БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 199
  • 735
# 300
Благодаря ти за отговора   bouquet Непременно ще се опита  Peace Толкова много твои рецепти съм изпълнила и всички са получили одобрение в нас.
Виж целия пост
# 301
 doh е как ми напомнихте, че на мен ми остана жълтъци, след баничките  с кайма вчера и щях  да слагам в пълнените чушки  #Cussing out а нямаше да правя нищо тия дни
Виж целия пост
# 302
Благодаря ти за отговора   bouquet Непременно ще се опита  Peace Толкова много твои рецепти съм изпълнила и всички са получили одобрение в нас.

Пробвай с някой останал белтък, пък ако се хареса, лесна работа!  bouquet

пеп-4о, подсказвай сега нещо бързо и лесно с жълтъци! Grinning  bouquet
Виж целия пост
# 303
 Naughty нищо не правя, децата заминаха, мъжо на лов, малката девойка утре на работа. Ще яде кашкавалена палачинка май  Laughing
Виж целия пост
# 304
Здравейте момичета,  Flutter
искам да Ви помоля за малко помощ, синът ми скоро става на 2 годинки и иска торта с "Светкавицата Маккуин" реших сама да я направя, купих готов фонданов лист с снимка, но незная дали се желира или директно се поставя снимката върху блатовете Embarassed , и отстрани се украсява с сметана? Много ще съм Ви БЛАГОДАРНА ако ми помогнете Praynig
Виж целия пост
# 305
Здравейте,

Имам много грозде, което мисля да превърна в малко конфитюр или сладко Simple Smile

Проблема ми е, че гроздето е десертно - голямо и със семки, според вас дали има някакъв проблем? Няма как да го изчистя всичкото от семки и люспи  Crazy
Гроздовете мисля да надупча с игла, четох, че така не се превръщат в стафиди  Laughing

До сега не съм правила, четох, но за семките нищо не пишеше

Благодаря ви   bouquet
Виж целия пост
# 306
няма да е много приятно с тези семки....

правила съм сладко,но само от стафидно грозде без семки
Виж целия пост
# 307
някой знаели как се казват и как се приготвят кафявите слепени сладки ,изглеждат като прасковите,но кафяви?

Меденки ?
Виж целия пост
# 308
Извинявам се за двата поста един по друг, уж дадох редактиране на горния  Laughing



Аз пък бих желала рецепта за лесна тортичка с крем комбинация от прясно мляко и течна сметанае

Сигурно ти е късно вече, но ....млечен крем (към кипнати 500мл пр мляко и 150гр захар се добавят 80гр брашно, размито  малко вода или мляко и 3 жълтъка) ,  като изстине крема се смесва с разбитата сметана.

Виж целия пост
# 309
аз правя ментова лимонада - изцеждам сок от лимони/портокали. Отделно заливам измитите ментови листа с вода и пасирам, като се утаи - презеждам през ситна цедка или марля. След това смесвам лимоновия и ментовия сок, добавям захар или мед (на вкус, нямам пропорция). Държа в хладилника в стъклено шише или буркан и всеки си разрежда на вкус с газирана или обикновена вода.
Е, това е подобно на моята рецепта:
Няма да пиша името на сока, че рецептата е открадната от едно заведение.
1л. лимонов сок прецеден
18 с.л. захар или 0,550 кг.
две връзки джоджен или мента, може и двете
 0,500 л. вода се смесват с листата от джоджена и захарта, разбива се добре с миксер/ слага се в каната на миксера с ножовете/.
Накрая се смесва с лимоновия сок и се добавя вода до получаване на 6 л. сок. Разкошно е за лятото.
Виж целия пост
# 310
 привет, искам съвет - newsm78миналият месец си взех 1 пакет червен пипер и го сложих в буркан и тази сутрин отварям -вътре гъгрички (бебета),как да го съхранявам? Hugблагодаря ви и лек прохладен ден!
Виж целия пост
# 311
пресей го, сложи в камерата или фризер за 2-3 дни.
После го дръж в хладилник.
Виж целия пост
# 312
 Hugблагодаря!
Виж целия пост
# 313
пресей го, сложи в камерата или фризер за 2-3 дни.
После го дръж в хладилник.


Чувала съм същата процедура за съхранение на боб. Няма ли да се развали като се размрази, да стане влажен  newsm78 Бобът имам предвид, за пипера със сигурност ще стане  Peace
Виж целия пост
# 314
Червен пипер (лют/сладък) е добре да се съхранява в непрозрачен буркан или на тъмно.

AquaElite, преди няколко дни направих сладко от грозде без семки. От прочетените рецепти стигнах до 1 кг. грозде, 1 кг. захар, 1 ч.ч. вода и накрая лимонтозу и листа ендрише (направо в бурканчетата). Надупчих с игла на няколко места зрънцата и изсипах в захарния сироп. Подварих и оставих няколко часа да престои - зрънцата през това време се изпълват със сиропа. После доварих до желаната гъстота. Получи ми се прекалено много сироп. На следващото правене бих пропуснала водата.
Ако гроздето ти е само с една голяма семка, може и да се получи. Но, ако е от онова семчестото, мисля няма да е много приятно сладко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия