Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

6 годишните на предучилищна

  • 34 852
  • 726
# 720
Лека-полека и аз се примъквам към темата, макар в момента да е предимно за деца, които са на предучилищна в училище, а моят си е в детска градина. Но наесен с песен ще е в първи клас.
Училище почти сме избрали вече, както и госпожа. И чанта има. Остава да си хареса несесер и е готов. Смята добре, пише цифри, но четенето засега е мъка. Желание доскоро нямаше никакво за четене, но от известно време започна да проявява интерес. Ще се научи, няма къде да ходи. Извънучебното натоварване ще е "според зависи". В момента в ДГ ходи на таекуондо, футбол и английски. Как ще продължи в училище зависи най-вече от личното му желание. Ще го натискам за поне един спорт. Има избор в училището, та се надявам да си хареса някой. С изкуствата ще е на домашни занимания. А езиците - само в училище на този етап, повече не му е необходимо.
Виж целия пост
# 721
Лулу, добре дошла!  Simple Smile  
За всички 6 годишни е темата, без значение в ДГ или у-ще.

Като гледам, май е както от край време... момчетата са по математиката, момичетата по четенето. Simple Smile
Разбира се това е общо казано, средностатичстически.

Ние ще трябва само стол и контейнер/и да вземем за бюрото (ще ползва това на сестра си, която завършва у-ще), та ако сте виждали някъде нещо хубаво такова (контейнери де), в цвят светло дърво (ето такова - , в ляво се вижда малкa част от бюрото). Пък, ако може и да не струва майка си и баща си, че да може да го сменим, като ни поомръзне...  Grinning  
Виж целия пост
# 722
Благодаря за сърдечното посрещане! И моето дете е в подготвителна в детска градина, прецених, че така ще е по-добре и за нея и за мен. Подали сме заявления на няколко места, но още обмислям, кое ще е най-правилното решение. По-горе споменах, че се ядосвам на смисъла, който влагат две от избраните училища в критерия " в района на училището". Много тесен и дискриминативен. Е, как може част от номерата на една улица да са в района им, а друга от същата улица да не са! Пълен абсурд. Дори ми обясняваха, че училищата се съдели помежду си по този повод. Стана ми интересно и попитах въз основа на кой нормативен акт е това райониране тогава, но ми отговориха, че няма такъв, то от едно време било така. Аз, обаче, познавам един такъв закон за административно-териториално устройство, така че щом дадено училище се намира в границите на един район на София, то местоживеенето в границите на този район трябва да се зачита. Така си философствам аз, ама да не ви отегчавам с болната ми тема. Просто не обичам несправедливостите. Но ако на някой му е интересно, можем да го разнищим този въпрос.
Щерка ми много обича да чете, сама се научи, не съм я натискала аз, дори се шегувам, че то с такава майка, която се опитва да свърши всичката работа на света, какво друго му остава, освен да чете  Laughing Надявам се любовта към книгата да се запази така и за напред. Раница имаме, но за други покупки ми се струва твърде рано. Ами това от мен засега, може да нямам време много да пиша, но ще ви чета.
Виж целия пост
# 723
Буба, районирането вече го нищим в тази тема, ,уви Sick.  
Вече няколко пъти ме питат тези дни, записахте ли се, а отговорът, който се налага да дам, е като за след средно образование, не за началото на начално Mr. Green
Виж целия пост
# 724
с такава майка, която се опитва да свърши всичката работа на света, ... Ами това от мен засега, може да нямам време много да пиша, но ще ви чета.
Буба, я остави работата, тя никога не свършва, знаеш... и пиши, пиши. Simple Smile
Аз обичам дълги и напоителни постове.  Grinning

Темата за местожителството не ме е засегнала, та затова и не съм на "ТИ" по нея.  Надявам се да нямаш много ядове, докато се решат нещата при вас.
Виж целия пост
# 725
По-горе споменах, че се ядосвам на смисъла, който влагат две от избраните училища в критерия " в района на училището". Много тесен и дискриминативен. Е, как може част от номерата на една улица да са в района им, а друга от същата улица да не са! Пълен абсурд.
Това ми е и на мен болната тема. От три добри училища в района, на едното с една пряка сме му извън микрорайона, а на другите две - с няколко номера, а на същата улица, че дори са ги дублирали две от общо четирите улици, част от които им влизат в района. За жалост не открих нормативен акт / наредба или друго/, който да урежда районирането за образованието. Решението било на ПС на всяко училище, ама не подлежи на контрол и се оказва, че някои адреси не попадат към нито едно училище - като нашия например. Единственото държавно или общинско училище, на което му попадаме в района е ПГимназия за кранисти, та затова се шегувам, че ще пропуснем началното образование. Confused
Иначе добре дошли на Буба Мара и Лулумба!
Мимка, бързо оздравяване!
Виж целия пост
# 726
Заповядайте в новата тема!  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия