Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid

  • 94 671
  • 896
# 75
Пристигнаха ми поръчаните приставки. Ето я бъркалката. Дойде в комплект с резервна ос и ключ. Кой писа, че не знае къде е неговият ключ, сега имам два, мога да му пратя?


Ето я и приставката за пастата.



А с приставката за сладолед, претърпях неуспех. Не стига, че са ми пратили за Шеф, а не за Майор, ами и капакът е счупен. Но и това не е всичко- охлаждащият агент е изтекъл. Ще я връщам на Амазон.
Виж целия пост
# 76
Джемма, да са ти честити новите придобивки. Жалко за приставката за сладолед.
Коментираше се смес за палачинки. Чудна стана в основната купа с бъркалката за яйца.
Виж целия пост
# 77
Благодаря.
Виж целия пост
# 78
Джемма с кеф да си ползваш новите придобивки. Ще очаквам нови видео материали.  Ти свърза ли се с Амазон, ще ти подменят ли приставката за сладолед.
Виж целия пост
# 79
Писах им, чакам отговор.

Ще направя видео, с макаронената приставка тия дни. Peace
Виж целия пост
# 80
Ох как ви завиждам. От кога си мечтая за такъв уред.  Crazy
До сега отлагах, но след като бъркалките на хлебопекарната ми се изтъркаха след 6 годишна вярна служба и няма резервни, на практика уреда става безполезен, макар и работещ. Вече съм абсолютно сигурна, че имам належаща нужда от такъв уред. Проблема ми е цената за сега и хвърлям око на по евтини варианти /трябва ми главно за месене /.
Много ще съм благодарна ако ме посъветвате дали да рискувам с покупката на този уред за момента - http://www.amazon.co.uk/Andrew-James-Electric-Stunning-Cookbook/ … words=stand+mixer  или е по добре да отложа за по късен етап и да си купя Кенлудче.  Hug
Виж целия пост
# 81
Някой в темата на Амазон беше писал, че си е поръчал такъв уред, но не четох после отзиви, как се справя с тестата. Може би момичето пише и в тортената тема, явно ѝ трябва хубав миксер, но не помня ника ѝ. По едно време и го заглеждах, но реших да изчакам и да взема Кенууда.
Гледам а Амазон получава 4.5 звезди от 5 и има повече положителни отговори. Прочети тях, за да се ориентираш.
Виж целия пост
# 82
Джемма благодатя!
В Амазон съм ги чела всичките коментари за този уред, но те го ползват главно за кексови теста и кремове. Аз мисля да го експлоатирам доста за хляб и козунак, че да не взимам пак хлебопекарна. Ще потърся момичето за което спомена, за мнение от първа ръка.  Wink
Виж целия пост
# 83
Джема, хайде прави макарони, за да кажеш дали си струва да поръчвам и аз Simple Smile
Виж целия пост
# 84
Джема, хайде прави макарони, за да кажеш дали си струва да поръчвам и аз Simple Smile

Мерси за подсещането, утре това ще направя. Simple Smile
нямах време от предвеликденско почистване и от висене във форума. Joy
Виж целия пост
# 85
Ето и обещаното клипче.
Ползвах рецептата от книжката, но 1/2 доза, което стигна за закуска на 2 човека. тестото е много твърдо, но макароните  и спагетите лесно се отделят. Макароните леко се смачкват при рязането и не ми станаха с еднаква дължина, но е много трудно да снимаш, да натискаш тестото и да се опитваш да режеш. Laughing Когато не се занимавам със снимки, мисля ще се справя по-добре, а и вече ще имам опит. Пробвах спагети и макарони. Като цяло съм доволна много, станаха и много вкусни при това. Simple Smile Единствено чак накрая се усетих да натискам с джаджата, дето е за развиване на гайката- с нея е мнооого по-удобно. Първоначално натисках с другия инструмент, което е ужасно, хем много ме заболя пръста, хем постоянно внимаваш да не се убодеш на иглата, която стърчи. А тя е за почистване на формичките от тестото при миене на накрайниците.

https://www.youtube.com/watch?v=uAUCSo5rKBI&feature=youtu.be
Виж целия пост
# 86
Ей, супер си. А колко време ти отне цялата процедура, че малко бавничко ми се вижда.
Виж целия пост
# 87
И на мен ми се вижда, че бавничко върви. Аз имам ръчна машина за паста и съм много доволна, а и бързо стават. Когато съм гледала други клипчета за правене на паста с "робот" бая по бързо вървеше. Какви са пропорциите на тестото, да не би да е по твърдо? Аз го правя 1:1 брашно с яйца /100 гр. брашно + 1 яйце/ и става супер.
Виж целия пост
# 88
Ако не натискаш тестото, не върви бързо, както казах, трудно ми беше ид а снимам и да нарискам и да режа. Иначе останалото тесто бързичко го оправих. Simple Smile ОСвен това го пуснах на една степен по-ниско от посоченото в книжката.

Рецептата е 250 гр брашно, 1/4 ч.л сол, 2 яйца и вода ако е  необходимо до 250 мл .

Сега разгледах клипчета, Открих си грешката. Аз събрах тестото на топка и го разделих на 4, направих го на фитили, и тях натисках, явно така по-бавно върви. А трябва както си е на трохи тестото да се слага, да може шнекът да ги взема по-бързо. Следващият път така, както си е на трохи ще го правя.
https://www.youtube.com/watch?v=hGa0ByHxLYg
Виж целия пост
# 89
Чувствам се малко виновна, че те "използваме" така, но и ти си търпелива и мотивирана. Възхищавам ти се.  Hug Ще умувам още коя от двете да взема - за лазаня или тази. 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия