ВМ-НВХ, част 62

  • 40 407
  • 738
# 45
Момичета, извинете за лаишкия въпрос, но как се изчислява колко белтък има в даден белтъчен продукт?
Защото до колкото знам 100 гр месо не е 100 гр. белтък.

Вив, виж тук http://www.bb-team.org/hrani/id/887152_svinska-pleshka-surova , например.
В 100 гр. месо има 17,18 гр. белтъчини.
Виж целия пост
# 46
Благодаря Гали  Hug Мислех, че има някаква закономерност за месото (чистото месо) специално, но сега като гледам - такава няма.
Но приблизително му 15 - 20% е белтъка. Това ме интересуваше, благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 47
Гали ме изпревари , и аз ти заредих същия линк .
Проблемът при ниско въглехидратните диети е че по време на прехода тялото на научения да прекалява с въглехидрати ( във всичките  форми ) чувства глад . Стомахът ти е празен , няма го чувството за ситост . при Дюкан се залага на ситостта от белтък . Няма да споделям какви колосални количества белтък сме унищожавали с брат ми . Че отслабнахме - отслабнахме , той и без поражения , че и задържа  #Cussing out
При НВ ВМХ от една страна махаш талаша , скойто си пълнил ( затлачвал ?) храносмилателната си система , от друга даваш на тялото животворни наситени мазнини . ( Французите ги разбират тия работи:)
Интересното е че за пръв път от десетилетия нямам проблеми с WC , хич . Хляб май не ми се прияжда , понякога ми замирисва на вкусно на козунак например . Плодовете не са ми особен приоритет , хапвам си зеленчуци . Сега остава да се науча да ям бавно и да забравя за вино...
Виж целия пост
# 48
Вив, ако ги смятаме като енергийни проценти, за целите на режима, са 29% белтъчини и 71% мазнини, в този случай.
Виж целия пост
# 49
deizi_24, добре дошла! Дано да се чувстваш добре и да постигнеш целите си с този начин на хранене!

За подаграта - да, абсолютно, това е подходящ хранителен режим. При подаграта се оказва, че важна роля играе фруктозата. Тук мисля, че kamelothможе да го обясни по-добре, но обяснението, което аз съм срещала, е, че при повишена консумация на фруктоза черният дроб, за да я преработи, отделя пикочна киселина като отпаден продукт и така нивото на пикочната киселина се повишава. Видовете месо всъщност нямат толкова значение, колкото да се ограничат източниците на фруктоза - захар, глюкозо-фруктозен сироп (в България той не се среща толкова често, но може да го има в пакетирани вносни сладкиши), мед, плодови сокове, вкл. фрешове, газирани напитки със захар или глюкозо-фруктозен сироп, а е добре да се ограничат и плодовете.
Виж целия пост
# 50
tonyduve, Cioccolata благодаря Ви за отговора! Въпросът ми за подаграта е заради мой познат, на който е поставена тази диагноза.
Аз си имам други болежки-хиперпролактинемия и доказана ИР за която пия сиофор. Сега на контролните прегледи нещата с ИР са се подобрили и мисля след време да махна сиофора и да продължа на този режим цял живот. За това Ви чета с интерес и попивам всяко Ваше мнение.
Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 51
Дейзи, не спомена ли или бъркам, че имаш 4 кг за сваляне?
Може ли да те помоля за малко повече за кг. височина ...

Струва ми се, че си със сравнително нормално тегло и тази ИР ме озадачи, затова те питам. Надявам се, не съм не съм нетактична.  Embarassed
Виж целия пост
# 52
deizi_24,добре дошла.
Вив Hugнаистина само чета,защото нямам нищо за споделяне.
Кг-ми не гледам,мерки -харесвам как вървят.

А и вие толкова неща пишете,че ми трябва време да осмисля всичко.  Crazy

Виж целия пост
# 53
глюкозо-фруктозен сироп (в България той не се среща толкова често, но може да го има в пакетирани вносни сладкиши)
За съжаление това отдавна не е така. Доста масово се употребява глюкозо-фруктозен сироп в почти всичко пакетирано (включително и българско). Даже и в детски сок съм го виждала (не че разбирам защо някой би купил точно детски сок, но това е друга тема). Мисля, че съм го виждала и в състава на меса (тип пастърма и т.н.), макар че не съм 100% сигурна това ли беше или захар, тъй като и двете опции ми се струват неприемливи и не го купих.
Относно Филаделфията - един и същ продукт, произведен за различни държави не е задължително да съдържа едни и същи продукти (още по-малко пък в еднакви съотношения). Дори и в рамките на ЕС. За САЩ и Европа пък съвсем.
Виж целия пост
# 54

А и вие толкова неща пишете,че ми трябва време да осмисля всичко.  Crazy
Да не си второ дете? Шегувам се  Hug
Едва ли има нещо общо с подаграта, но като бях тийнейджърка ме болеше големия пръст на крака, след като съм яла агнешко  newsm78  Добре, че рядко се случваше - по семейни празници на село основно, а и повече налитах на карантията  Crazy  Сега нямам такъв проблем, но май предпочитам ярешко.
Виж целия пост
# 55
Вивиан Simple Smile бъркаш ме с друго ново попълнение във вашите редици. Моите кг са много повече за сваляне.  Заради заболяванията ми свалянето върви мнооого бавно при мен. Сега след като минах на този режим и то с доста прегрешения от моя страна нещата с кг взеха да се оправят, за което съм много щастлива. Колкото до ИР тя ми е доказана с изследвания и си личи от всякъде Simple SmileSimple Smile
Виж целия пост
# 56
ada_smiles, абсолютно си права, съставът на продуктите се различава дори за отделни държави в рамките на един континент. И това важи също за козметиката и почистващите продукти, както явно важи и за храните Rolling Eyes Предполагам, че от една страна се гледат търговски съображения (себестойност спрямо покупателната способност на купувачите), от друга страна явно има и други съображения. Доколкото разбирам, в САЩ и Канада е доста по-трудно да се намерят напълно натурални кисели млека и сметани (без нишесте, желатин, гума гуар и подобни), особено в хранителните вериги. В България и като цяло в Европа положението е по-добро в това отношение, може би защото тук страхът от животинските мазнини не е толкова разпространен все още.

А за глюкозо-фруктозния сироп, честно казано, наблюденията ми са от последните 2 години на базата на продуктите, които аз съм разглеждала. Понеже потреблението ми на пакетирани храни е драстично намаляло, а когато купувам бонбони или шоколад, държа на качеството и чета етикетите, ми се случи точно веднъж да попадна на полски бонбони с ГФС - беше ги купила майка ми за рождения си ден, защото изглеждали интересно, били евтини и били със сироп като пияни вишни Rolling Eyes И затова нямам представа доколко е разпространена употребата на ГФС у нас, но нищо чудно в много бонбони, сокове, млечни шоколади и подобни вече да го има. Embarassed
Виж целия пост
# 57
Дейзи благодаря , явно съм объркала  Hug
Виж целия пост
# 58
Дейзи, радвам се, че вече имаш положителни резултати! Simple Smile Дано да продължи по същия начин и да се чувстваш добре!
Виж целия пост
# 59

А и вие толкова неща пишете,че ми трябва време да осмисля всичко.  Crazy
Да не си второ дете? Шегувам се  Hug
Едва ли има нещо общо с подаграта, но като бях тийнейджърка ме болеше големия пръст на крака, след като съм яла агнешко  newsm78  Добре, че рядко се случваше - по семейни празници на село основно, а и повече налитах на карантията  Crazy  Сега нямам такъв проблем, но май предпочитам ярешко.


 hahahaДа,позна Hug Ма съм по-хубавото Party
Ама наистина сте едни експерти ,евала ви,много си ме радвате. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия