ВМ-НВХ, част 62

  • 40 432
  • 738
# 645
При вече образувани жлъчни камъни трябва да се подхожда внимателно с мазнините... Embarassed Мисля, че е най-добре да се увеличават постепенно. Но също се сещам, че някои от пишещите тук са споделяли, че жлъчката ги боли (не знам дали от камъни), когато ядат пържено тесто, а не например мазно месо newsm78
..
Аз съм споделяла.Камъка ми е 1,5 см в жлъчката, имах много кризи по време на въглехидратното ми хранене, жестоки, от тесто, пържено тесто и много странно булгур. Булгур хапна ли , след това в Пирогов за инжекции. Страшни болки. Като започнах с мазнините и избягвам тестото всичко се нормализира. Но дори в момента, ако изпадна в емоционален пристъп на хранене и прекаля с тесто или пържено, веднага усещам тежест. Аз също не бих пречиствала черен дроб, имам и роднина която свърши в болница със заседнал камък. Повечето хора си мислят че жлъчните камъни са меки и се разпадат от мазнината, леля ми е с извадена жлъчка и получи една торбичка камъни за спомен. Първо на ехографа имаше три камъка а в торбичката бяха 3 големи и над 10 малки, второ въобще не са меки, не знам дали няма различни видове както при бъбречните камъни, но при всички случаи си е опасно. Лекарят обясни че другите камъни са били "скрити" зад големите  newsm78

fata_morgana би ли споделила подробности, за ефекта на жабуренето върху кожата. Аз мажа в момента със рициново и студено пресовано слънчогледово, интересно ми е вътрешно как се отразява(шарлана е студено пресован слънчоглед , нали) тоест имала ли си кожни проблеми, които са се подобрили ?
За мазането с масла, засега нямам видим ефект, явно пъпките с които се борих не са били от млечните а от тази смес. Първо пъпчасах, след това ми се появиха ужасни черни точки, сякаш кожата се чисти, толкова повърхностни че ги вадя само като минавам с кърпа... сега започна да мис е успокоява кожата, пъпките отминаха, още леки черни точки имам но засега не отбелязвам голяма промяна от преди, но и не съм много стриктна.
Виж целия пост
# 646

mis_val мисля, че vici беше писала преди за същите болки
остави кокосовото масло за сутрин в кафето
и се храни малко по еднотипно на едно хране: един вид зеленчук+една друга храна
2с.л кокосово масло следобед + храна ми се струва мнооооооооооого
айде успех и да се оправяш  Hug
Herzen кафе не пия  Hug  закусвам си добре,обаче  Laughing
Аз пооткрих това онова,скоро мисля да споделя,благодаря за пореден път на всички за съветите
Определено прекалявам с мазнините,аз си го признах милион пъти  Embarassed  ,но и аз освен че съм лакома съм и много стриктна  Laughing  преди в Зоната знаех толкова от това,толкова от онова,тук докато се ориентирам от кое по колко и става страшно  hahaha
Знам,че ще се справя,направих си няколко генерални извода тези дни и смятам ,че открих "ключа към палатката"
 fata_morgana,правила съм го това,даже вчера от една съседна тема,където ми дадоха същия съвет за черния дроб,съответно ми напомниха за него
Това,което знам аз за този метод е,че е супер за черния дроб,че премахва съответно токсини и също така се бори с бактериите,което на свой ред спомага и при парадонтоза   bouquet
Виж целия пост
# 647
Абе, като пишете колко сте лакоми, аз се чудя къде да се скрия Embarassed Аз със сигурност и сега ям, и преди съм яла доста прилични количества храна, определено повече от много от вас Embarassed Вярно, че сега на морето, понеже физическата ми активност беше сравнително малко, се оказа, че не успявах изобщо да огладнея и същото количество храна ми идваше в повече, така че може да зависи и от това, не знам, ама мисля, че или аз ям много, или вие ядете малко Laughing Тоест, на мнение съм, че да се ограничава нарочно количеството храна, би трябвало да бъде последното средство, когато нищо друго не работи. Embarassed
Виж целия пост
# 648
Пила си го? Правила съм едно жабурене сутрешно, но беше с шарлан - много добре се отразява на състоянието на кожата  Simple Smile

Да. Някои го жабуркат малко преди това, но на мен не ми хареса. http://gotvach.bg/n5-6940-%D0%A1%D1%8A%D1%81_%D0%B7%D0%B5%D1%85% … D0%BD%D0%B8%D0%BA Иначе съм чела, че трябва да се жабурка (когато няма да го пиеш след това) докато цветът не стане мътен. Не знам ти дали го правиш.
Виж целия пост
# 649
joya, като казваш, че мажеш със смес от рициново масло и слънчогледов шарлан, какво имаш предвид? Намазваш и отмиваш? Или оставяш да попие в кожата? newsm78 И в какви пропорции са маслата? Аз това нещо съм го срещала за почистване на кожата - пишат, че било страхотно, но можело отначало да има пъпки, докато се изчистели замърсяванията. Значи и при теб е било така. В такъв случай аз не знам дали да се осмеля да правя такива експерименти Embarassed
Виж целия пост
# 650
Ако не си прочела първата страница на темата, е добре да я погледнеш и осмислиш Wink Това е начин на хранене, не диета, така че със сигурност става за продължително прилагане - дори всъщност се препоръчва да се прилага безсрочно, а не например за месец-два.
Шоки, много хубаво си го казала, трябва осмисляне, четене. Прави ми впечатление колко много хора минават през диетите като пчели от цвят на цвят, днес съм на тази диета, утре на друга, и само си изтощават организмите.  Peace


Стигнах дотам, че ядох вратна пържола на скара, намазана с маскарпоне,  #Crazy и беше наистина многооо вкусно...
Аз съм готвила пържоли на фурна с маскарпоне разредено с малко вода, стават Божествени, опитайте.  Heart Eyes

Направих една елементарна таблица за пресмятане на калории. Въвеждате само продукт, грамове,
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=23e2322b1e
Гали, опитах се да сваля таблицата но ми излиза:
Несъществуващ файл / папка
 newsm78

Мис Вал, аз малко като латерна, но пак да кажа- пробиотици и пак пробиотици, те ме спасиха от колит и болки в жлъчката. Заради жлъчката съм карала 6 месеца само на хляб, картофи, тиквички и извара, нищо друго не смеех да хапна.
Виж целия пост
# 651
Кажете за пържолите с маскарпоне : кога се намазва - преди или след печенето? Embarassed Аз много обичам маскарпоне, но освен за десерти, друго приложение не съм му намерила, а и не съм търсила, защото ми се струва много пристрастяващо Embarassed Но така, за готвене на нещо солено, бих пробвала.
Виж целия пост
# 652
Овкусяваш пържолите с каквито подправки искаш и ги нареждаш в тава. Маскарпонето го разбъркваш с малко вода да го докараш на консистенция горе долу като заквасената сметана, може и една идея по-гъсто да го оставиш. Заливаш с него пържолите, слагаш отгоре фолио и печеш. По желание към края може да ги отвиеш за да ги запечеш без фолио. Става малък разкош.

Да допълня, на една средно голяма тава с пържоли, хубаво е маскарпонето да е от 0.500кг.
Виж целия пост
# 653
Шоки, аз ги ядох така: печените на скара пържоли просто намазвам с маскарпоне и ям. Голяма маскарпоне страст ме беше обхванала, добре, че мина за 1-2 дни.  Mr. Green
Lemy, непременно ще пробвам и твоята рецепта, благодаря!  bouquet
По повод обсъждането на това кой как се храни и как изглежда, ами за мен не може да е водещо, за да следвам примера му.  Понеже имам познати, които изглеждат супер, макар че живеят на баници, пици, солети и цигари. И определено не дължат на тях добрия си външен вид.  Mr. Green Така че за някой, който прави плодуване 50 дни, не е много ясно дали е здрав и изглежда добре заради плодуването или въпреки него...Здравето зависи от много неща, не само от начина на хранене...
На мен също не ми допада идеята за пречистването...Особено приложена от хора, които живеят нездравословно, и хоп, изведнъж решават да се прочистят от токсините, а после пак по старому до следващото пречистване...Абсурдно ми е струва...А и предпочитам да вярвам, че сме създадени така, че тялото ни само да се регулира и пречиства колкото му е необходимо. Да, знам, че отвсякъде в храните ни дебнат вредни съставки, но все пак всеки вид постепенно се приспособява към средата, в която живее. Та и човекът, вярвам, е така.
Mis_val, според мен трябва да търсиш в себе си корена на това отношение с храната. Дали чрез хранене запълваш някаква емоционална нужда, дали навикът за често хранене идва от нещо в детството (отношението на родителите към храна и т.н.), дали от някакъв текущ недостиг (физически или емоционален)...В тази посока трябва да работиш, а не чрез пречиствания...
Ще дам пример със себе си. Наскоро се замислих, когато една приятелка ми каза: ами сега не ми се яде кекс, че аз никога не съм го имала това усещане: не ми се яде еди-какво си, което ми се предлага в момента. Замислих се откъде идва това и установих, че е от детството. Расла съм в не особено заможно семейство и неща като сок в кутия, пържоли бяха наистина много рядко предлагани. Затова, когато е имало, винаги съм смятала, че сега е моментът да ям колкото се може повече от нещото, защото скоро няма да има. И досега ми е останало това, къде съзнателно, къде не - страхът, че утре няма да има храна, че после ще ми се дояде, а няма да има, затова да хапна сега...Все още ми се случва да ям, макар да съм гладна само на уста, но като цяло имам доста голям напредък, откакто съм на режима и откакто се храня много по-осъзнато...Някак по-добре взех да усещам кога съм наистина гладна...Да не говорим, че храни като сок в кутия, бисквити, солети, вафли, снаксове и т.н. вече не ме привличат и не ми се дояждат изобщо, а и не са ми вкусни...
Освен това, ако намаля протеините за по-дълго време, веднага започвам да имам cravings за повече въглехидрати, основно за хляб. Скоро не ми се е случвало де, но като започнах режима, тъкмо бях осъзнала, че всъщност ям много хляб, понеже са ми малко протеините. Някак несъзнателно ограничавах месото дълго време, смятах, че не ми се яде месо просто, макар като цяло да обичам...
Вгледай се в себе си и работи в тази посока  Hug
В блога на Инес Субашка съм чела полезни статии за емоционалното хранене (макар че моето не е точно такова, но ми е било интересно..), можеш да се поразровиш, да видиш дали няма да получиш насоки за нещо в теб...
Виж целия пост
# 654
Цитат
А и предпочитам да вярвам, че сме създадени така, че тялото ни само да се регулира и пречиства колкото му е необходимо. Да, знам, че отвсякъде в храните ни дебнат вредни съставки, но все пак всеки вид постепенно се приспособява към средата, в която живее. Та и човекът, вярвам, е така.
Ако това беше вярно, нямаше да има все повече болни хора, на все по-млада възраст.
Да, възможно е човек да се приспособява към средата и условията, в които е поставен да живее, но това не става толкова бързо, в рамките на 10-20 години.А най-вероятно ще са нужни стотици, дори хиляди, за да се пренастрои човешкото тяло да обработва химикалите, с които СЕГА е пълна храната.
Личното ми мнение обаче е, че това изобщо не е възможно.Няма как жив организъм, създаден да живее в унисон със живата природа, да се пренастрои да обработва изкуствени вещества.В най-най-добрия случай те биха преминавали транзит през телата ни.Както това става сега със синтетичните витамини.Много хора, пиейки ги, си мислят, че правят необходимото за себе си.А всъщност от тях едва ли се усвояват и 5 %.
Факт е, че човек не само не се приспособява към отровите, а се разболява, на все по-млада възраст.Само се замислете за вашите познати/роднини/приятели, понавате ли поне един, на и над 30 години, който да е абсолютно здрав?Да не се оплаква от нищо в здравословно отношение?
Често, търсейки информация за нещо в Google, линковете ме препращат в теми в Здравословния подфорум.Че аз съм направо ужасена колко млади хора от какви болести страдат.....
Виж целия пост
# 655
Krasi, съгласна съм, но това не означава, че ако не правим пречиствания на всеки 3 дни, ще сме постоянно болни. Това, което аз казвам, е в по-глобален план и изобщо не противоречи на казаното от теб... Wink
А и хората са болни не само защото ядат отрови, а и защото животът стана много стресиращ, динамичен и напрегнат, отдалечен от природата (сещам се за nature deficiency синдрома, за който май говореше Марк Сисън), също хората някак нямат ориентири, постоянно живеят в конкурентна среда, моралните им ценности са нестабилни, оттук не могат лесно да решат кое е правилно и кое грешно, а и често трябва да нагаждат ценностите си динамично към средата, което носи изключително голям душевен дискомфорт; денят и нощта имат неясни граници, спи се недостатъчно и не според естествените природни цикли и нуждите на тялото; работи се много в стремеж за стабилност или престиж или за двете, за сметка на пренебрегване на сигналите на тялото за изтощение; отделно сме подложени на множество излъчввания от джиесемите и т.н.; затрупвани сме непрекъснато с поток от информация от медиите -  дотолкова, че не знам изобщо мозъците ни как не изпушват...Да не говорим пък колко лекарства се приемат за щяло и нещяло - като гледам само децата на мои познати що лекарства изпопиха, откакто са малки...И ваксините...А също заседналия начин на живот и липсата на движение...Да не говорим, че лекарите (съзнателно или не) ни внушават, че сме по-болни, отколкото сме; че имаме нужда от лекарства, за да се чувстваме добре и т.н.; че дребните неразположения ще се влошат, ако не вземем мерки навреме, разбирай, ако не пием поне 5-6 лекарства. Така всъщност една хронична болест може да започне от неправилно/ненужно, но продължително лечение. Кой знае какво се случва с тялото, ако цяла година приема противоалергични например за нещо, което е могло да отмине и от само себе си, ако човек е търпелив да изчака...А и е изумително с каква лека ръка се изписват кортикостериоиди и антибиотици...
Като цяло обаче аз предпочитам да имам вяра в мъдростта на природата.  Hug
Виж целия пост
# 656
Аз също вярвам, че природата е мъдра, създала е един универсален, самоподдържащ се организъм, каквото е всяко живо същество, стига да се даде шанс на този организъм да живее и действа в съзвучие с природата.   Grinning
Само че ние се мъчим с всички сили да стъпчем и унищожим природата:създаваме изкуствена среда за живот, създаваме изкуствена храна, създаваме изкуствени лекарства, създаваме си изкуствени ценности-пари/придобивки, създаваме изкуствени отношения......та не остава много поле за действие на природата.
А за всичко, което си изброила, човек САМ прави своя избор:къде да живее, как да живее, къде и как да работи, към какво да се стреми, кое му е по-важно-дали 4 цифрената заплата или здравето, дали да гледа/слуша медии или да направи семейна разходка след вечеря на велосипеди, и т.н., и т.н.Всичко е въпрос на свободен избор.    Grinning

Виж целия пост
# 657
Съгласна! Peace Всичко е въпрос на избор и на осъзнатост. Но колкото и да се опитваме, не можем на 100% да пренебрегваме средата, в която живеем, нито да се абстрахираме напълно от нея и нейното влияние. Това също е противоестествено...
Виж целия пост
# 658
mis_val   Heart Eyesда точно аз бях с болки в дясно от много мазнини ( ей Herzen Heart Eyes извадии памет  Simple Smile това от бенефитите на режима ли да е  Grinning). Аз нещо не бях интерпретирала правилно инфото от първа страница навремето, а то не беше и толкова обогатено преди 2 години, та бях останала с впечатление, че ммного мазно трябва да се яде. И бухах на свинска пръжола бутер допълнително. А в последствие разбрах, че не е трябвало. И ограничих мазното на половина. Но определено като прекаля пак ме почва. А до сега проблем с жлъчка нямам диагностициран от доктор. А за мазно кафе не съм никак. Просто си знам до какво количество мазно мога да ям и гледам да не надхвърлям. Сега 2 години по-късно прекаля ли и ми се обажда в дясно неприятното усещане (болка не мога да го нарека всъщност). Нещо не можах да се нагодя, въпреки че доста време мина.

А отностно комарите дето Шоки по напред спомена - ами жива ще ме изядат Mr. Green. Направо яко ми налитат. Едва ли ви отбягват от режима според мен.
Виж целия пост
# 659
Ходих да си взимам хапчетата от аптеката и видях кантар. Естествено веднага се качих да видя какво съм си причинила от 6-ти насам, защото видимо съм напълняла, както писах назад в темата. Е, кантарът друго показа обаче... Не съм мръднала нито грам по кантар, а видимо съм напълняла.
Фармацевтката ме увери, че бил точен кантара.
Както и да е.

Купих от маслото на Милтекс, което бяхте показали по-назад в темата, но нещо не ми допадна. В хладилник или навън, все стои едно меко такова и на вкус ми е странно.
Домашно вече няма да правим, че си е играчка. Днес взех някакво друго в златиста опаковка на Милтекс май беше отново, което съм взимала и друг път и имам спомени, че ми харесваше.
Иначе във Варна си взимам предимно от немските. И като цена ме устройват и на вкус ми харесват.

А на месо отгоре масло, сметана или сирене не бих могла да хапна. Grinning Ей това ми е проблемното в режима. Ама запасих се днес с прилично количество свински бут и някой друг кокал, да има там нещо с кокали, за здравето на моите кокали.  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия