МОБИЛНА ВЕРСИЯ на BG-Mamma

  • 64 414
  • 246
# 195
Днес за пръв път използвах мобилната версия на форума и телефонът ми моментално се напълни с 4 вируса, които автоматично са се свалили. Трябваше да изтрия цялата информация от телефона и определено никога повече няма да ползвам мобилната версия. Поне предупреждавайте потребителите, че е пълна с вируси.
Виж целия пост
# 196
Мобилната версия на сайта е само визуално по-различна версия на форума.
Не е мобилно приложение с различен код и функционалности, а е същата уеб страница, но с олекотен дизайн.
В случай че на дадена страница има дори поставен аватар или картинка в подписа от друг сайт, който е уличен, че може да съдържа зловреден код, то Гугъл автоматично блокира визуализирането на тази страница, на която се зарежда даденото външно изображение и вместо да се покаже страницата, се извежда предупредителен надпис.
Сайтът ни не съдържа зловреден код, твърденията са неверни, а обвиненията - безпочвени.

Ако сте попаднали на страница с изписано предупреждение за зловреден код, то това се дължи на външно изображение от друг сайт. Моля, укажете точния адрес на страницата и цитирайте точното предупредително съобщение, за да може да отстраним изображението, което предизвиква този проблем.
Виж целия пост
# 197
С браузър Хром отворих началната страница и започнах да браузвам надолу да чета из темите/групите или по-точно това, което излиза на началната страница. Още в първите 5 секунди нещо се свали автоматично, браузърът блокира и излезе съобщение, че телефонът ми е заразен с 4 вируса и покана да сваля някакво безплатно приложение, за да го оправя (което аз разбира се няма да направя). Целия браузър Хром беше поразен и отваряше само страницата с предупреждение, че имам 4 вируса и да сваля някаква апликация. Адресът, който се зареждаше, е меко казано съмнителен, така че абсолютно не трябва да се сваля въпросното приложение.

Единственото, което можеше да направя в този момент е да върна оригиналните настройки на телефона, тоест да изтрия всички снимки, телефонни контакти, приложения и т.н. За мое щастие имам запазено копие на по-голямата част от изгубената информация, но много снимки от последните 2-3 седмици изчезнаха завинаги. Нямам никаква идея кое точно на сайта съдържа вирус, дали е реклама, дали е друго, но съм 100% убедена, че се случи, докато бях на бг-мама.ком, така че грешката е във вашия ''компютър''. Проверете си рекламите или други линкове, които са свързани със страницата, защото има вируси. И други потребители ще се опарят, вероятно няма да се усетят и ще свалят безплатното приложение, което съвсем ще съсипе телефона, ако не и по-лошо да открадне лична информация. Аз за себе си приключих с ползване на този форум от телефона.

Не беше отворена тема с потребител и картинки, а съвсем първата начална страница със списък групи, подфоруми или и аз не помня какво точно беше, защото след няма и 5 секунди телефонът ми беше съсипан.
Виж целия пост
# 198
Телефонът Ви вероятно е бил поразен от вирус, но със сигурност произходът на вирусите не е от нашия сайт.


https://www.google.com/transparencyreport/safebrowsing/diagnosti … rl=m.bg-mamma.com
Цитат
Текущо състояние:
Безопасен

Функцията Безопасно сърфиране наскоро не е откривала злонамерено съдържание на адрес m.bg-mamma.com.

Подробности за тестването

За последен път актуализирахме информацията си за m.bg-mamma.com на 20 юни 2016 г..
Рекламите, които се визуализират също са от Google.
Виж целия пост
# 199
Ами добре тогава. Понеже е чисто нов телефон и вашия сайт беше първия отворен с този браузър с интернет, логичното решение беше, че е или сайта, или рекламите на него. Във всеки случай просто няма от къде другаде да е. Ако някой друг писне с подобен проблем, дано се сетите и за мен.

Да уточня. Апаратът е на месец, просто не бях ползвала интернет на него изобщо до днес.
Виж целия пост
# 200
Показах Ви данни от съвсем коректна и външна проверка на сайта ни от Google.
Ето и тотален външен анализ от множество компании и антивирусни лаборатории
https://www.virustotal.com/bg/url/e16cbeb2e787bffb15ee4952db8355 … c889f3a/analysis/


Зловреден код на телефона Ви може да бъде прихванат буквално отвсякъде - инсталирано приложение (колкото и да е нов телефонът, за 2-3 седмици ползване със сигурност имате инсталирани приложения и ъпдейти), имейли, получени линкове и т.н.

Виж целия пост
# 201
В интерес на истината не съм инсталирала приложения на този телефон, нито пък е вероятно Самсунг да праща вируси с ъпдейтите, защото всеки със Самсунг ще има вирус ... Имейли не съм получавала на него понеже за това се изисква връзка с интернет, а аз не съм имала такава, нито пък линкове съм получавала, на които да съм кликвала. Телефонът е ползван досега само за телефонни разговори, пращане на текстови съобщения, снимане на снимки и будилник. Първия ми досег с интернет на този апарат е вашия сайт. И секунди след отварянето на сайта се свали вирус, който тотално разказа апарата на телефона. Връзката с вашия сайт е повече от логична. Дали е самия сайт, някоя реклама на него или друго, свързано със сайта, не знам, но моля не ми пробутвайте версията, че Самсунг праща вируси с ъпдейтите - никой друг от познатите ми със същия телефон не е получил вирус. След като форматирах телефона и пробвах поне 20-тина други сайта, не съм получавала никакъв проблем. Почувствах се длъжна да ви уведомя, за да сте наясно, че има проблем. Защото за моите 28 години с мобилен телефон мисля, че съм достатъчно технически грамотна, за да знам, че няма как да се свали вирус от интернет без да има интернет връзка.
Виж целия пост
# 202
Както вече писах, рекламите се зареждат от Google. Не бих могла да приема версия, че Гугъл сервира вируси, както и че всички външни анализатори на сайта бъркат при проверката на сайта ни.
Виж целия пост
# 203
От поне 3 години съм само на моб. версия. 
Подобно съобщение съм получавала, когато съм кликвала на линк, постнат в тема. Най- вероятно и при вас е станало така.   Peace
И да питам Мамма- обещахте подобрения по моб. версия.  Остава ли срока до края на годината?
Виж целия пост
# 204
Нямах време да отворя тема, Диди. Преглеждах списъка на най-първата страница, която се отваря, като се напише адреса в полето на браузъра. Ето затова съм с пълен Адблок на компютъра. Ако цъкна нещо по погрешка, блокира всякакви поп-ъп прозорци и чудеса и ми спестява реклами, пълни с вируси. И антивирусна, разбира се, но със стария телефон не съм имала никога проблеми с браузване из страници, а сега за пръв път на тази страница с новия телефон и след 5 секунди цели 4 вируса. Да бях цъкала другаде преди това, да приема варианта, че е от другаде. Но просто няма от къде - телефонът е бил офлайн цял месец. Както и да е, занапред ще карам само с Адблок и антивирусна на компютъра - засега без проблеми.
Виж целия пост
# 205
Защо не мога да публикувам анонимно от телефона?
Виж целия пост
# 206
Защо при активирана опция "Скриване на аватарите на другите потребители" в мобилната версия се показват?
За мобилната версия е много по-важно да работи, защото така се и пести интернет трафик освен основното, че не всеки иска да гледа аватари.
Виж целия пост
# 207
Как мога да сменя профилната си снимка през телефона?
Виж целия пост
# 208
През мобилната версия не можеш, трябва да превключиш на пълната и после по стандартния начин.
Виж целия пост
# 209
Как мога да остана постоянно логната в мобилната версия? Няма такава опция през телефона.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия