целия пост
# 71
gerka, доколкото разбирам тази симпатична учителка Яна се е преместила в новата база, така ли? Разгледах стаичките - много светли, чисти и уютни, а чиновете са подредени като буква П. Групичките са максимум до 6 деца, което ми допада. Засега за новата група освен моето дете има още едно желаещо. Ако станат три ме увериха, че могат да започнат.
Виж целия пост
# 72
gerka, доколкото разбирам тази симпатична учителка Яна се е преместила в новата база, така ли? Разгледах стаичките - много светли, чисти и уютни, а чиновете са подредени като буква П. Групичките са максимум до 6 деца, което ми допада. Засега за новата група освен моето дете има още едно желаещо. Ако станат три ме увериха, че могат да започнат.

Не. Премести се Розета- Директорката. Тя ни запали, отличен педагог и логично сега отива в новата база.

Вярвам, че ще се  намери още едно дете за старта.
Виж целия пост
# 73
Аз след всички лоши отзиви за Британика и не особено приятния ми опит с момичето по телефона в офиса им на Била България, както и високите цени се отказах от тях.

Получих хубави отзиви за школата Мери Ийтън, имат офиси на Опълченска и в Борово, но за жалост в Борово няма група за нашата възраст със стартърс.

Затова записах малкия на частен учител близо до нас с добри отзиви. Утре е на първи урок и се надявам да се чувства добре. А догодина ще търсим група.

За Интелект нямам впечатления от групите за възрастни, но не само аз съм доволна от родителите на деца. Ние сме вече 6-та година там и има още 3-4 дечица в нашата група, които са си постоянни.
Виж целия пост
# 74
gerka,най-вероятно децата ни учат заедно,защото и при нас е същото положение-две години му беше мис Яна,а сега е мис Дени.И моя беше разочарован,най-вече,защото мис Яна е "по-строга".Но бързо свиква и мис Дени,още повече,че я познава от миналата година,когато заместваше мис Яна за няколко урока.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия