Готови ястия в буркани за зимата

  • 65 556
  • 62
# 30
Благодаря, дами!   bouquet Прилагам съветите - съмнителните са в хладилника, а другите ще ги наблюдаваме да не им се издуят капачките. Весело консервиране  Simple Smile
Виж целия пост
# 31
Ние миналото лято правихме миш-маш.Някой каза,че по-добре ставало със сиренето да се затвори в бурканите.Трябвада кажа , че имаше ужасен дъх като отваряхме през зимата, а сиренето си беше много хубаво.Тази година ще затворим само зеленчуците , яйцата и сиренцето-в крачка после Wink
Виж целия пост
# 32
О, да, и аз затварям само зеленчуците за миш маш, а после кой както иска. Синковецът дори не се мори да му слага яйца-маже на филия и нагъва сирене с него. Изключително удобен вариант е само чушки и домати.
Виж целия пост
# 33
А как обработвате чушките и доматите за миш маша ? Сурови или запържени ? Ако чушките се изпържат и поле изварят бурканите, не стават ли много люспи като се отворят?
Виж целия пост
# 34
 Бобб, за да няма много люспи е добре да се изберат сортове, които са по-тънки (да не е капия, например). Аз запържвам нарязаните чушки, когато са почти готови добавям домати и след като се сгъсти слагам в затоплени буркани на винт, завивам, обръщам и оставям покрити с одеало за 1 нощ. Никога не са се разваляли. Издържат по цяла година. За тази цел обаче бурканите и миш машът трябва да са горещи и затова работя с дебели ръкавици.
Виж целия пост
# 35
thewishmaster благодаря . А аз мислех точно капия да купя.
Виж целия пост
# 36
ЗРЯЛ БОБ В БУРКАН

2 кг зрял боб се разпределя по равно в 10 компотени буркана.Долива се вода до ръба,запечатва се и се вари 2-2.30 ч.
Не се слага сол.Боба може да се накисне предварително във вода за няколко часа.При разпределянето в буркана се пада до няма и половината буркан с боб. Като се свари изпълва целия буркан.Рецептата е изпитана,аз от няколко години си я правя.Имаш готов боб за салата,за яхния,или каквото се сетиш.
Виж целия пост
# 37
тук, в мамата, някой дори писа, че фурната и имала упътване и за стерилизиране на буркани в нея. Но не помня какво и как го писа. А явно е доста разпространено, дано някой се включи  Peace

сори, малко закъснял отговор по въпроса, но,  аз и Джема(мисля че)бяхме писали по въпроса за стерилизацията във фурната

Цитат
-
-Наредете бурканите в тавата, най много 6 броя
-напълнете я с около 1cm гореща вода(500мл / около 80°C),
-поставете я в долната част на фурната за печене(2ри етаж).
-при стерилизиране във фурна бурканите трябва задължително да са с еднакви размери и съдържание.
-Бурканите не трябва да се опират един в друг.
-Пуснете фурната на температура 180°C само на долен нагревател без вентилатор
- След като почнат да се появяват „перли” върху повърхноста на саламурата , т.е. мехурчета, започва процесът на стерилизация.
- При шест еднолитрови буркани „перли” се появяват след около от 50 до 70 мин.(зависи много от съдържанието)
- След като се появят „перлите”, намалете температура до посочената в рецептата
- Оставете бурканите да се стерилизират/варят при тази температура за времето, указано в рецептата.
- Веднага след като изтече времето за варене, извадете бурканите от загрятата фурна.

- констатирах че през цялото време фурната много бавно се загрява и се затопля едвам  до 130°C

вече близо 7години, всичко минава през фурната

за много години

 smile3525
Виж целия пост
# 38
За много години, Ердинч! Срам не срам, но да попитам. Бурканите как се нареждат- с капачката надолу или нагоре?
Виж целия пост
# 39
За много години, Ердинч! Срам не срам, но да попитам. Бурканите как се нареждат- с капачката надолу или нагоре?

с капачката нагоре

 bouquet
Виж целия пост
# 40
Много благодаря!
Виж целия пост
# 41
Здравейте и от мен.
Манджите отсипани и заварени за стерилизиране издържат на стайна температура цяла зима. Изпробвано в студентските години.Държах ги в кашони под леглото / на общежитие, без удобства, никога не са се разваляли/. Отделно буркани / конфитюрени/ с пилешко месо / купешко/ стерилизирани си ги готвех на бързи манджи на котлон - зеле, картофи, фрикасе.
И до сега всяка есен печем чушки, които предварително изтърбушваме, след това белим и в буркани. През зимата ги правим на миш-маш или пълним с яйце и сирене и панираме.
Пържен патладжан нареден в буркани заливаме с доматено пюре, слагаме няколко скилидки чесън, заваряване и в мазата. През зимата отваряме буркана, топлим и ядем.
Виж целия пост
# 42
ЗРЯЛ БОБ В БУРКАН

2 кг зрял боб се разпределя по равно в 10 компотени буркана.Долива се вода до ръба,запечатва се и се вари 2-2.30 ч.
Не се слага сол.Боба може да се накисне предварително във вода за няколко часа.При разпределянето в буркана се пада до няма и половината буркан с боб. Като се свари изпълва целия буркан.Рецептата е изпитана,аз от няколко години си я правя.Имаш готов боб за салата,за яхния,или каквото се сетиш.

Суров ли се слага боба? newsm78 Няма ли да направи бомбаж?
Виж целия пост
# 43
ЗРЯЛ БОБ В БУРКАН

2 кг зрял боб се разпределя по равно в 10 компотени буркана.Долива се вода до ръба,запечатва се и се вари 2-2.30 ч.
Не се слага сол.Боба може да се накисне предварително във вода за няколко часа.При разпределянето в буркана се пада до няма и половината буркан с боб. Като се свари изпълва целия буркан.Рецептата е изпитана,аз от няколко години си я правя.Имаш готов боб за салата,за яхния,или каквото се сетиш.

Суров ли се слага боба? newsm78 Няма ли да направи бомбаж?
Да, суров се слага. Като ври 2 часа и половина, постепенно изпълва буркана догоре. Няма да направи бомбаж, но поне 2,30, дори 3 часа трябва да ври.
Виж целия пост
# 44
Затворихме зелен фасул, замразихме няколко плика царевица, консерви домати, сладко от сини сливи и няколко вида компот.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия