ДОМАШНИТЕ МЕЗЕТА

  • 171 700
  • 740
# 30
Да ви следя! Hug
Може ли да ми препоръчате рецепта за маринована риба и идеи за различен вид риба, която може да се ползва в момента и през зимата?! Аз съм правила досега само сафрид и скумрия по стандартната процедура.
Виж целия пост
# 31
Използувам за сушилня кашон с отвори закрити с марля и монтирани на задната стена вентилатори от компютър.Вентилаторите са за 12 V ,но са включени на 5V от зарядно на телефон и това им гарантира безшумна работа.С непрекъсната работа на вентилаторите процедурата се съкращава поне 3 пъти.Осолени 130 грамови парчета могат да се ядат след 5-7 дни,а до 12-15 са напълно готови/стават около 100гр/Цифрите са орентировъчни зависи от температурата,влажността,месото и др.Имам чуството,че филе Елена става много по добро с вентилаторите.
Виж целия пост
# 32
Аре, на окачалката

 Ън тЪй а съ сушите
Виж целия пост
# 33
В тая жега ник`ъв сужук не може да се прави, поради което повтарям простото си мезе



Ние даже го изядохме миналата седмица   Laughing Място на сушене - стария работещ мраз  Mr. Green
Виж целия пост
# 34
аууу любимата ми тема Crazy при нас прогнозата за времето е като за мезе Peace тия дни ще заредя пъстърмица Heart Eyes любимата ни Party
Виж целия пост
# 35
Най-после.... захладня.
И веднага,днес- 16.11.2013г., придобих= купих си черва/телешки /от крава/ родни, аржентински, поради липса на телета в туземната теритЕРИА ; а също и мИсо:
3.33 кг "телешко" + 1,83 кг. свинско.
Заготвил съм Ви доста фотографии за/на първа фаза.
Първа фаза е : приготвяне на обвивката на суЖУка, извесна и с името "черва" ; и нарязване на мИсото и засипването му със сол и захар.
Визуализацията следва. Embarassed
Виж целия пост
# 36
Притегнете коланите, излитаме :

придобитото . по-малкото е свинското, а по-голямото е телешкото


точим се на свинското


пАрво на ленти


после на късчета/парчета


със свинкото приключаме
Виж целия пост
# 37
Продължаваме по същият начин и с телешкото


и сме приключили с него

Виж целия пост
# 38
Мерим сол 100,9 грама / е няма да сме чак перфекционисти , де /


и захар сме добавили 14,3 грама,



общо в съдинка (чашка)


като ги омесваме и засипваме всичкото мИсо



след което омесваме вече мИсото със солта+захарта



Виж целия пост
# 39
Екологичната обвивка на сужуците е залята с вода, за да се отпусне



и за този ден резултатът е готов



оставяме да си починат едно денонощие
Виж целия пост
# 40
Мелим подправки


и ги размесваме , за да стане "букет"



мИсото е престояло денонощие



и се започва


Виж целия пост
# 41
На дъното пласт кайма



върху нея част от подправките



отново плост кайма и пласт подправки



и завърщваме с пласт кайма



всичко това се омесва ,омесва, омесва и накрая се заглажда



оставя се за след ден-два
Виж целия пост
# 42
Много добре онагледено.
Браво.  bouquet
Някой ще сподели ли читава рецепта за сланинка?
Виж целия пост
# 43
ето http://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_20.html  читава е, няма отровени от нея  Laughing
Виж целия пост
# 44
Малееей.....Валенторчо......
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия