Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid

  • 94 642
  • 896
# 15
По-късно ще напиша това, което съм си копирала от една руска тема където обсъждат модела кое как правят, че трябва да го преведа,а сега нямам много време. Peace
Виж целия пост
# 16
Така ето кое как може да се прави:

Картофено пюре
Горещата вода от варените картофи се излива в купата на машината, за да се загрее. Излива се, слагат се картофите, с К-образната приставка (също нагрята с гореща вода) се разбиват на минимална скорост за минута-две. Прибавя се мляко, масло и сол и се разбива на 3 скорост.

Майонеза
Ползва се приставката за разбиване на белтъци. Да се свали надолу,ако е само с 1 яйце.
 Жълтъците и солта се разбиват на максимална скорост докато започне на побелява. Без да се спира разбиването по стената на купата се налива леко половината от  олиото, прибавя се лимонов сок, като побелее още се намалява на средна или малка скорост и се добавя останалото олио. Ако стане много гъста се налива малко мляко или вода.
Ако случайно се пресече, не се хвърля,а се прави нова доза и вместо втора половина олио се прибавя тази смес.
Ето и клип за Kitchen Aid, но става и за Кенууд, разбира се:
http://www.tvjam.ru/channel/byt_serzhem_markovichem/2165/

Твърди теста (за лазаня, равиоли, макарони и пелмени ), теста за сладки и теста с мая - приставка кука, минимална и 1 скорост. теста с мая се препоръчва да се замесят на 1 скорост до формиране на топка,да се изключи за 10-15 минути и след това на 2 скорост да се измеси още 7-10 минути. теста за макарони на 3-4 скорост.

Пандишпан- максимална скорост, К-образна приставка или приставка за леки смеси, намаля се на 1 скорост и се прибавя по малко брашното.

Белтъци- максимална скорост 3-5 минути, не повече, приставка за леки смеси.

Кремове- от минимална постепенно до висока скорост.

Маслени кремове- само с К- образна и силиконова приставка, от минимална до висока скорост.

Млечна сметана-от минимална до 2-3 степен, не повече, че ще стане на масло.

Разтрошаване на бисквити на 1 и 2 скорост, К- образна приставка.

Блендер:
Преди да се сглоби се препоръчва да се намокри уплътнението, за да прилепне добре и да не тече течност от блендера.

Да не работи повече от 1 минута

Да се ползва на максимална скорост

Гъсти смеси се мелят на пулс режим.

Мелене на сухари и орехи: включва се блендера намакс и през отвора се пускат продуктите. Ако трявба да се повтори операцията още веднъж.

Мелене на лед_ заеднаскубчетата се налив амалко водичка

Майонеза- слагат се яйцата, солта, лимоновия сок, подправки, включва се и се налива по малко олио.

Палачинки- всичко се слага в блендера,пулс режим и за 5 минути е готово. Налива се направо от каната в тигана.

Виж целия пост
# 17
Силиконова бъркалка:
за кремове,  сосове,обогатени с нишесте сосове, като сос бешамел. Подходяща за приготвяне на студени и топли ястия. Маслен крем с кондензирано мляко- получава се гладък и еластичен. За кремове с извара е идеална също, леки теста с извара

Мини мелачка АТ320
Да не се слага над отметката за максимална загрузка.
Затяга се добре, да не протече
Ползва се на максимална скорост за не повече от 2 минути.

Ползва се за :
чесън
лук
зелении
орехи
пудра захар
кафе
галета
подправки
сухи билки
дресинги
маринати за месо
бебешка храна на пюре

Ако трябва за другите приставки, питайте, ще пиша из а тях.
Виж целия пост
# 18
Джемма, много благодаря!   bouquet Полезна информация!
Виж целия пост
# 19
И аз благодаря!
Много ми хареса идеята да се ползва блендера за направата на тесто за палачинки!
Понеже аз все още нямам такава машинка,смятам да пробвам с блендера на робота.Дано да стане!
Виж целия пост
# 20
Би трябвало да стане Peace
Виж целия пост
# 21
Аз си мечтая за такава тема, а то имало и съм я изпуснала. Имам куп въпроси. Все още нямам много практика, но ще участвам.

Джема, хлябът с квас на долен и вентилатор, но на колко градуса? Един хлебар ми каза, че трябва първите 10 мин. на 220, а след това на 200. Ти колко слагаш?
Виж целия пост
# 22
Аз слагам на 200 гр, и на 180 съм пекла. В интерес на истината става най-хубав като се сложи на 220 или даже 250, пръсне се вода да се получи пара и след това се намали на 190-200. Кората става много хубава тогава.
Виж целия пост
# 23
Днес ползвах машината, за да направя маслен кекс:
 http://www.youtube.com/watch?v=W498Yfj9vAI&feature=youtu.be
Виж целия пост
# 24
Ей, Джема, колко си добра да правиш видеа за такива като мен. Хлябът стана почти перфектен Simple Smile Утре родителите на съпруга ми ще ни бъдат на гости, влязла съм да си събирам идеи за готвене и месене. Как само ще блесна като всичко ми свърши Kenwood-а.

Имам питане пак - мога ли в Food processor-a да смеля орехи? Ако няма да стане, хич да не го вадя от опаковката  / там си седи от месеци  chef
Виж целия пост
# 25
Кой е този фуд процесор, марка, модел?
Виж целия пост
# 26
този на Kenwood-a

http://www.kenwoodworld.com/uk/All-Products/Food-Mixers-Kitchen- … essor-AWAT640B01/
Виж целия пост
# 27
А, с ножа трябва да стане, да.
Виж целия пост
# 28
Направо съм възхитена от разбиването на белтъци! И на течна сметана. С ръчния миксер никога не съм постигала такъв резултат, което е норамално де. Резултатите от рецептите са съвсем различни с тая машинка  Simple Smile

От мелничката съм много доволна как мели захар.
Смилането на бадеми ми се получи ок на минимална до 1-ва степен и като се слагат 20-ина грама бадеми. Като ми трябват по-големи количества ще си ползвам стария робот.

Да видим кога ще инсталирам статив да заснема и аз някое видео Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Нали? Аз затова споделих възхищенията си, с нищо досега не съм разбивала толкова бързо и качествено.
Аз правих майонеза онзи ден, но не ми стана много гъста, но за салатата беше ок. Ще пробвам пак. Направих и  видео, но не съм го монтирала още.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия