БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 226
  • 735
# 615
в буркани, в хранителните магазини
Виж целия пост
# 616
Искам да направя американските палачинки но във всички рецепти бакпулвера е най важната съставка .А в бакпулвера нали има лимонтозу и сода бикарбонат.
Въпроса ми е мога ли да сложа само сода? Дъщеря ми е алергична към лимонтозуто и искам да го избегна..но дали ще се постигне набухвателния ефект Thinking
Виж целия пост
# 617
ше постигнеш,  замени го
Виж целия пост
# 618
Мерси Пепчо  bouquet
Виж целия пост
# 619
Търся рецепта за сладкиш със сини сливи, преди си спомням че циркулираше една тема, някой дали се сеща? Също някой правил ли е клафути със сини сливи- сполучлива ли е тази рецепта?
Виж целия пост
# 620
малко по-назад мисля ,че Лабрекс беше дала подобни рецепти. върни се 10-на дни назад и ще ги откриеш. имаше същия въпрос и съответно отговор.
Виж целия пост
# 621
Може да си направиш и панделки от бутер-тесто.

Само това ли е, правят се панделки, или се мажат с нещо отгоре ?

Бонго, връщам се да ги намеря, мерси Peace
Виж целия пост
# 622
Уважаеми, пристигам и аз с въпрос.  Hug
Детето иска бисквити за кутията за училище. Сещате ли се някоя рецепта, в която да се изрязват с формички, че това е условието. Мисля някакви МАСЛЕНКИ да забъркам, но ми се струва, че са ронливи. Зачетох и рецептите за шприц, май поне такива ще направим за начало. Благодаря предварително, дано има идеи!   bouquet
Виж целия пост
# 623
Момичета, благодаря Ви за съдействието за сушито
Черпя Ви с по една виртуална хапчица   bouquet

Скрит текст:

Виж целия пост
# 624
Момичета, благодаря Ви за съдействието за сушито

айдееее   талисмана на Републиката пак е капо  #Cussing out
Виж целия пост
# 625
Може да си направиш и панделки от бутер-тесто.

Само това ли е, правят се панделки, или се мажат с нещо отгоре ?

Бонго, връщам се да ги намеря, мерси Peace
Не се мажат! Peace
Виж целия пост
# 626
bongo_2007 ® благодарих на момичетата, които ми дадоха съвет  Peace
Почерпи се и ти, заповядай  Flutter  Hug
Виж целия пост
# 627
Иначе долнищата са много яки! Peace
Обрах крушата в двора!
Може ли рецепти за сладкиши с круши?Изпитани!
Виж целия пост
# 628
Frenski sladkish s krusha
За форма с диаметър 22 см

3-4 средно големи креши
150 гр. брашно
100 гр. захар
2 яйца
100 мл прясно мляко
3 с.л. олио
1/2 пак. бакпулвер
1 щипка сол

Заливка:
80 гр. масло
1 яйце
3 с.л. захар

Продуктите за заливката се слагат в касеролка и на много слаб огън се бъркат докато се разтопи захарта и се получи жълт сироп.
Фурната се включва на 160 градуса с вентилатор.
Крушите се обелват, почистват се и се нарязват на филийки. Яйцата се разбиват с миксер с щипка сол и малко помалко се прибавя захарта. Бие се до утрояване обема на сместа. Прибавят се брашното и бакпулвера. Най-накрая се сипват малко по малко млякото и олиото. На дъното на формата се постила хартия, а стените се намазват с масло. Изсипва се половината тесто и се разстила добре. Нареждат се крушите и се покриват с останалото тесто. Пече се 30 минути. Изважда се, залива се със заливката и се надупчва леко с шишче. Връща се във фурната и се запича още 20 минути. Изважда се и се оставя да изстине във формата. Поръсва се с пудра захар.


Не съм си записала на кой е рецепата Blush Ако някой си я познае да казва.
Препоръчвам горещо и мус тортата на Йоли
Виж целия пост
# 629
Иначе долнищата са много яки! Peace
Обрах крушата в двора!
Може ли рецепти за сладкиши с круши?Изпитани!

Сладкиш с карамелизирани плодове

Пирог от круши
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия