БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 290
  • 735
# 540
Егати и маята, кога успя да се развали,стои от вчера в хладилника, купена е вчера сутринта. В момента правя палачинки, добавих и малко сода, за всеки случай Simple Smile Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 541
Сега ще задам един много глупав въпрос Embarassed- ще стане ли тиква увита във фолио и сложена на скарата....
Виж целия пост
# 542
Сега ще задам един много глупав въпрос Embarassed- ще стане ли тиква увита във фолио и сложена на скарата....
Защо си усложняваш живота?Не можеш ли просто да я изпечеш?
Виж целия пост
# 543
Сега ще задам един много глупав въпрос Embarassed- ще стане ли тиква увита във фолио и сложена на скарата....
Защо си усложняваш живота?Не можеш ли просто да я изпечеш?
Защото ще ме и по лесно на скарата .................само чакам да ми отговорите - дали ще стане Hug
Виж целия пост
# 544
Егати и маята, кога успя да се развали,стои от вчера в хладилника, купена е вчера сутринта. В момента правя палачинки, добавих и малко сода, за всеки случай Simple Smile Благодаря   bouquet

За да се активира маята, температурата на течността трябва да е около 30-40 градуса. Да не би сместа ти да е била много студена... Ако е била студена, е трябвало да я сложиш във фурната на около (под) 50 градуса, за да се стопли. Обикновено хубавата мая се активира бързо - някъде 10-15 мин. Тесто за хляб втасва за час, а като е по-рядка смес, би трябвало доста по-бързо да се надигне.
Виж целия пост
# 545
За да се активира маята, температурата на течността трябва да е около 30-40 градуса. Да не би сместа ти да е била много студена...

Или обратния вариант, да я е разтворила в гореща вода? newsm78
Виж целия пост
# 546
Егати и маята, кога успя да се развали,стои от вчера в хладилника, купена е вчера сутринта. В момента правя палачинки, добавих и малко сода, за всеки случай Simple Smile Благодаря   bouquet
изпускаш най-важния фактор - престой на продукта в магазина и начина на съхранението му. може да си я купила вчера , но да е била в магазина от 30 септември , но 2012 год.  hahaha
Виж целия пост
# 547
Преди време бях чела за една торта, но не записах рецептата. Беше нещо от рода на част от тестото се изсипва във формата ,пече се и пак се сипва тесто и пак се пече и т.н. до приключване на тестото и изпичането му ... newsm78
Дори незнам дали правилно я обясних, но скоро моя мъж има рожден ден и исках да приготвя такава торта.
Виж целия пост
# 548
Преди време бях чела за една торта, но не записах рецептата. Беше нещо от рода на част от тестото се изсипва във формата ,пече се и пак се сипва тесто и пак се пече и т.н. до приключване на тестото и изпичането му ... newsm78
Дори незнам дали правилно я обясних, но скоро моя мъж има рожден ден и исках да приготвя такава торта.

Дали не е дървената торта? Ето я в мое изпълнение - https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1013022_1 … _1492766373_n.jpg по тази рецепта на Йоли - http://yoli-www.blogspot.com/2013/04/blog-post_30.html
Виж целия пост
# 549
alys Благодаря.
Виж целия пост
# 550
Момичета, сложих в чаена чаша 3 пръста вода, затоплих (доста си беше топла, според мен към 50 градуса) в микровълновата и разтворих  маята в нея. Разбърках, докато се разтвори, но после я добавих към студената вода+брашното(което беше царевично+ малко пълнозърнесто). Разбърках и изчаках,не се беше надула грам.А дали е била в срок изобщо не погледнах, магазинът, от който я купих е съвсем нов и съм 99% сигурна, че е била читава.
Виж целия пост
# 551
Ще готвя телешко варено,но искам бульона да остане бистър,как да стане....и кога да сложа месото,като заври водата или още докато е студена
Виж целия пост
# 552
Момичета, сложих в чаена чаша 3 пръста вода, затоплих (доста си беше топла, според мен към 50 градуса) в микровълновата и разтворих  маята в нея. Разбърках, докато се разтвори, но после я добавих към студената вода+брашното(което беше царевично+ малко пълнозърнесто). Разбърках и изчаках,не се беше надула грам.А дали е била в срок изобщо не погледнах, магазинът, от който я купих е съвсем нов и съм 99% сигурна, че е била читава.


практикувам цялата вода да е с една идея по-топла от стайна температура. Или там каквато друга е течността.
Виж целия пост
# 553
Другият път и аз така ще направя, благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 554
Ще готвя телешко варено,но искам бульона да остане бистър,как да стане....и кога да сложа месото,като заври водата или още докато е студена
Слагаш месото в студена вода. Като заври водата, отпенваш и тогава добавяш сол.


Момичета, сложих в чаена чаша 3 пръста вода, затоплих (доста си беше топла, според мен към 50 градуса) в микровълновата и разтворих  маята в нея. Разбърках, докато се разтвори, но после я добавих към студената вода+брашното(което беше царевично+ малко пълнозърнесто). Разбърках и изчаках,не се беше надула грам.А дали е била в срок изобщо не погледнах, магазинът, от който я купих е съвсем нов и съм 99% сигурна, че е била читава.

Не съм сигурна какво точно питаш. Течността трябва да е толкова топла, че да можеш да си задържиш пръста в нея, броейки до 10. Захващам мая като добавя и брашно до гъстота на боза. След това оставям да шупне и тогава я добавям към сухите съставки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия