НВ-ВМХ, част 69

  • 41 877
  • 765
# 735
Асос, у нас, още от детството ми, се купуваше агнешка плешка, която се пълнеше с ориз, лук, магданоз и джоджен, а в тавата отстрани се слагаха картофи и се печеше така. Самото месо се маже с масло, преди да се сложи във фурната. Може и други подправки да е имало, не съм сигурна. Но наистина агнешко с друга гарнитура нито баба ми е готвила, нито майка ми. Семейни традиции Rolling Eyes

Грета, имам предвид кашкавал, топнат първо в яйце, после в разстлани върху чиния кокосови стърготини, сусам и ленено семе (или може само едно или две от трите). А друг вариант е стърготините и семената да се сложат в яйцето. И после се пържи в тиган. Аз не знам за печен паниран кашкавал newsm78

Новата тема ще изчака може би до утре или до следобеда, не знам кога ще имам време.
Виж целия пост
# 736
агнешко ям само "клефтико"  Peace

ей сега си хапнах дозата кокос за закуска, ами сладни доста, като десерт е направо
ама както каза Шоки, на мен и 85% шоколад вече ми сладни, откакто излязох от захарната мъгла

соев сос се замества успешно с рибен сос - той съдържа само вода и ферментирала риба (аншоа)
намират се и без захар
същото важи и за мидения сос
Виж целия пост
# 737
Ами, у нас най-предпочитаната гарнитура към месото винаги са били картофите и оризът. Да, яли сме и пиле или свинско със зеле, но общо взето май за други често използвани гарнитури освен картофите и ориза аз не се сещам. Зелен фасул се ядеше само постен на манджа. Също се ядеше само постен гювеч. Карфиол и броколи аз като дете не съм яла изобщо. Всъщност броколи не е имало, а карфиол мисля, че започнахме да ядем, когато бях студентка или дори след това. Не съм сигурна защо, при положение, че знам, че майка ми обича, но може би е мислела, че ние няма да го ядем. Гъби и моркови са се задушавали в редки случаи като гарнитура към пържоли, но задължително и към картофи, т.е. без картофи никога не са се пекли пържоли у нас. Брюкселско зеле започнахме да ядем едва последните 3-4 години. Чушките - изключително панирани с брашно и яйца или пък на мишмаш. Тиквичките - или панирани с брашно, или на огретен с яйца и сирене. Понякога пиле с грах или само постен грах. Често стар фасул или леща. Понякога качамак, друг път макарони. Това сме яли.
Виж целия пост
# 738
Пак съм аз, отпред на първа страница пише за вит к2 може ли да ми кажете в какви количества се пие, не съм чела за него, омега 3 и д3 пием.
Виж целия пост
# 739
Добавих в темата с рецепти още линкове към рецепти на Драго, които мисля, че са подходящи. Ей така, за разнообразие, а и по-лесно ще е като са с линк.
Има доста месни рецепти от още един любим блог който следя. Ще погледна и там, за да добавя линкове.
Виж целия пост
# 740
хехе Шоки 1:1 и у нас беше така
и към това доста теста и плодове

Виж целия пост
# 741
Хм, вкъщи никой не е обичал картофи, за това се готвеха само в краен случай. Затова пък чушките винаги са били на почит - на лютики с пиле, със сирене, просто изпечени с чесън  разядки, лютеници. Също бамя, патладжан, домати, зеле, спанак и коприва. Всичко това придружено, разбира се, с много хляб, от който аз в пубертета заради диети се отказах. Може би заради това донякъде ми е лесно на този режим.
Виж целия пост
# 742
Много интересни рецепти, иска ми се да ги пробвам, обаче откъде да намеря салвия да му се не види, никога не съм виждала да се продава   Sad Crossing Arms
Непременно ще пробвам и панираният кашкавал, мисля, че сладкият вкус от кокоса ще му пасне перфектно.

Любимото ми ястие беше печено пиле с ориз, можех да ям само това безкрайно.
Виж целия пост
# 743
прясна салвия се намира трудно
но пък пробвай да търсиш сушена, аз това ползвам
Виж целия пост
# 744
Много интересни рецепти, иска ми се да ги пробвам, обаче откъде да намеря салвия да му се не види, никога не съм виждала да се продава   Sad Crossing Arms

Любимото ми ястие беше печено пиле с ориз, можех да ям само това безкрайно.
Леми, ако знам че по пощата няма да е проблем да ти пратя изсушена, ако имаш желание ще пращам. Прясна няма да стане обаче.  Simple Smile
Имаме храст на село - целогодишно има салвия. Не замръзва.
Виж целия пост
# 745

агнешкото се яде със зелена салата  Twisted Evil

моля ви кажете как го дозирате вигантола, защото аз от събота до сега съм изпила половината шишенце, а това според Камелот са 100 000 еденици  Blush
Виж целия пост
# 746
Панираният кашкавал ( овалян в кокосови стърготини) е много вкусен. Също и тиквички направени по този начин. Heart Eyes
Виж целия пост
# 747
Хоп-троп тук съм Simple Smile Пети ден съм подкарала супер стриктно  Naughty моля моля  Laughing Нещата със WC-то лека полека се нормализират Simple Smile И за тези макар и малко дни, бая вода изкарах  ooooh! направо ми хлътна корема  Flutter

Сега обаче отивам на първа страница да търся причините, поради които всички пиете Д3, вит.К и т.н.
Аз не обичам да пия нищо допълнително и под формата на хапове, капки и т.н.  Naughty
Виж целия пост
# 748
Herzen , доста си изпила, но зависи и доколко имаш дефицит на витамина.
Аз вигантола го пия по 8-10 капки дневно - направо си ги капя на езика. Понякога на 3-4 дни пия по 30 капки. Абе, малко на око я карам. То и рибеното масло го дозирам на гльтки.  Laughing
Lemy , салвията мисля е градински чай - може да си купиш в саксийка от пазара и да си го гледаш на терасата.
Виж целия пост
# 749
Vessi-barabesi, аз пия вит Д, защото на кръвните изследвания излезе, че нивата ми са много ниски. Без да съм се изследвала не бих  Peace  Въпреки, че е добре да се пие профилактично, но в по-малки дози.
Според нашия доктор - Д2 е подходящ само за профилактика, но ако се търси лечебен ефект, трябва да е Д3.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия