ДОМАШНИТЕ МЕЗЕТА

  • 171 738
  • 740
# 705
Сложи го във фризера да замръзне. След това ще е меко
🙂
Виж целия пост
# 706
Ооо, не в никакъв случай във фризера. Ще изсъхне още повече!
Само на тънки парченца в ядене да се развари хубаво, но към ястието да не се добавя сол. Най-добре да се готви във кален съд или в тенджера под налягане.
Виж целия пост
# 707
Ооо, не в никакъв случай във фризера. Ще изсъхне още повече!
Само на тънки парченца в ядене да се развари хубаво, но към ястието да не се добавя сол. Най-добре да се готви във кален съд или в тенджера под налягане.
Как пък у нас не изсъхва повече.... 🙄 Пробвано многократно..
Виж целия пост
# 708
Тази вечер го пробвахме след престояване малко в хладилник във фолио... ето го..изключително вкусно..
Виж целия пост
# 709
Ооо, не в никакъв случай във фризера. Ще изсъхне още повече!

Как пък у нас не изсъхва повече.... 🙄 Пробвано многократно..
Абсолютно! Съхне в хладилника. Моите мезета  като са готови, излишните за момента отиват във фризера
Виж целия пост
# 710
Здравейте,

Нищо не разбирам от правенето на домашно месо, но ни подариха няколко килограма наденица (суджук?) и трябваше само да я изсушим...
Сложихме я на терасата и я завихме със стар чаршаф, да не я кацат мухите ..... сбъркахме ли тук?

Сега има мухъл навсякъде по нея? Става ли за ядене? Какво да я правим?
Седяла е около седмица и няколко дни.....

Виж целия пост
# 711
Скрит текст:
Здравейте,

Нищо не разбирам от правенето на домашно месо, но ни подариха няколко килограма наденица (суджук?) и трябваше само да я изсушим...
Сложихме я на терасата и я завихме със стар чаршаф, да не я кацат мухите ..... сбъркахме ли тук?

Сега има мухъл навсякъде по нея? Става ли за ядене? Какво да я правим?
Седяла е около седмица и няколко дни.....



Надениците трябва да висят на проветриво място и да се "валцуват" през няколко дни, за да мога да изсъхнат добре. Ако Вашите нямат миризма, валцувайте ги и ги окачете да висят на разстояние една от друга.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_5645.html
Виж целия пост
# 712
времето е малко влажно, или не са били на много проветриво място. Избършете ги сега със суха кърпа и провисвайте някъде, какот се вижда по снимката на Пейч. Може и да не ги  мерданите/притискате, да стават плоски, ще си имате чудесни наденици тип Петрохан (отаккто ядохме такива от сватовете в Септември, изобщо не си  играем да ги мерданим. )
Виж целия пост
# 713
Надениците изобщо не са били провесвани. Не виждам връв по краищата им. Ако не миришат на развалено има шанс.
Виж целия пост
# 714
Това, че няма връв по краищата може да не означава, че не са провесвани.  Ей така, както е усукано червото е достатъчно. Ние винаги си ги връзваме, но съседите ни, родом от Хухла/в Родопите - ги правят така - усукват червото и  докато престоят наредени по масите, преди да ги провесят, то засъхва там и не изпуска месо. После си ги очакчват на пръта по двойки.
Надявам се firesword да не са ги оставили просто струпани на тересата и покрити.
Виж целия пост
# 715
Здравейте,

Много благодаря за отговорите!
Бяхме ги провесили на простора, не знаехме, че не трябва да се допират една с друга, и
са навързани по 5-6 заедно, а не по двойки.
Не миришат лошо, но от едната им страна не са изсъхнали.
Сега са в хладилника, а някои във фризера....
Виж целия пост
# 716
Значи тези които са в хладилника можеш да ги избършеш ,да ги срежеш да останат по двойки и да ги сложиш на простира да висят пак А тези от фризера за печене
Виж целия пост
# 717
На мен на благородна плесен ми прилича, не на мухъл.....поне през ню-ню снимката, която виждам на телефона
Виж целия пост
# 718
Като ги гледам надениците на снимката, не са плесенясали, а ми прилича на благородна плесен - леко трябва да дъха на непран чорап. Имат нужда още от няколко дни да изсъхнат добре. Просто ги разделете по двайки и да повисят в студена стая, остъклена тераса ...
Виж целия пост
# 719
Може ли рецепта за домашна пастърма от пилешко филе?
Някой я беше дал, но не мога да я намеря...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия